Μέρκελ για Ερντογάν: Οι δηλώσεις του ευτελίζουν τον πόνο των θυμάτων των ναζί -Καμία δικαιολογία


Φωτογραφία: AP/ Nariman El-Mofty
Δεν υπάρχει καμία απολύτως δικαιολογία για τις δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε η Ανγκελα Μέρκελ, απαντώντας στα σχόλια του Τούρκου προέδρου.
Ο Ερντογάν κατηγόρησε το Βερολίνο για ναζιστικές πρακτικές, επειδή οι γερμανικές αρχές απαγόρευσαν δύο πολιτικές συγκεντρώσεις με τη συμμετοχή Τούρκων αξιωματούχων στη χώρα, ενόψει του δημοψηφίσματος για τη συνταγματική αναθεώρηση που προωθεί η Αγκυρα.
Το μόνο που κάνουν τα σχόλια του Ερντογάν είναι να ευτελίζουν τον αμέτρητο πόνο που βίωσαν όσοι επηρεάστηκαν από τα ναζιστικά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και είναι ιδιαίτερα λυπηρά, με δεδομένους τα κοινά που έχουν οι δύο σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ, δήλωσε ακόμη η Μέρκελ, σύμφωνα με το Reuters.
Η Γερμανίδα καγκελάριος αναγνώρισε τις βαθιές διαφορές που έχει το Βερολίνο με την Αγκυρα, σε ζητήματα όπως η ελευθερία του Τύπου και η σύλληψη του δημοσιογράφου Ντενίζ Γιουτζέλ, ο οποίος έχει γερμανική και τουρκική υπηκοότητα.
«Ομως, η Γερμανία παραμένει προσηλωμένη στην προάσπιση της ελευθερίας του Τύπου, της έκφρασης και του συνέρχεσθαι και θα συνεχίσει να επιτρέπει σε Τούρκους πολιτικούς να κάνουν καμπάνια στη Γερμανία για το δημοψήφισμα, με την προϋπόθεση ότι οι επισκέψεις τους ανακοινώνονται με διαφανή τρόπο και εγκαίρως, αλλά και με σεβασμό στη γερμανική νομοθεσία», πρόσθεσε η Μέρκελ.
Ο Ερντογάν έκανε την αναφορά που προκάλεσε αντιδράσεις σε συγκέντρωση στην Κωνσταντινούπολη την Κυριακή. «Οι Γερμανοί δεν αφήνουν τους φίλους μας (υπουργούς) να μιλήσουν. Λοιπόν Γερμανία, δεν είσαι δημοκρατία, δεν πλησιάζεις καν. Οι ενέργειές σου δεν διαφέρουν από αυτές που συνήθιζαν να κάνουν οι ναζί. Μας δίνεις μαθήματα δημοκρατίας, όταν εμποδίζεις έναν Τούρκο υπουργό να μιλήσει», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

 http://www2.iefimerida.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!