Αποκαλύψεις-σοκ για τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ: Βίαζαν μπροστά του μια γυναίκα και «γελούσε»

O Μάρτιν Λούθερ Κινγκ

Σοκ προκαλούν ντοκουμέντα του FBI, που υποστηρίζουν ότι ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ «γελούσε» την ώρα που ένας πάστορας φίλος του βίαζε μια γυναίκα σε δωμάτιο ξενοδοχείο.

Φάκελοι που βρέθηκαν θαμμένοι σ’ ένα τεράστιο αρχείο για τον ΜΛΚ περιλαμβάνουν και ισχυρισμούς ότι είχε έως και 40 εξωσυζυγικές σχέσεις, κάνουν λόγο για συμμετοχή του σε όργια και ότι κοιμόταν με μια ιερόδουλη, ενώ έκανε εκστρατεία κατά του ρατσισμού στις ΗΠΑ.

 Μάρτιν Λούθερ Κινγκ στην περίφημη ομιλία του στην Ουάσιγκτον, όπου ανέπτυξε το «όνειρό του» στις 28 Αυγούστου του 1963.

Ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, που δολοφονήθηκε στο Μέμφις το 1968, τιμήθηκε με το Νόμπελ Ειρήνης για την αγώνα που έδωσε ως ηγέτης του Αφροαμερικανικού Κινήματος για τα πολιτικά δικαιώματα των μαύρων και ενέπνευσε πολλές γενιές, που τον θυμούνται ως έναν από τους μεγαλύτερους ρήτορες όλων των εποχών με το περίφημο «έχω ένα όνειρο» στην ομιλία του στην Ουάσιγκτον.

Οι ανατριχιαστικές κατηγορίες κατά του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ
Τα ντοκουμέντα του FBI, ωστόσο, φέρνουν στο φως μια άλλη, άγνωστη πτυχή της ταραχώδους προσωπικής ζωής του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, πέρα από τις εξωσυζυγικές του περιπέτειες. Ο Αμερικανός ιστορικός Ντέιβιντ Γκάροου, που τιμήθηκε με βραβείο Πούλιτζερ το 1987, εντόπισε κάποιες κασέτες στο Αμερικανικό Εθνικό Αρχείο. Όπως ανακάλυψε, το FBI είχε τοποθετήσει «κοριούς» σε δύο λάμπες στο δωμάτιο του Κινγκ στο ξενοδοχείο Willard της Ουάσιγκτον και πράκτορες της υπηρεσίας κατέγραφαν από γειτονικά δωμάτια όσα γίνονταν εκεί.

Η απόρρητη έκθεση του FBI ισχυριζόταν ότι ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ είχε εξωσυζυγικές σχέσεις, μεταξύ άλλων και με την τραγουδίστρια Τζοάν Μπαέζ 
Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε ο Γκάροου σ’ ένα σημείωμα που φέρεται να έγραψε το 1964 ο τότε αναπληρωτής διευθυντής του FBI, Γουίλιαμ Σάλιβαν, ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ έκανε σεξιστικά αστεία με φίλους του. Ενώ σ’ ένα άλλο αναφέρεται το περιστατικό του βιασμού. Ο Κινγκ φέρεται να ήταν φίλος με τον Λόγκαν Κιρς, έναν πάστορα από τη Βαλτιμόρη, που επισκέφθηκε την Ουάσιγκτον με «αρκετές ενορίτισσες». Κάλεσε τον Κινγκ σ’ ένα δωμάτιο ξενοδοχείο, όπου σύμφωνα με το FBI συζήτησαν «ποιες από τις ενορίτισσες θα ήταν κατάλληλες για φυσιολογικές και παρά φύση σεξουαλικές πράξεις». Το έγγραφο προσθέτει: «όταν μια από τις γυναίκες διαμαρτυρήθηκε ότι δεν τα εγκρίνει αυτά, ο Βαπτιστής πάστορας αμέσως τη βίασε», ενώ ο Κινγκ παρακολουθούσε. Ο Γκάροου, όμως, σημειώνει ότι ενώ οι πράκτορες του FBI άκουγαν από τους κοριούς να λαμβάνει υποτίθεται χώρα ένας βιασμός, δεν εισέβαλαν στο δωμάτιο για να τον αποτρέψουν.

Η έκθεση του FBI υποστήριζε ότι ο Κινγκ μετείχε σε σεξουαλικά όργια 
Η εμμονή του FBI με τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ
Η Υπηρεσία υποστήριξε ακόμη ότι ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και άλλοι «συμμετείχαν σ’ ένα σεξουαλικό όργιο», μ’ έναν αξιωματούχο της να κάνει λόγο για «εκφυλιστικές πράξεις». Το FBI παρακολουθούσε τον Κινγκ επειδή φοβόταν ότι ένας από τους συμβούλους του ήταν «μυστικό μέλος» του Κομμουνιστικού Κμματος κι ότι με τις εξωσυζυγικές του σχέσεις θα ήταν ευάλωτος σε εκβιασμό. Όπως αποκάλυψε ο Γκάροου μιλώντας στη βρετανική εφημερίδα The Times, στο υλικό του FBI περιλαμβάνονται και καταγραφές, τη δημοσιοποίηση των οποίων απαγόρεψε δικαστήριο το 1977 για 50 χρόνια.

/www.iefimerida.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!