Αυτό το διαστημόπλοιο θα μεταφέρει 100 ανθρώπους στον Αρη -Ο Μασκ αποκάλυψε τα σχέδια [εικόνα]

Στην κατασκευή του διαστημόπλοιου θα χρησιμοποιηθεί μεταξύ άλλων νέο κράμα αλουμινίου και ανοξείδωτος χάλυβας (Φωτογραφία: Twitter/Elon Musk)Στην κατασκευή του διαστημόπλοιου θα χρησιμοποιηθεί μεταξύ άλλων νέο κράμα αλουμινίου και ανοξείδωτος χάλυβας

Τα σχέδια ενός διαστημόπλοιου ικανού να μεταφέρει έως και εκατό άτομα στον Άρη αποκάλυψε ο Έλον Μασκ, αναρτώντας στο Twitter φωτογραφίες του πρωτότυπου που κατασκευάζεται στο Τέξας.

Ο δισεκατομμυριούχος επικεφαλής της SpaceX απάντησε και σ’ έναν καταιγισμό ερωτήσεων από ακολούθους του για το διαστημόπλοιο και τον πυραυλοκινητήρα του. Όταν ένας εξ’ αυτών παρατήρησε ότι μάλλον θα χρησιμοποιηθεί ανοξείδωτος χάλυβας για την κατασκευή του, ο Μασκ επιβεβαίωσε ότι θα χρησιμοποιηθούν υλικά παρόμοια με εκείνα των πυραύλων Atlas της δεκαετίας του 1950, μεταξύ αυτών και ανοξείδωτος χάλυβας, αλλά και ένα νέο κράμα αλουμινίου.

Το αφεντικό της SpaceX αποκάλυψε ακόμη ότι έχει γίνει ριζικός επανασχεδιασμός του πυραυλοκινητήρα Raptor, που θα χρησιμοποιηθεί στο πρώτο στάδιο της εκτόξευσης του διαστημοπλοίου. Κι υποσχέθηκε ότι θα δώσει στη δημοσιότητα νέες λεπτομέρειες το νέο έτος, μετά την δοκιμαστική πτήση του πρωτοτύπου.
«Θα κάνω μια πλήρη τεχνική παρουσίαση του Starship αφού πετάξει το δοκιμαστικό όχημα, που κατασκευάζουμε στο Τέξας, ελπίζω κάπου τον Μάρτιο/Απρίλιο», έγραψε στο Τwitter.
Είχε προηγηθεί η επιτυχημένη εκτόξευση του πυραύλου Falcon 9 από το Τέξας προκειμένου να θέσει κατασκοπευτικό δορυφόρο σε τροχιά.

Nωρίτερα φέτος ο Μασκ είπε ότι η SpaceX σκοπεύει να ξεκινήσει το 2024 τις πρώτες επανδρωμένες αποστολές στον Κόκκινο Πλανήτη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!