Ισραήλ: Βρήκαν το σημείο που ο Χριστός έκανε το Θαύμα του πολλαπλασιασμού των άρτων και των ιχθύων



Ισραήλ: Αρχαιολόγοι ισχυρίζονται ότι βρήκαν τον τόπο στο Ισραήλ, όπου ο Κύριος τέλεσε το θαύμα του πολλαπλασιασμού των πέντε άρτων και των δύο ιχθύων και ότι ο τόπος αυτός είναι άλλος από αυτόν που δέχεται μέχρι σήμερα η τοπική παράδοση.

Το θαύμα του πολλαπλασιασμού των ιχθύων και των άρτων φαίνεται πως απεικονίζει περίτεχνο ψηφιδωτό το οποίο βρέθηκε πρόσφατα σε αρχαίο ναό στο Ισραήλ.
Η μοναδική ανακάλυψη έγινε στον αρχαιολογικό χώρο του Ίππου, περίπου 1,5 χλμ. ανατολικά από τη Θάλασσα της Γαλιλαίας, στη λίμνη μεταξύ Συρίας και Ισραήλ.
Ο ναός κτίστηκε πριν περίπου 1500 χρόνια και καταστράφηκε από πυρκαγιά τον 7ο αιώνα μ.Χ.
Ανακαλύφθηκε, εν μέρει, πριν από μία δέκα χρόνια και πλέον έχουν ολοκληρωθεί οι ανασκαφικές εργασίες από ομάδα του Πανεπιστημίου της Χάιφα.
Στο ψηφιδωτό απεικονίζονται, μεταξύ άλλων, δύο ψάρια και πέντε ψωμιά, κάτι που ταιριάζει με την αφήγηση της Καινής Διαθήκης για το συγκεκριμένο θαύμα, όπου ο Ιησούς Χριστός πρόσφερε φαγητό σε 5.000 ανθρώπους.
Σύμφωνα με τη χριστιανική παράδοση, το θαύμα συνέβη στη βορειοδυτική πλευρά της Θάλασσας της Γαλιλαίας, εκεί που σήμερα υπάρχει ο Ναός του Πολλαπλασιασμού. Ο Ίππος και η ευρύτερη περιοχή του, ήταν στην ανατολική πλευρά της λίμνης.
Ο Michael Eisenberg, εκ των υπεύθυνων της ανασκαφής, δήλωσε πως πιστεύει ότι η νέα ανακάλυψη δείχνει τον τόπο τέλεσης του θαύματος, ενώ τόνισε πως ο Ναός του Πολλαπλασιασμού έχει ένα ψηφιδωτό που απεικονίζει τέσσερις άρτους και δύο ψάρια, ελαφρώς διαφορετική δηλαδή εικόνα από όσα αναφέρονται στην Καινή Διαθήκη. Αντιθέτως, η νέα ανακάλυψη ταυτίζεται απόλυτα με το κείμενο.
Το ψηφιδωτό δείναι πολύ καλά διατηρημένο και αυτό χάρη στη φωτιά που κατέστρεψε τον ναό. Ολόκληρη η στέγη του ναού κατέρρευσε κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς, αφήνοντας πάνω στο ψηφιδωτό ένα παχύ στρώμα στάχτης, 30-40 εκατοστών, το οποίο λειτούργησε σαν προστατευτικό στρώμα για αιώνες.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!