Σκοπιανός βουλευτής λέει ότι οι συμπατριώτες του είναι ανάμιξη Σλάβων και Μακεδόνων


Σκοπιανός βουλευτής λέει ότι οι συμπατριώτες του είναι ανάμιξη Σλάβων και Μακεδόνων

Ο Σκοπιανός βουλευτής Φερίντ Μούχιτς, σε τηλεοπτική του συνέντευξη, διαμαρτυρήθηκε για την αποκλειστικότητα της αρχαίας μακεδονικής ιστορίας, που αναγνωρίζει η συμφωνία στην Ελλάδα, ισχυριζόμενος ότι οι Σκοπιανοί είναι απόγονοι σλαβικών πληθυσμών που αναμίχθηκαν με ντόπιους Μακεδόνες, παραδεχόμενος ωστόσο εμμέσως ότι οι Μακεδόνες ήταν Έλληνες.
Με την κατάργηση της εθνοτικής και πολιτιστικής ταυτότητας των «Μακεδόνων», το υπόβαθρο της συμφωνίας με την Ελλάδα είναι μία πλήρης άρνηση του έθνους, δήλωσε ο Φερίντ Μούχιτς σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Μόνο Αλήθεια» του καναλιού «5» των Σκοπίων, όπως αναμεταδίδει το Βαλκανικό Περισκόπιο.

Ισχυρίστηκε επίσης ότι η ερμηνεία και η αντίληψη της ιστορίας είναι δικαίωμα κάθε κράτους, εξωφρενική θέση, με την οποία προφανώς προσπαθεί να δικαιολογήσει όχι μόνο τον σφετερισμό μέρους της αρχαίας ελληνικής ιστορίας από τους συμπατριώτες του αλλά και το ανιστόρητο μέχρι πρότινος εθνικό τους δόγμα ότι οι αρχαίοι Μακεδόνες δεν ήταν Έλληνες.
Ο καθηγητής φιλοσοφίας και ανεξάρτητος βουλευτής, Φερίντ Μούχιτς, ο οποίος είναι μέρος της κυβερνητικής πλειοψηφίας, εξήγησε ότι η ραχοκοκαλιά του κράτους μέχρι τώρα ήταν το έθνος και ο λαός της «Μακεδονίας», επειδή ζει στο έδαφος από το οποίο προέρχεται η ταυτότητα του, δηλαδή η «Μακεδονία».
Πρόκειται επίσης για έναν ανιστόρητο ισχυρισμό, αφού οι Σκοπιανοί ζούνε στην επικράτεια της αρχαίας Παιονίας που ονομάστηκε «Μακεδονία Δεύτερη» από τους Ρωμαίους και όχι στην αρχαία Μακεδονία, η οποία βρίσκεται σχεδόν στο σύνολό της στην ελληνική επικράτεια.
Βεβαίως και οι Παίονες Έλληνες ήταν και συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά ήταν άλλο ελληνικό βασίλειο από τη Μακεδονία και δεν θεωρήθηκαν ποτέ Μακεδόνες παρά μόνο από τη ρωμαϊκή κατάκτηση και μετά.
«Στη Βαλκανική Χερσόνησο υπάρχουν παντού αρχαία μνημεία», είπε ο Μούχιτς «όπως είναι οι Στόβοι και η Ηράκλεια, η Ελλάδα δεν μπορεί να έχει το μονοπώλιο επί των αρχαίων Μακεδόνων και επί των αρχαίων Ελλήνων», ισχυρίστηκε και εδώ είναι ένα ζήτημα τι εννοεί.
Η Ελλάδα σαφώς και έχει το ταυτοτικό μονοπώλιο επί των αρχαίων Ελλήνων, αφού οι σημερινοί Έλληνες όχι μόνο είναι αλλά και θεωρούν τους εαυτούς τους απογόνους των αρχαίων Ελλήνων, όπως και μιλούν την ίδια γλώσσα με τους αρχαίους Έλληνες.
Σε ό,τι αφορά τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό, η Ελλάδα όχι μόνο αναγνωρίζει αλλά και προωθεί την οικουμενική του διάσταση, ωστόσο, ουδείς ποτέ αμφισβήτησε την ελληνικότητά του. Μόνο οι Σκοπιανοί απατεώνες τόλμησαν να κάνουν κάτι τέτοιο.
Εδώ λοιπόν χρειάζεται μια αποσαφήνιση τι εννοεί ο καθηγητής και βουλευτής.
Εάν εννοεί ότι υπάρχουν και άλλοι απόγονοι των Ελλήνων στα Βαλκάνια, δηλαδή ελληνικοί πληθυσμοί που εκσλαβίστηκαν, αυτό είναι αληθές.
Εξάλλου αυτό έλεγε διαχρονικά και η Ελλάδα, ότι δηλαδή η πλειονότητα των βουλγαροφώνων (τόσο σε Σκόπια όσο και Βουλγαρία) είναι ελληνικής καταγωγής και όχι Σλάβοι.
Εάν όμως εννοεί κάτι άλλο, όπως ότι οι Έλληνες οι σημερινοί δεν είναι απόγονοι των Ελλήνων, τότε σε στραβό συλλογισμό χάνεται και καλό είναι να συνέλθει.
Ο ίδιος ανέφερε ακόμα στην εκπομπή ότι «σύμφωνα με την ερμηνεία του άρθρου 8 της Συμφωνίας με την Ελλάδα, η χώρα μας παραιτείται από το παρελθόν των αρχαίων Μακεδόνων».
Επιβεβαιώνει δηλαδή αυτό που ισχυρίζεται και ο Νίκος Κοτζιάς.
«Η ισχύουσα, όμως, ιστοριογραφία στη χώρα μας, αναφέρει ότι οι σύγχρονοι Μακεδόνες (Σκοπιανοί εννοεί) είναι ένα μείγμα από τους πολυάριθμους Σλάβους που ήρθαν στα Βαλκάνια και αναμείχθηκαν με τους εντόπιους, οι οποίοι κατά πλειονότητα ήταν αρχαίοι Μακεδόνες, από τους οποίους λάβαμε το όνομα και την κληρονομιά», κατέληξε.
Οπότε εδώ τώρα πρέπει να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα στο τι θέλει να πει ο καθηγητής.
Εάν ισχυρίζεται ότι οι Σκοπιανοί είναι ανάμιξη Ελλήνων και Σλάβων (και όχι πολυάριθμων Σλάβων), είναι κάτι που βρίσκεται κοντά στην ιστορική αλήθεια.
Εάν όμως θέλει να πει ότι οι Σκοπιανοί είναι ανάμιξη Σλάβων με Μακεδόνες -οι οποίοι δεν ήταν Έλληνες- τότε επανερχόμαστε στα γνωστά αλυτρωτικά τους και το ζήτημα είναι ότι εδώ ο εν λόγω υποτίθεται ότι αν και ανεξάρτητος στηρίζει την κυβερνητική πλειοψηφία.
Σε κάθε περίπτωση, για να το γνωρίζει ο ελληνικός λαός, επί Ιουστινιανού έγινε μια μεγάλη επιδρομή Σλάβων στην Ελλάδα οι οποίοι αιχμαλώτισαν περισσότερους από 100.000 Έλληνες και τους πήραν δούλους στη σημερινή Βοσνία.
Όταν μετά από πολλές δεκαετίες εμφανίστηκαν οι Βούλγαροι στα Βαλκάνια, οι τότε Βούλγαροι ήταν μια τουρκική φυλή, επιτέθηκαν στους Σλάβους και με το μέρος τους πήγαν και οι αιχμάλωτοι Έλληνες, που εξαιτίας της μακρόχρονης αιχμαλωσίας είχαν ξεχάσει τα ελληνικά και μιλούσαν σλάβικα.
Στη συνέχεια δημιουργήθηκε μια κοινή ορδή με Βούλγαρους και απελευθερωμένους Έλληνες σλαβόφωνους, οι οποίοι επέστρεψαν στα εδάφη από τα οποία είχαν απαχθεί, στη σημερινή ΠΓΔΜ και ίδρυσαν το πρώτο βουλγαρικό βασίλειο με πρωτεύουσα την Αχρίδα.
Δηλαδή, το πρώτο βουλγαρικό κράτος ήταν εκεί που βρίσκονται τα σημερινά Σκόπια.
Οι πολυπληθέστεροι Έλληνες σλαβόφωνοι απορρόφησαν τους Βούλγαρους (Τούρκους) απελευθερωτές τους και τους επέβαλλαν και τη σλαβική γλώσσα.
Άρα, το πρώτο βουλγαρικό βασίλειο αποτελούνταν από Έλληνες σλαβόφωνους που αυτοπροσδιορίζονταν με το όνομα μιας τουρκικής φυλής, «Βούλγαροι».
Το βασίλειο αυτό καταλύθηκε πριν 1.000 χρόνια από τον Βασίλειο τον Βουλγαροκτόνο.
Οι σύγχρονοι Βούλγαροι είναι ένα έθνος που δημιουργήθηκε από το 1870 και μετά με κοινή συμφωνία Ρώσων και Οθωμανών.
Πριν το 1870 «Βούλγαρος» αποκαλούνταν ο αγροίκος, ο χωρίς τρόπους, όπως σήμερα αποκαλούμε ομοίως ως «Βλάχο» όποιον δεν έχει τρόπους και όχι γιατί οι Βλάχοι είναι άνθρωποι άξεστοι.
Πριν το 1870 όσοι βουλγαρόφωνοι πλούτιζαν και μορφώνονταν θεωρούσαν φυσιολογικό να είναι Έλληνες και απόγονοι αυτών είναι όσοι έχουν το επίθετο «Βούλγαρης».
Οι «Βούλγαροι» ήταν σλαβόφωνοι Έλληνες πριν τους κάνουν οι Ρώσοι και οι Οθωμανοί τους σημερινούς Βούλγαρους, με στόχο να εμποδίσουν την επέκταση των Ελλήνων μέχρι τον Δούναβη και παράλληλα να διεκδικήσουν οι Ρώσοι «έξοδο», δηλαδή λιμάνι, στο Αιγαίο.
Το πρόβλημα της Ελλάδας δεν ήταν ποτέ ότι οι Σκοπιανοί δήλωσαν «Μακεδόνες» και απόγονοι του Αλεξάνδρου.
Το πρόβλημα της Ελλάδας ήταν ότι ισχυρίστηκαν πως οι Μακεδόνες δεν ήταν Έλληνες.
Εάν οι Σκοπιανοί θέλουν να έχουν καταγωγή από τους αρχαίους Μακεδόνες οφείλουν να παραδεχτούν ότι ήταν Έλληνες.
Εάν οι Σκοπιανοί ομολογήσουν ότι έχουν ελληνική καταγωγή, τότε αυτομάτως λύθηκαν όλα μας τα προβλήματα. Τι ακριβώς δεν καταλαβαίνουν;

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!