"Ο Τραμπ κάνει με τον Ερντογάν το ίδιο λάθος που έκανε ο Τσάμπερλεϊν με τον Χίτλερ"

"Ο Τραμπ κάνει με τον Ερντογάν το ίδιο λάθος που έκανε ο Τσάμπερλεϊν με τον Χίτλερ"

Ο Τραμπ εγκαταλείπει την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου στην Τουρκία - η οποία, ως μέρος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, θέλει να απαλλαγεί από τις σουνιτικές μοναρχίες και να ανοικοδομήσει την Οθωμανική Αυτοκρατορία


Το μέγα λάθος του Ντόναλντ Τραμπ να αποσύρει τις αμερικανικές δυνάμεις από τη Συρία είναι τόσο εξώφθαλμο που καθιστά εξαιρετικά δύσκολη την όποια λογική εξήγησή του! Η δημοσιογράφος Uzay Bulut από την Τουρκία, σε μία ανάλυσή της στο Gatestone Institute γράφει ότι ο Τραμπ με αυτή την απόφαση κάνει το ίδιο λάθος που είχε κάνει ο Βρετανός πρωθυπουργός Νέβιλ Τσαμπερλέϊν όταν πίστεψε ότι είχε συμφωνήσει με τον Χίτλερ! Στη θέση του Χίτλερ προφανώς τοποθετεί τον Ερντογάν
Γράφει μεταξύ άλλων στην ανάλυση που δημοσιεύεται στο Militaire.gr:
«Στις 18 Δεκεμβρίου, μία ημέρα πριν ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ διατάξει την απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία, ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι η Τουρκία ξεκινά νέα εισβολή στη βόρεια Συρία, γιατί δεν μπορεί να επιτρέψει "τη δημιουργία ενός τρομοκρατικού διαδρόμου κατά μήκος των συνόρων Τουρκίας-Συρίας"…
Δύο μέρες αργότερα, στις 20 Δεκεμβρίου, ο Ερντογάν πραγματοποίησε κοινή συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα με τον Ιρανό Πρόεδρο Χασάν Ροχανί, όπου ανακοίνωσε ότι η Άγκυρα βρίσκεται κοντά στην Τεχεράνη και ενάντια στην Ουάσινγκτον:
"Δεν πιστεύουμε ότι είναι σωστό για τις ΗΠΑ να αποχωρήσουν από τη (πυρηνική) συνθήκη… Θα ήθελα να τονίσω για μία ακόμη φορά ότι πιστεύουμε ότι οι αποφάσεις της Αμερικής για κυρώσεις κατά του Ιράν θέτουν σε κίνδυνο την περιφερειακή ασφάλεια"».
Οι αντι-αμερικανικές δηλώσεις του Ερντογάν και άλλων αξιωματούχων της Τουρκίας δεν είναι κάτι καινούργιο. Ο στρατιωτικός σύμβουλος του Ερντογάν, Αντνάν Ταντρίβερντι, έχει δηλώσει, στην φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Şafak ότι από το 2015 η Τουρκία «έχει νικήσει τις ΗΠΑ πέντε φορές»…
Στη συνέχεια, τον Φεβρουάριο, ο Ερντογάν απείλησε ανοιχτά τις ΗΠΑ με “οθωμανικό χαστούκι”, απαντώντας σε δηλώσεις του διοικητή του αμερικανικού συνασπισμού κατά του ISIS, σύμφωνα με τις οποίες αν η Τουρκία έκανε επίθεση στις δυνάμεις των Κούρδων στη βόρεια Συρία, θα υπήρχε αντίδραση.
Μετά απ' όλα αυτά είναι λογικό να προκαλεί εντύπωση η κοινή δήλωση ΗΠΑ-Τουρκίας της 7ης Δεκεμβρίου, σύμφωνα με την οποία “η Τουρκία και οι Ηνωμένες Πολιτείες μοιράζονται τη δέσμευση να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τις ανησυχίες ασφαλείας των δύο χωρών σχετικά με τη συνεχιζόμενη κρίση στη Συρία”.
Ακόμη πιο ανησυχητικές είναι οι δηλώσεις Τράμπ σύμφωνα με τις οποίες η Τουρκία “είναι σε θέση να εκκαθαρίσει εύκολα τα “υπολείμματα” του ISIS στη Συρία”.
Η Τουρκία δεν βομβάρδισε ούτε εισέβαλε σε συριακά ή ιρακινά εδάφη όταν τα κατέλαβε ο ISIS. Αντιθέτως μάλλον συνεργάστηκε μαζί του. Σε πολλές περιπτώσεις αντιμετώπισε με πολύ σκληρότητα όσους ήταν εμπόδιο στη δράση του ISIS.
Ο Τραμπ εγκαταλείπει ολόκληρη την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου στην Τουρκία - η οποία, ως μέρος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, θέλει να απαλλαγεί από τις σουνιτικές μοναρχίες και να ανοικοδομήσει την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Αλλά και στη Ρωσία, η οποία θέλει να “αναστήσει” τη Σοβιετική Ένωση. Τέλος στο Ιράν, το οποίο προφανώς φιλοδοξεί επίσης να έχει ηγεμονικό ρόλο στην περιοχή.
Η αποχώρηση των ΗΠΑ από τη Συρία θα καταλήξει να κοστίσει στους Αμερικανούς πολύ περισσότερο σε αίμα και χρήμα. Η ζημιά που θα έχει η απόσυρση αυτή τη στιγμή είναι ανυπολόγιστη – και θα περάσει στην ιστορία όπως το γεγονός της συμφωνίας που πίστεψε ότι είχε ο Νέβιλ Τσάμπερλέϊν με τον Χίτλερ. Θα είχε χυθεί πολύ λιγότερο αίμα αν είχε αποφασίσει να αντιμετωπίσει και να νικήσει τον Χίτλερ προτού διασχίσει το Ρήνο”.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!