Διπλό «χτύπημα» από την Τουρκία! Νέος πύραυλος και συνάντηση με «άρωμα» Θράκης



Το μπαράζ προκλήσεων από την Τουρκία όχι μόνο συνεχίζεται σε καθημερινή βάση αλλά εμπλουτίζεται και με νέες μορφές πέραν των μέχρι τώρα «συνηθισμένων».

Μετά την επιθεώρηση του πλοίου – αεροπλανοφόρου ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ πριν λίγες ημέρες τώρα ήρθε η παρουσίαση του πρώτου τουρκικής κατασκευής πυραύλου αέρος – αέρος Bozdoğan.

Η Τουρκία πλέον είναι μία από τις εννέα χώρες στον κόσμο που μπορούν να φτιάξουν ένα τέτοιο όπλο το οποίο όπως λένε βρίσκεται στην τελική ευθεία για μαζική κατασκευή, θα έχει ανιχνευτή υπέρυθρης ακτινοβολίας και θα φέρεται από αεροσκάφη F-16. Ο ίδιος ο Ταγίπ Ερντογάν έβαλε χρονικό ορίζοντα το 2020 για την επιχειρησιακή ένταξη του όπλου που το όνομα του θυμίζει …Ερντογάν καθώς λέγεται  Bozdoğan,  στο τουρκικό οπλοστάσιο.
Και συνάντηση με «άρωμα» Θράκης
Στο πλαίσιο της προκλητικά παρεμβατικής πολιτικής Τουρκίας στην περιοχή μας ξεχωριστό ενδιαφέρον έχει όμως η συνάντηση Τσαβούσογλου με τους Μουφτήδες Κομοτηνής και Ξάνθης, καθώς ο Τούρκος Υπουργός έκανε λόγο για προσπάθεια καταπίεσης τους από την Αθήνα αλλά και για Μουσουλμανική – Τουρκική Μειονότητα για ακόμα μία φορά!
Αποδεικνύοντας πως η προκλητικότητα είναι στρατηγική επιλογή της γειτονικής χώρας.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!