Τούρκοι δεν επέτρεψαν σε Ιταλούς είσοδο στη Μισράτα.

Οι τουρκικές δυνάμεις που ελέγχουν το αεροδρόμιο της Μισράτα απογόρευσαν σε ιατρική ομάδα του ιταλικού στρατού να εισέλθει στην πόλη.
Οι Ιταλικές εφημερίδες ανέφεραν χθες Σάββατο ότι η «κυβέρνηση συμφιλίωσης» στη Λιβύη εμπόδισε σε ιατρική ομάδα που συνδέεται με τον ιταλικό στρατό να εισέλθει στην πόλη Μισράτα. Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένα μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και αρχηγός του κόμματος «Forza Italia», ο γερουσιαστής Enrico Ami, κατήγγειλε το γεγονός ότι 40 Ιταλοί στρατιώτες δεν εισήλθαν στη Μισράτα, με το πρόσχημα ότι «δεν είχαν θεώρηση εισόδου».

Ο γερουσιαστής δήλωσε ότι οι στρατιώτες ήταν σε αποστολή να παρέχουν βοήθεια στις ιταλικές δυνάμεις στη Μισράτα, αλλά οι πολιτοφυλακές που είναι πιστοί στην κυβέρνηση Αλ-Βέφακ τους ανάγκασαν να επιστρέψουν. Ο γερουσιαστής ανέφερε ότι το ιταλικό αεροπλάνο, “Hercules C130”, προσγειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής, στο αεροδρόμιο της Πολεμικής Αεροπορίας στη Μισράτα, και επέστρεψε ξανά με το προσωπικό του ιταλικού στρατού, μετά από ώρες, στην Ιταλία.
Ο Enrico Amy χαρακτήρισε το περιστατικό ως «απαράδεκτο αστείο» και «προσβλητική» πράξη για τη χώρα του, τονίζοντας ότι «η Ιταλία δεν θεωρείται πλέον δύναμη σε διεθνές επίπεδο». «Ας φανταστούμε τι θα συνέβαινε αν τύχαινε ένα παρόμοιο ατύχημα στους πεζοναύτες των ΗΠΑ που θα έφταναν σε οποιαδήποτε φιλική χώρα», δήλωσε ο Amy.
Ο γερουσιαστής συνέδεσε το περιστατικό με ταξίδια παράνομης μετανάστευσης, προσθέτοντας: “Χιλιάδες παράνομοι μετανάστες από την ίδια ακτή, αλλά οι Λίβυοι μας ζητούν να επιστρέψουμε από όπου ήρθαμε.” “Αν έχουμε λίγη αξιοπρέπεια, τότε θα πρέπει να αρχίσουμε να αντιμετωπίζουμε την άφιξη παράνομων μεταναστών, οι οποίοι δεν είναι μόνο χωρίς βίζα, αλλά και με έγγραφα ταυτότητας.”
Ο γερουσιαστής κατέληξε λέγοντας ότι θα έθετε ερώτηση στους αρμόδιους υπουργούς για να ζητήσει διευκρινίσεις και είναι καθήκον της κυβέρνησης να παράσχει αμέσως εξηγήσεις για αυτήν την απαράδεκτη ιστορία. Οι επίσημες πηγές της κυβέρνησης Al-Wefaq επιβεβαίωσαν στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα “24 ώρες”, οι οποίες αρνήθηκαν να αποκαλύψουν την ταυτότητά τους για λόγους ασφαλείας, ότι οι Τούρκοι αξιωματικοί έδωσαν οδηγίες στην ασφάλεια της αεροπορικής βάσης Μισράτα να μην επιτρέψει την είσοδο στους Ιταλούς στρατιώτες και την αναγκαιότητα της επιστροφής τους στη χώρα τους.
Το Σάββατο, η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του ιταλικού κοινοβουλίου καταδίκασε αυτό που συνέβη στις ιταλικές δυνάμεις στην πόλη Μισρατα, στο πλαίσιο της αποτροπής της εισόδου από Τούρκους αξιωματούχους, την οποία χαρακτήρισε παράλογη. Σύμφωνα με το κανάλι ειδήσεων «Al-Hadath», η Επιτροπή Εξωτερικών της Ιταλικής Βουλής δήλωσε ότι αυτό που συνέβη στις ιταλικές δυνάμεις στη Μισράτα είναι απαράδεκτο, ζητώντας από την ιταλική κυβέρνηση να παράσχει άμεση διευκρίνιση.
Γ.Κουτσούμης

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!