Όλη η Ευρωπαϊκή Ένωση «στον αέρα»!

Προειδοποιητικές επιστολές στην Κύπρο, το Βέλγιο, την Πολωνία, την Ουγγαρία και τη Μάλτα απέστειλε η Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς όπως ανακοίνωσε ο επίτροπος οικονομικών υποθέσεων, Όλι Ρεν, τα κράτη αυτά ενδέχεται να παραβιάσουν την επόμενη χρονιά τους δημοσιονομικούς κανόνες!
Στο μεταξύ, ο Ευρωπαίος επίτροπος ανακοίνωσε ότι την Τετάρτη η Κομισιόν θα ζητήσει την αυξημένη εποπτεία των προϋπολογισμών των κρατών-μελών της Ευρωζώνης, ώστε να μην παραβιάζουν τους κανόνες οι κρατικοί προϋπολογισμοί.
Όπως είπε ο Ρεν, η Κομισιόν θα παρουσιάσει δύο προτάσεις που θα φέρνουν περαιτέρω σταθερότητα στην οικονομική πολιτική της Ευρωζώνης.
Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, η πρώτη πρόταση ζητά ισορροπία στον προϋπολογισμό σύμφωνα με τους μεσοπρόθεσμους δημοσιονομικούς τους στόχους του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης. Επίσης, η Επιτροπή θα προτείνει ο σχεδιασμός του προϋπολογισμού να γίνεται βάσει ανεξάρτητων προβλέψεων από εθνικά συμβούλια.
Ο Ρεν σημείωσε ότι «για τις χώρες της Ευρωζώνης πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι οι εθνικοί προϋπολογισμοί ευθυγραμμίζονται με τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης». Defencepoint

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!