«Προσέξτε τον ουρανό»: Ο Μεντβέντεφ απειλεί τη Χάγη με πυραυλικό χτύπημα για το ένταλμα σύλληψης του Πούτιν


Απειλές για πυραυλικό χτύπημα κατά του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου λόγω του εντάλματος σύλληψης του Βλαντίμιρ Πούτιν εξαπέλυσε ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, στενός σύμμαχος του Ρώσου προέδρου.

Το ΔΠΔ      κατηγόρησε την περασμένη εβδομάδα τον Πούτιν ότι είναι υπεύθυνος για εγκλήματα πολέμου που έχουν διαπράξει τα στρατεύματά του στην Ουκρανία κι εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για τον Ρώσο πρόεδρο θεωρώντας τον ύποπτο για παράνομη απέλαση παιδιών και παράνομη μεταφορά ανθρώπων από το έδαφος της Ουκρανίας προς τη Ρωσική Ομοσπονδία.


Μεντβέντεφ: «Παρακολουθήστε προσεκτικά τους ουρανούς»

Σχολιάζοντας την απόφαση του ΔΠΔ ο Μεντβέντεφ προειδοποίησε ότι θα έχει «φρικτές συνέπειες για το διεθνές δίκαιο» και έγραψε στο Telegram: «Φοβούμαι κύριοι, ότι όλοι είναι υπόλογοι στον Θεό και στους πυραύλους. Είναι λίαν εφικτό να φανταστεί κανείς τη στοχευμένη χρήση ενός υπερηχητικού πυραύλου Onyx από ρωσικό πολεμικό πλοίο στη Βόρεια Θάλασσα κατά του δικαστηρίου στη Χάγη. Φοβούμα ότι δεν μπορεί να καταρριφθεί».


Ο Μεντβέντεφ προειδοποίησε επίσης τους δικαστές του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου «να παρακολουθούν προσεκτικά τους ουρανούς», αποκαλώντας το δικαστήριο «έναν αξιολύπητο διεθνή οργανισμό». 

https://www.iefimerida.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!