Γιατί δεν κάνει να κοιμάσαι με το κεφάλι στη δύση;


Γιατί δεν κάνει να κοιμάσαι με το κεφάλι στη δύση;

Με πολύ λίγα λόγια, το Φενγκ Σούι είναι η κινέζικη τεχνική που λέει πως μπορείς να επηρεάσεις την τύχη και την ενέργειά σου τοποθετώντας κατάλληλα τα έπιπλα στο σπίτι σου. Τώρα ναι, ξέρουμε πώς ακούγεται αυτό, αλλά αφενός επειδή οι μαγγανείες έχουν πάντα πλάκα και αφετέρου ποτέ δεν ξέρεις, ορίστε μερικοί βασικοί κανόνες του Φενγκ Σούι, αν είσαι πραγματικά διατεθειμένος/η να δοκιμάσεις τα πάντα για λίγη έξτρα τύχη.

Το κρεβάτι πρέπει να είναι έτσι τοποθετημένο ώστε το κεφάλι σου όταν ξαπλώνεις να κοιτά προς την ανατολή. Αν αυτό δεν είναι δυνατό, προσπάθησε τουλάχιστον να μην κοιτάζει προς την δύση, αν δεν θέλεις να ξυπνάς κουρασμένος και επιφορτισμένος με αρνητική ενέργεια.


Καλή ιδέα είναι το κεφαλάρι του κρεβατιού, όπως και το πλαίσιό του να είναι ξύλινο. Συμβολικά, αυτή είναι η Γη που υποστηρίζει και ανατροφοδοτεί την ενέργειά σου όσο κοιμάσαι.

Δεν ξαπλώνουμε ποτέ, μα ποτέ, με τα πέλματα να δείχνουν απευθείας προς την πόρτα. Είναι μακάβρια η εξήγηση, αν δεν θέλεις πήγαινε απευθείας στην επόμενη παράγραφο. Ακόμα εδώ; Ωραία: Έτσι βγαίνει από το δωμάτιο ο νεκρός.

Το κεφαλάρι του κρεβατιού πρέπει να ακουμπά στον τοίχο, με τις υπόλοιπες τρεις πλευρές του ελεύθερες, ώστε να διασφαλίζεται η σωστή ροή της ενέργειας. Προσοχή, όμως: Όχι σε τοίχο που έχει από την άλλη πλευρά κουζίνα ή τουαλέτα.

Γενικώς, το νερό –που συμβολίζει τα πλούτη στο Φενγκ Σούι− μένει έξω από το υπνοδωμάτιο, γιατί δεν θέλεις να μπλέξεις την επιθετική ενέργειά του με την χαλαρωτική που έχει ιδανικά το υπνοδωμάτιο. Επίσης, δεν θέλεις λεφτά στον ύπνο σου, στον ξύπνιο σου τα θες. Ενυδρεία, συντριβανάκια, γυάλες με χρυσόψαρα, πίνακες που δείχνουν λίμνες και ποτάμια, όλα στο σαλόνι.

Ό,τι έχεις κάτω από το κρεβάτι επηρεάζει την ενέργειά σου την ώρα που κοιμάσαι, και δημιουργεί υποσυνείδητα εμπόδια στην καθημερινότητά σου. Μάζεψέ τα όλα τώρα.

Τα κομοδίνα πρέπει να είναι πάντα δύο, άσχετα αν κοιμάσαι μόνος/η ή όχι. Η ασυμμετρία γενικώς επηρεάζει αρνητικά την ενέργεια. Δεν είναι ανάγκη να είναι πανομοιότυπα, αρκεί ό,τι υπάρχει στη μια πλευρά του κρεβατιού (ένα κομοδίνο με συρτάρια πχ) να υπάρχει και στην άλλη.

Ποτέ, μα ποτέ, δεν κοιμόμαστε απέναντι από καθρέφτη, που φέρνει στον χώρο ενέργεια αντίθετη απ’ αυτή που θέλουμε. Για τους φιλομαθείς ανάμεσά μας, ο καθρέφτης έχει ενέργεια yang, που σχετίζεται με την κίνηση, ενώ στο υπνοδωμάτιο αυτό που θέλουμε είναι ενέργεια yin, που σχετίζεται με την ηρεμία.

Επίσης, κακή ιδέα είναι να κοιμάσαι κάτω από γωνίες, κεκλιμένα ταβάνια, ή βαριά αντικείμενα, τύπου πολυελαίους. Όλα αυτά τα πράγματα έχουν ενέργεια Sha, που απορροφά την ενέργειά σου, με αποτέλεσμα αντί για αναζωογονημένος να ξυπνάς κουρασμένος.

https://www.in2life.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!