«Οχι» του σκοπιανού προέδρου Ιβάνοφ στο erga omnes


«Οχι» του σκοπιανού προέδρου Ιβάνοφ στο erga omnes
Λύση που θα περιλαμβάνει μια ονομασία έναντι όλων (erga omnes) δεν γίνεται αποδεκτή από τον πρόεδρο της πΓΔΜ. Τονίζει ότι είναι συνεπής με τις θέσεις όλων των προέδρων της χώρας. Αύριο η συνάντηση με Ντιμιτρόφ.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων “MIA”, το Γραφείο του Προέδρου της πΓΔΜ έστειλε πριν λίγο ανακοίνωση σε ΜΜΕ, στην οποία αναφέρεται ότι για τον Πρόεδρο Γκιόργκε Ιβάνοφ δεν είναι αποδεκτή μία λύση erga omnes στο θέμα του ονόματος.
«Η θέση του Προέδρου Ιβάνοφ είναι θέση αρχών και είναι συνεπής με τις θέσεις όλων των μέχρι σήμερα Προέδρων της “Δημοκρατίας της Μακεδονίας”. Η θέση αυτή είναι ότι ο Πρόεδρος Ιβάνοφ δεν αποδέχεται λύση στο ζήτημα της ονομασίας για καθολική χρήση ή erga omnes», αναφέρεται, σύμφωνα με το “MIA”, στην ανακοίνωση του Γραφείου του Προέδρου της πΓΔΜ.
Σύμφωνα με το πρακτορείο, στην ανακοίνωση προστίθεται ότι ο Πρόεδρος Ιβάνοφ θα δεχθεί αύριο τον ΥΠΕΞ Νίκολα Ντιμιτρόφ. Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο Πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ είχε δηλώσει πως ο ΥΠΕΞ Ντιμιτρόφ θα ζητήσει να συναντηθεί με τον Πρόεδρο Ιβάνοφ για να τον ενημερώσει για τις συναντήσεις του με τον Έλληνα ΥΠΕΞ στη Νέα Υόρκη και τις Βρυξέλλες.
Σημειώνεται ότι η ονομασία έναντι όλων (erga omnes) είναι απαράβατος όρος από την ελληνική πλευρά για την θετική εξέλιξη των διαπραγματεύσεων με την πΓΔΜ. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!