Νέος διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στην Ευρώπη ο στρατηγός Κρίστοφερ Καβόλι

 

Ο στρατηγός Κρίστοφερ Καβόλι είναι ο νέος διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στην Ευρώπη και σύντομα ο νέος ανώτατος διοικητής του ΝΑΤΟ.

Σε πανηγυρική τελετή και παρουσία του υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν, ο στρατηγός Κρίστοφερ Καβόλι ανέλαβε τη διοίκηση της «Ευρωπαϊκής Διοίκησης» (EUCOM) από τον στρατηγό Τοντ Γούλτερς, ο οποίος συνταξιοδοτείται.

Ο Καβόλι θα αναλάβει επίσης την ανώτατη διοίκηση του ΝΑΤΟ αυτό το καλοκαίρι καθώς ο γενικός διοικητής είναι παραδοσιακά Αμερικανός στρατηγός, ενώ οι Ευρωπαίοι παρέχουν τον αναπληρωτή του.

 

Ποιος είναι

Ιταλόαμερικανός, γεννημένος το 1964 στο Βάρτζμπουργκ της Γερμανίας, ο Καβόλι εντάχθηκε στον αμερικανικό στρατό το 1987.
Μετά τη μακροχρόνια στρατιωτική του εκπαίδευση, ο Καβόλι, ο οποίος μιλά άπταιστα Ρωσικά, Ιταλικά και Γαλλικά, θεωρείται πλέον ειδικός για την Ευρώπη και τη Ρωσία. Πήρε πτυχίο στις Ανατολικοευρωπαϊκές Σπουδές από το Πανεπιστήμιο του Γέιλ και από το 2001 ως το 2005, υπηρέτησε ως «Διευθυντής Ρωσικών θεμάτων» στο Αρχηγείο του Αμερικανικού Στρατού στην Ουάσιγκτον. Πιο πρόσφατα, ήταν Ανώτατος Διοικητής του Στρατού των ΗΠΑ για την Ευρώπη και την Αφρική, με έδρα το Βισμπάντεν. 

Είναι «εξαιρετικά προετοιμασμένος να ενισχύσει περαιτέρω τη θέση του ΝΑΤΟ στην ανατολική Ευρώπη και να βοηθήσει στη διαμόρφωση μιας αρχιτεκτονικής ασφάλειας για την Ευρώπη που είναι κατάλληλη για τον 21ο αιώνα», τόνισε ο υπουργός Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών, Λόιντ Όστιν

Η EUCOM, με συνολικά περίπου 64.000 στρατιώτες, εδρεύει στην περιοχή της Στουτγάρδης. Η EUCOM είναι υπεύθυνη για τις επιχειρήσεις των ΗΠΑ στην Ευρώπη, σε μέρη της Ασίας και της Αφρικής,  στη Μέση Ανατολή και στον Ατλαντικό.

naftemporiki.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!