Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Φεβρουάριος, 2017

Η Σκωτία απειλεί τη Βρετανία με δημοψήφισμα για ανεξαρτησία

Εικόνα
Η «απόλυτη αδιαλλαξία» της βρετανικής κυβέρνησης για το Brexit θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα δεύτερο δημοψήφισμα για την ανεξαρτητοποίηση της Σκωτίας, δήλωσε σήμερα η πρωθυπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον προειδοποιώντας ότι εξαντλείται ο χρόνος για να αλλάξει τακτική η χώρα. ι ότι η απόφαση της Βρετανίας να ψηφίσει υπέρ της εξόδου της από την ΕΕ άλλαξε το τοπίο από το 2014 που η Σκωτία διενήργησε το δημοψήφισμα για την ανεξαρτητοποίησή της, κατά το οποίο επικράτησε το ναι στην παραμονή στο Ηνωμένο Βασίλειο με δέκα ποσοστιαίες μονάδες διαφορά.

«Η Ελλάδα πρέπει να είναι με το δάχτυλο στην σκανδάλη – Ο Ρ.Τ.Ερντογάν θα προχωρήσει σε αποβατική ενέργεια στο σύμπλεγμα Καστελόριζου» – Πολεμικές εξελίξεις

Εικόνα
«Πρέπει να είμαστε με το δάχτυλο στη σκανδάλη. Ο Ρ.Τ.Ερντογάν είναι ικανός για το επόμενο βήμα, θα κάνει απόβαση στο σύμπλεγμα Καστελορίζου. Η Τουρκία, είτε ως κεμαλική είτε ως νεοοθωμανική, έχει από το 1956 από τις ρήσεις του Νιχάτ Ερίμ, μέχρι τον Νταβούτογλου και μετά μία συγκεκριμένη πολιτική διεκδικήσεων τις οποίες επιθυμεί να υλοποιήσει όταν ο χρονισμός είναι ο κατάλληλος.

.ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΣΟΥ ΕΛΙΣΑΒΕΤ ! ! !

Εικόνα

Πράσινο φως για τον ζεόλιθο "made in Greece"

Εικόνα
Του  Δημήτρη Δελεβέγκου Άδεια εκμετάλλευσης λατομείου ζεόλιθου στην περιοχή "Κόκκαλο"  Πετρωτών Έβρου εξασφάλισε η εταιρεία Όλυμπος . Πρόκειται για την πρώτη άδεια για εξόρυξη και εκμετάλλευση του ζεόλιθου που χορηγεί το υπουργείο Περιβάλλοντος, γεγονός που ανοίγει το δρόμο για την εξόρυξη από το ελληνικό υπέδαφος του ορυκτού με τις πολλαπλές χρήσεις. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, εάν δεν εμφανιστούν στον ορίζοντα πιθανά προσκόμματα, όπως προσφυγές σε διοικητικά δικαστήρια, τότε τον Απρίλιο θα ξεκινήσουν οι εκχερσώσεις με στόχο τη διάνοιξη του λατομείου που βρίσκεται σε έκταση 83,4 χιλιάδων στρεμμάτων στα Πετρωτά.

Βολές Frontex κατά των ΜΚΟ που διασώζουν μετανάστες ανοιχτά της Λιβύης

Εικόνα
Η Frontex επικρίνει τη δράση των μη κυβερνητικών οργανώσεων στα ανοιχτά της Λιβύης. "Ενθαρρύνουν τη διακίνηση, δεν συνεργάζονται με την αστυνομία", σημειώνει ο γενικός διευθυντής της Frontex Φαμπρίς Λεγκερί Ο γενικός διευθυντής της Frontex Φαμπρίς Λεγκερί επέκρινε σήμερα τις μη κυβερνητικές οργανώσεις που παρέχουν βοήθεια στους μετανάστες στα ανοιχτά της Λιβύης, θεωρώντας ότι ενθαρρύνουν με τον τρόπο αυτό τη διακίνηση και δεν συνεργάζονται σωστά με τις αστυνομικές αρχές.

Ικανοποιείται το πάγιο αίτημα των Πομάκων – Αναγνωρίζεται η γλώσσα τους από το Ελληνικό Κράτος

Εικόνα
Πάγιο αίτημα της τουρκικής πλευράς ήταν η πειραματική λειτουργία δίγλωσσων νηπιαγωγείων με την Άγκυρα και το τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή να έχουν το θέμα ψηλά στις προτεραιότητες τους. Ο σκοπός δεν ήταν άλλος από το να αποκτήσουν τα παιδιά της μουσουλμανικής μειονότητας επαφή μόνο με την τουρκική γλώσσα και να ξεχάσουν την Μητρική τους που στο εσωτερικό της μειονότητας επικρατεί αυτή των Πομάκων και Ρομά.

Ο ΥΠΕΞ Αλβανίας στην Αθήνα για εξομάλυνση των σχέσεων

Εικόνα
Φεβρουάριος 27, 2017. 20:45 Το ζήτημα της διόρθωσης των σχολικών βιβλίων, η δημιουργία νεκροταφείων για τους Έλληνες στρατιώτες που έπεσαν μαχόμενοι στο μέτωπο κατά των Ιταλών φασιστών,  οι διάφορες συμφωνίες που επιτεύχθηκαν σε προηγούμενες  συναντήσεις,  η προετοιμασία των ομάδων  εργασίας μεταξύ των δύο χωρών για τη σύναψη μιας νέας συνθήκης φιλίας μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδας,  θα είναι τα κύρια θέματα που θα συζητηθούν κατά την επίσκεψη του Αλβανού ΥΠΕΞ στην Αθήνα.

Μηνύματα εμφυλίου πολέμου στα Σκόπια

Εικόνα
Πρόσφατα, διανοούμενοι, ηθοποιοί, αναλυτές και καθηγητές, ολοένα και πιο συχνά μιλούν για επικίνδυνα σενάρια, εάν σχηματίσει κυβέρνηση ο Ζόραν Ζάεφ. Τα κοινωνικά δίκτυα προειδοποιούν για πιθανές εθνοτικές συγκρούσεις, ακόμη και για εμφύλιο πόλεμο. Η πιο πρόσφατη περίπτωση είναι οι αναφορές  του αναλυτή Τόνι Ναουμόφσκι που διατείνεται ότι ο πρόεδρος Ιβάνοφ δεν πρέπει να δώσει εντολή στον Ζόραν Ζάεφ, επειδή – σύμφωνα με τον ίδιο- θα εφαρμόσει την αντισυνταγματική διγλωσσία σε όλη την επικράτεια.

Η Αυστρία απαγόρευσε προεκλογικές εμφανίσεις του Ερντογάν

Εικόνα
Ανεπιθύμητες στη Βιέννη προεκλογικές εμφανίσεις του Ερντογάν, τονίζει ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών Σεμπάστιαν Κουρτς Σαφή προειδοποίηση για το ενδεχόμενο προεκλογικής εμφάνισης στην Αυστρία, του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενόψει του τουρκικού δημοψηφίσματος της 16ης Απριλίου, απευθύνει σε σημερινές δηλώσεις του στην αυστριακή εφημερίδα "Χόιτε", ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών και Ενσωμάτωσης Σεμπάστιαν Κουρτς τονίζοντας πως κάτι τέτοιο είναι "ανεπιθύμητο". Ο Τούρκος πρόεδρος μπορεί φυσικά να έλθει για διμερείς επισκέψεις στην Ευρώπη και στην Αυστρία και να έχει συνομιλίες με την κρατική ηγεσία, όπως κάθε άλλος κορυφαίος πολιτικός, "αλλά απορρίπτουμε σαφώς τη μεταφορά στην Αυστρία του τουρκικού προεκλογικού αγώνα και της πόλωσης, διότι αυτό θα οδηγούσε σε αυξημένες εντάσεις και σίγουρα αποτελεί εμπόδιο για την ενσωμάτωση", επισημαίνει στις δηλώσεις του ο επικεφαλής της αυστριακής διπλωματίας.

Απόρρητη έκθεση της CIA: Τι λένε οι Αμερικάνοι για την Ελλάδα και το Δίκαιο της Θάλασσας

Εικόνα
Μια απόρρητη έκθεση της CIA, παρουσιάζει ο γνωστός μελετητής της ελληνικής ΑΟΖ, Θεόδωρος Καρυώτης, . Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: Οι Ηνωμένες Πολιτείες, όταν άρχισε η Τρίτη Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Δίκαιο τη Θάλασσας, στις αρχές της δεκαετίας του 1970, αποφάσισαν να ασχοληθούν με την δημιουργία του νέου Συντάγματος των Θαλασσών και των Ωκεανών αφού το νερό καλύπτει το 71% του πλανήτη Γη. Έτσι άρχισαν να μελετούν όχι μόνο τις επιπτώσεις για την Αμερική αλλά και για άλλα παράκτια κράτη. Έτσι, το 1974 η CIA εκπόνησε μελέτες για την τότε Σοβιετική Ένωση, την Μεγάλη Βρετανία, την Ρουμανία, την Αργεντινή, την Κίνα, την Ταϊλάνδη, και την Ελλάδα.

«Κουτσαβάκηδες» και «Λεωνίδες»: Οι Προκλήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο οδηγούν σε “Θερμό Επεισόδιο

Εικόνα
27 Φεβρουαρίου 2017 Γράφει ο Νίκος Μελέτης Θα πρέπει να θεωρείται αυτονόητο και γενικά αποδεκτό σε όλο το φάσμα των πολιτικών δυνάμεων της χώρας αλλά και στον τελευταίο πολίτη της, ότι μια κλιμακούμενη ένταση με την Τουρκία που ενδεχομένως θα κατέληγε σε ένα θερμό επεισόδιο, θα προκαλέσει μη υπολογίσιμη ζημιά στην χώρα και είναι το τελευταίο που θα χρειαζόταν η Ελλάδα μετα από μια οικονομική και κοινωνική κρίση επτά ετών… Συνεπώς ο γνώμονας στην άσκηση της εξωτερικής πολιτικής και της χάραξης μιας σοβαρής αμυντικής στρατηγικής θα πρέπει να κινηθεί στο δίπολο: ανυποχώρητη στάση στα θέματα των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας και αποφυγή θερμού επεισοδίου.

Οι Τούρκοι ενημερώνουν για τα “δικαιώματά” τους στο Αιγαίο: Συζητήσεις και με τους Αμερικανούς

Εικόνα
Φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα και εικονίζει πολεμικά αεροσκάφη να συμμετέχουν στην άσκηση «Thracian Star». Πρόκειται για αεροσκάφη F-16 της 111 Πτέρυγας Μάχης. Διεθνή εκστρατεία ενημέρωσης για το “καθεστώς” του Αιγαίου και τις τουρκικές διεκδικήσεις, τις οποίες παρουσιάζουν ως “δικαιώματα” ξεκίνησαν από τις αρχές του μήνα, και συνεχίζουν μέχρι σήμερα, οι Τούρκοι, οι οποίοι πληροφόρησαν ξένες κυβερνήσεις, ανάμεσα σε αυτές και τη νέα διοίκηση, στην Ουάσιγκτον.

Τουρκία: Ανέγειρε τείχος μήκους 290χλμ στα σύνορα με Συρία

Εικόνα
Διακόσια ενενήντα χιλιόμετρα τείχους, από τα συνολικά 511 που έχουν προγραμματισθεί, ανήγειρε η Τουρκία κατά μήκος των συνόρων της με τη Συρία , σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου που αναδημοσιεύονται στην ιστοσελίδα της Deutsche Welle. Το τείχος, που σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές κατασκευάσθηκε για λόγους ασφαλείας, αποτελείται από τσιμεντένια μπλοκ πάχους δυο μέτρων, είναι ύψους τριών μέτρων και στην κορυφή υπάρχουν συρματοπλέγματα με ξυράφια.

Γιατί τρώμε λαγάνα την Καθαρά Δευτέρα

Εικόνα
Η λαγάνα πρωταγωνιστεί στο νηστίμο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας. Ποιά, όμως, είναι η ιστορία της; Τί συμβολίζει; Η λαγάνα, παρασκευάζεται χωρίς προζύμι, και έναν τέτοιο πρόχειρο άρτο χρησιμοποίησαν και οι Ισραηλίτες κατά τη νύχτα της Εξόδου τους από την Αίγυπτο υπό την αρχηγία του Μωυσή. Έκτοτε επιβαλλόταν από το Μωσαϊκό Νόμο για όλες τις ημέρες της εορτής του Πάσχα, μέχρι που ο Χριστός στο τελευταίο του Πάσχα ευλόγησε τον ένζυμο άρτο. Η ιστορία της λαγάνας διατρέχει όλη τη διατροφική παράδοση από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Ο Αριστοφάνης στις «Εκκλησιάζουσες» λέει «Λαγάνα πέττεται» δηλ .»Λαγάνες γίνονται». Ο δε Οράτιος στα κείμενά του αναφέρει τη λαγάνα ως «Το γλύκισμα των φτωχών».

ΕΥΧΕΣ ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ.....(.ΤΣΙΠΡΟΚΑΜΕΝΩΝ ! ! ! )

Εικόνα
Χρόνια Πολλά και Καλή Καθαρά Δευτέρα

Κόμματα και Δημοκρατία

Εικόνα
Του Σταύρου Καλεντερίδη –  Πολιτικός επιστήμονας, διεθνολόγος και επικοινωνιολόγος Υπάρχει μια θεωρία πολιτικής επιστήμης, γνωστή στην Ελλάδα ως η θεωρία των 2 άκρων, διεθνώς γνωστή ως η  θεωρία του «πετάλου». Σύμφωνα με την εν λόγω θεωρία, οι ακραίες πολιτικές ομάδες στην πραγματικότητα δεν βρίσκονται μακριά η μία από την άλλη πάνω σε κάποια οριζόντια ιδεολογική κλίμακα, αλλά αντιθέτως είναι οι – κατά τα άλλα ίδιες – άκρες ενός πολιτικού «πετάλου» οι οποίες αντικρίζονται και πλησιάζουν η μία την άλλη. Μιας και η θεωρία των 2 άκρων δεν καλύπτει απόλυτα και δεν εξηγεί πλήρως τον κατήφορο του πολιτικού μας συστήματος, αναγκαιεί η εφαρμογή μιας άλλης θεωρίας, αυτής των  «2 άκρων, 2 απολιθωμάτων και λοιπών περισσευμάτων»  για να καταστεί σαφές τι ακριβώς συμβαίνει στη χώρα μας.

Περίεργη εμμονή Τουρκίας προς ΝΑΤΟ: «Πάρτε τα πλοία σας από τo Αιγαίο - Δεν έχουν κανένα ρόλο πλέον»

Εικόνα
Περίεργη όσο και ύποπτη η εμμονή της Τουρκίας  για την απόσυρση της δύναμης του ΝΑΤΟ από το Αιγαίο καθώς όπως υποστηρίζει ο τουρκικός υπουργός άμυνας «είναι πλέον νεκρό γράμμα». Πρόκειται για την δεύτερη Μόνιμη Θαλάσσια Δύναμη (Standing Maritime Group 2) του ΝΑΤΟ η οποία πραγματοποιεί περιπολίες στο ανατολικό Αιγαίο προκειμένου να περιορίσει το φαινόμενο της παράνομης μετανάστευσης.

Τουρκικές προκλήσεις: Σε επιφυλακή για άλλες 50 καυτές ημέρες στο Αιγαίο

Εικόνα
Η Τουρκία συνεχίζει τις προκλήσεις και συντηρεί την ένταση στο Αιγαίο με συνεχείς αναφορές στα τουρκικά ΜΜΕ, παρουσιάζοντας διαδοχικά επεισόδια στην ευρύτερη περιοχή των Ιμίων, για 28η μέρα, ενώ το τεταμένο κλίμα αναμένεται να επιβαρυνθεί κι άλλο  μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας μετά το αίτημα ασύλου των δύο Τούρκων κομάντος που πέρασαν  παράνομα στην χώρα. Όπως μεταδίδουν, ενώ από το πρωί η τουρκική ακτοφυλακή κάνει περιπολίες, οι ελληνικές δυνάμεις μέχρι και τις απογευματινές ώρες δεν είχαν βγει για περιπολία και μιλούσαν μόνο μέσω ασυρμάτου. Τα σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής περιμένουν στην περιοχή σε περίπτωση που υπάρξουν παραβιάσεις των τουρκικών χωρικών υδάτων από τα ελληνικά σκάφη, όπως ισχυρίζονται τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Τι απαντά η ΤτΕ για τα αποθέματα χρυσού του ελληνικού κράτους

Εικόνα
Διευκρινίσεις έδωσε η Τράπεζα της Ελλάδος αναφορικά με δημοσίευμα που αναφερόταν στο χρυσό της χώρας και τη διάθεσή του για την ένταξη στο ευρώ Διευκρινήσεις αναφορικά με τη διαχείριση του χρυσού δίνει με ανακοίνωσή της η  Τράπεζα της Ελλάδος, τονίζοντας πως μέρος των αποθεματικών φυλάσσονται εδώ και δεκαετίες στο θησαυροφυλάκιό της και το υπόλοιπο μισό στην Τράπεζα της Αγγλίας, στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Νέας Υόρκης στις ΗΠΑ και στην Ελβετία.

Επίθεση φιλίας του Έντι Ράμα στους Βορειοηπειρώτες – Πώς έγινε αυτό; Τι φοβάται;

Εικόνα
Με την  αλβανική αντιπολίτευση  να θέλει να του πάρει (στην κυριολεξία) το κεφάλι [ διαβάστε εδώ ], ο  Έντι Ράμα , ο ελληνικής καταγωγής «γενίτσαρος» και φιλότουρκος πρωθυπουργός της Αλβανίας, θυμήθηκε ξαφνικά πόσο καλή και άξια είναι η  Ελληνική Εθνική Μειονότητα  στην Αλβανία και έσπευσε να την τιμήσει από εκεί που την είχε υπό διωγμό Με στόχο τον επαναπροσδιορισμό των σχέσεων με την ελληνική εθνική μειονότητα στην Αλβανία αλλά και την μεταφορά μηνυμάτων προς την Ελλάδα, ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα, με την συνοδεία τριών υπουργών της κυβέρνησής του, μετέβη το Σάββατο στην πόλη των Αγίων Σαράντα για να μετάσχει σε ημερίδα που διοργάνωσε το  Κόμμα της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας για το Μέλλον ΜΕΓΑ , με θέμα την κοινή ένταξη διατηρώντας και ενισχύοντας την  εθνική ταυτότητα.

Να γιατί οι Τούρκοι απέσυραν το «Τσεσμέ» από το Αιγαίο

Εικόνα
Να αποσύρουν το «Τσεσμέ» άρον – άρον τη στιγμή που είχαν ανακοινώσει προηγουμένως πως θα παρέμενε στο Αιγαίο για άγνωστο χρονικό διάστημα, αποφάσισαν οι Τούρκοι. Η Άγκυρα μάζεψε το ωκεανογραφικό πλοίο πίσω στα Δαρδανέλια μετά και από την τελευταία εξέλιξη με τους  δυο Τούρκους κομάντος . Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Μαρίνου Γκασιάμη στο newsbeast.gr, η ελληνική πλευρά έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα το οποίο ελήφθη από την Άγκυρα.

H Τουρκία δεν αναγνωρίζει ζώνες δικαιοδοσίας στο Αιγαίο. Τι αναφέρει η προκλητική οδηγία προς ναυτιλλομένους (NAVTEX)

Εικόνα
Συγκεκριμένα η Τουρκία, εξέδωσε την Πέμπτη οδηγία προς ναυτιλλομένους (NAVTEX) με την οποία απορρίπτει αντίστοιχη ελληνική και υποστηρίζει ότι στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο δεν υπάρχουν ζώνες ευθύνης, εξέδωσε η Τουρκία.

Ο Ερντογάν βγάζει τα όπλα του στο Αιγαίο (photos)

Εικόνα
Στο Αιγαίο βρίσκεται εδώ και λίγες ώρες το τουρκικό ωκεανογραφικό Τσεσμέ. Όπως φαίνεται στο χάρτη που δημοσιεύει το protothema.gr το τουρκικό πλοίο κινείται βόρεια της Λήμνου, ανάμεσα στο θαλάσσιο τρίγωνο ανάμεσα σε Θάσο, Σαμοθράκη και τη Λήμνο.

Οι Τούρκοι επιδιώκουν «θερμό επεισόδιο» στο Αιγαίο – Ξεκάθαρες οι προειδοποιήσεις Κοτζιά

Εικόνα
Συνεχίζεται το γαϊτανάκι των τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο. Μετά το προβοκατόρικο επικοινωνιακό σόου του αρχηγού των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στα Ίμια προ μηνός και το επικίνδυνα χοντροκομμένο περιστατικό προ εβδομάδος, με τουρκικό πολεμικό πλοίο να κάνει βολές εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων στο Φαρμακονήσι, τώρα συνεχίζονται τα παιχνίδια με τη φωτιά και πάλι στα Ίμια. Στο μεταξύ, στο Αιγαίο βρίσκεται από χθες και άγνωστο για πόσο ακόμη το ερευνητικό σκάφος «Τσεσμέ», ενώ η Τουρκία έχει δεσμεύσει με ναυτική οδηγία τις μεγάλες περιοχές του Αιγαίου, στη Σαμοθράκη, τη Λήμνο και τη Θάσο. Από τη μεριά του, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, καλεί την Άγκυρα να «ξανασκεφτεί αυτά τα «παιχνίδια»», τονίζοντας πως «πρέπει να ξέρουν ότι δεν θα είμαστε πάντοτε ανεκτικοί και η απάντηση μας δεν θα είναι μόνο αυτή που δώσαμε, θα είναι πολύ πιο σκληρή». Πάντως, την Τρίτη σημειώθηκε στα Ίμια ένα περιστατικό, το οποίο κρίνεται από στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων ως σοβαρό.

Ρωσικό δημοσίευμα: Η Ελλάδα ετοιμάζεται να αποκρούσει την ‘τουρκική επιθετικότητα’

Εικόνα
«Η Ελλάδα ετοιμάζεται να αποκρούσει την ‘τουρκική επιθετικότητα’, γράφει το ρωσικό δημοσίευμα Φεβρουάριος 22, 2016. 21:25 «Άλλο Ελλάδα, άλλο Συρία και Ιράκ» Η Αθήνα έκανε πολύ ισχυρές δηλώσεις εναντίον της Τουρκίας: «Εμείς δεν είμαστε Συρία, η οποία έχει καταστραφεί», λένε στην Ελλάδα, όταν έγινε υπαινιγμός ότι υπάρχει πιθανότητα ένοπλης  σύγκρουσης, λόγω των συνεχών ‘τουρκικών προκλήσεων’.    Κραυγαλέο ρόλο στη συμφιλίωση των δύο χωρών του ΝΑΤΟ, περιέργως, θα μπορούσε να παίξει η Ρωσία, γράφει ρωσική Βίζγκλιαντ (vz.ru).

Κοτζιάς στον ΣΚΑΪ: Να σταματήσει η Τουρκία τα «παιχνίδια» - Δεν θα είμαστε πάντα ανεκτικοί

Εικόνα
Στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Ιστορίες» και στον Αλέξη Παπαχελά, μίλησε το βράδυ της Τρίτης ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος αποκάλυψε –μεταξύ άλλων- πως η Τουρκία «κόντεψε να πατήσει την κόκκινη γραμμή» στις ελληνοτουρκικές σχέσεις το πρωί της Παρασκευής (17/2) όταν τουρκικό πλοίο έκανε βολές στο Φαρμακονήσι Στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Ιστορίες» και στον Αλέξη Παπαχελά, μίλησε το βράδυ της Τρίτης ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος αποκάλυψε –μεταξύ άλλων- πως η Τουρκία «κόντεψε να πατήσει την κόκκινη γραμμή» στις ελληνοτουρκικές σχέσεις το πρωί της Παρασκευής (17/2) όταν τουρκικό πλοίο έκανε βολές στο Φαρμακονήσι.

Ιστορική ανακάλυψη- Η NASA βρήκε σύστημα με επτά πλανήτες «αδελφούς» της γης!

Εικόνα
Επτά μικρούς εξωπλανήτες  που έχουν μεγάλες ομοιότητες με τη Γη ανακάλυψε το τηλεσκόπιο Hubble, σε ένα σχετικά κοντινό και αχνό άστρο σε απόσταση περίπου 40 ετών φωτός, στον Αστερισμό του Υδροχόου. Τουλάχιστον τρεις από αυτούς τους εξωπλανήτες μπορεί να διαθέτουν ωκεανούς νερού στην επιφάνειά τους, συνεπώς θεωρούνται ιδανικοί «στόχοι» για την αναζήτηση εξωγήινης ζωής στο μέλλον. Ήδη το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble ερευνά τις ατμόσφαιρες γύρω από αυτούς τους πλανήτες. Το εν λόγω σύστημα διαθέτει τόσο τον μεγαλύτερο αριθμό πλανητών με μέγεθος παρόμοιο της Γης που έχουν ποτέ βρεθεί, όσο και τον μεγαλύτερο αριθμό πλανητών που θα μπορούσαν να φιλοξενούν υγρό νερό και άρα ζωή. Η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA) θεώρησε αρκετά σημαντικό το γεγονός για να το προβάλει, διοργανώνοντας σχετική συνέντευξη Τύπου με τη συμμετοχή των επιστημόνων που έκαναν την ανακάλυψη.

Στο... Αγιο Ορος έστειλε ερευνητικό σκάφος η Αγκυρα - Καταδιώκεται από πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού

Εικόνα
του Πέτρου Αναστασίου Mε NAVTEX που εξέδωσε πριν λίγο η Αγκυρα στέλνει το ερευνητικό σκάφος TCG CESME για έρευνες έξω από τις ακτές του Αγίου Ορους και της Θάσου, φυσικά επάνω στην ελληνική υφαλοκρήπίδα!   Συγκεκριμένα με την NAVTEX 244/17 η Τουρκία ανακοινώνει ότι το TCG CESME θα πραγματοποιήσει υδρογραφικές και ωκεανογραφικές έρευνες από τις 22 Φεβρουάριου και «μέχρι νεότερα» στην περιοχή η οποία εκτείνεται μεταξύ του Άθω, της Θάσου, της Λήμνου και της Σαμοθράκης.

Μια ομάδα Ιταλών στρατιωτών το 1940.. ..(ΑΝΕΚΔΟΤΟ)

Εικόνα

Οι φεμινίστριες.. (Ανέκδοτο)

Εικόνα
Παγκόσμιο συνέδριο φεμινιστριών και ανεβαίνει η Γερμανίδα σύνεδρος: "Γυρίζει ο άντρας μου από τη δουλειά " και του λέω :ξέχνα αυτά που ξέρεις, από σήμερα θα αρχίσεις να μαγειρεύεις." και τι έγινε ρωτάνε από κάτω"; -Την πρώτη εβδομάδα δεν έβλεπα τίποτα την δεύτερη τίποτα, την τρίτη γυρίζω σπίτι και βλέπω τρία φαγητά μαγειρεμένα. Χειροκρότημα από κάτω.

Όταν η CIA είχε ζητήσει από αυτοαποκαλούμενο μέντιουμ να ταξιδέψει στον Άρη. Το πείραμα που συναρπάζει

Εικόνα
  Τις δεκαετίες του 1970 και 1980, Αμερικανοί επιστήμονες μελετούσαν τις δυνατότητες των ανθρώπων με «ιδιαίτερα πνευματικά χαρίσματα» (psychic), στα πλαίσια του λεγόμενου «Stargate Project». Επιθυμία τους ήταν να χρησιμοποιήσουν τον ανθρώπινο νου για να κατασκοπεύσουν τους αντιπάλους της αμερικανικής κυβέρνησης, στόχος που, σύμφωνα με τον αμερικανικό στρατό, δεν επιτεύχθηκε.

Παίζει με τη φωτιά η Αγκυρα στα Ιμια-Νέο θερμό επεισόδιο με πολεμικά πλοία

Εικόνα
Παιχνίδια με τη φωτιά παίζει στο Αιγαίο η Αγκυρα, η οποία προχωρά σε καθημερινές προκλήσεις και δη στα Ιμια τα οποία αποκαλεί «Καρντάκ» και τα θεωρεί «γκρίζες ζώνες». Για μια ακόμη ημέρα, τα τουρκικά ΜΜΕ μεταφέρουν κλίμα έντασης στα Ιμια, μεταξύ ελληνικών και τουρκικών πολεμικών σκαφών. Σήμερα (Τρίτη 21/2) τα Μέσα ενημέρωσης της γείτονος κατέγραψαν δύο περιστατικά.

Η γιαγιά που έχει απάντηση για όλα (ΑΝΕΚΔΟΤΟ)

Εικόνα
Ένας χωρικός πάει για ψώνια στο χωριό, αλλά χαλάει το αυτοκίνητό του και αναγκάζεται να το πάει για επισκευή στο συνεργείο της περιοχής... Όμως, επειδή η επισκευή δεν μπορεί να γίνει την ίδια μέρα, αποφασίζει να γυρίσει σπίτι του με τα πόδια. Το πρόβλημά του είναι πώς θα  κουβαλήσει τα πράγματα, που αγόρασε δηλ. 5 κιλά μπογιά, έναν άδειο κουβά, δύο κότες και μια χήνα. Ενώ προβληματίζεται, τον πλησιάζει μια γριούλα που όπως φαίνεται έχει χαθεί… Μήπως μπορείτε να μου πείτε πώς θα πάω στο τάδε μέρος του χωριού; Ρωτάει εκείνη.

Νέο σκάνδαλο με πρωταγωνίστρια την πρέσβη της ΕΕ στην Αλβανία (Φωτο)

Εικόνα
Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017  Ευρωπαϊκή σκανδαλάρα με πρωταγωνίστρια την κροατικής καταγωγής πρέσβειρα της ΕΕ στην Αλβανία, Ρομάνα Βλαχούτιν, ξέσπασε εξαιτίας της αγοράς μιας πρεσβευτικής βίλας στα Τίρανα. Σύμφωνα με τον αλβανικό τύπο το θέμα της πρεσβευτικής βίλας αξίας 1,6 εκατ. ευρώ, που αγόρασε η αντιπροσωπεία της Ε.Ε στα Τίρανα, η οποία χαρακτηρίστηκε στην Αλβανία, ως σκάνδαλο, έφτασε μέσω επιστολής, στο γραφείο της Ύπατης Εκπροσώπου της Ε.Ε για Εξωτερικές Υπηρεσίες, Φεντερίκα Μογκερίνι.

Ενιαίο κράτος με το Ισραήλ ζητούν οι Παλαιστίνιοι

Εικόνα
Του Κώστα Μπετινάκη  O Saeb Erekat είναι γενικός γραμματέας της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO). Συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής των Κοινοτήτων John Bercow, πριν δύο ημέρες στο Λονδίνο και έκανε την ασυνήθιστη για Παλαιστίνιο δήλωση: «Η μόνη εναλλακτική φόρμουλα στη δημιουργία δύο κρατών –του Ισραήλ και της Παλαιστίνης - είναι η δημιουργία ενός και μοναδικού, κοσμικού και δημοκρατικού κράτους».

Νέα ένταση στα Ιμια:Τρεις ώρες «κυνηγητό» ελληνοτουρκικών πολεμικών σκαφών

Εικόνα
Νέα ένταση διάρκειας τριών ωρών υπήρξε και σήμερα στα Ιμια, όπως υποστηρίζουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, λίγες ώρες αφού βουλευτής της κεμαλικής αντιπολίτευσης υποστήριξε ότι ο Ταγίπ Ερντογάν «παραχώρησε» στην Ελλάδα 17 νησιά του Αιγαίου. Εδώ και 22 ημέρες η ένταση δεν λέει να κοπάσει, αλλά σήμερα πήραν «φωτιά» οι ασύρματοι, όπως μεταδίδεται από τα τουρκικά μέσα, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, αφού η μία πλευρά καλούσε την άλλη να απομακρυνθεί από τα χωρικά της ύδατα.

Ενδείξεις οργανικών ενώσεων βρέθηκαν στον πλανήτη-νάνο Δήμητρα

Εικόνα
Ο πλανήτης-νάνος Δήμητρα όπως φαίνεται από τo διαστημόπλοιο Dawn. Του Κώστα Δεληγιάννη Παρόλο που το διαστημόπλοιο Dawn («Αυγή») της NASA προσέγγισε τη Δήμητρα στις αρχές του 2015, συνεχίζει ακόμη και σήμερα να παρέχει νέες μετρήσεις στους επιστήμονες, που φέρνουν στο φως άγνωστες πτυχές για τον πλανήτη-νάνο. Αυτή τη φορά, αναλύοντας φασματοσκοπικά δεδομένα, Ιταλοί και Αμερικανοί ερευνητές εντόπισαν ενδείξεις για την ύπαρξη οργανικών ενώσεων σε ένα κρατήρα ονόματι Ernutet.

ΟΤΑΝ ΖΗΤΗΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ....ΘΕΟ

Εικόνα
Όταν ζήτησα από τον Θεό δύναμη, μου έδωσε δύσκολες καταστάσεις να αντιμετωπίσω. 'Οταν ζήτησα από τον Θεό ευτυχία,

“Θα ζήσουμε θερμό επεισόδο πιο σοβαρό από τα Ίμια”! Ποιος κάνει τη πρόβλεψη

Εικόνα
Την εκτίμηση ότι μπορεί η Ελλάδα να κληθεί να αντιμετωπίσει θερμό επεισόδιο με την Τουρκία, πολύ σοβαρότερο από εκείνο των Ιμίων, εξέφρασε ο ΓΓ της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.Το ΚΚΕ στις προβλέψεις και στις αναλύσεις συνήθως “πέφτει μέσα”. Ελπίζουμε να μην επιβεβαιωθεί αυτή τη φορά. Μιλώντας στην ΕΡΤ και στη δημοσιογράφο Βάλια Πετούρη ο κ.Κουτσούμπας είπε:   “Η προκλητικότητα της Άγκυρας που βλέπουμε το τελευταίο διάστημα οδηγεί σε ένα υπαρκτό κίνδυνο θερμού επεισοδίου. Όλα τα τελευταία γεγονότα και οι προκλητικές δηλώσεις της τούρκικης ηγεσίας και όλα αυτά που κάνουν στην πράξη, όπως χτες στο Φαρμακονήσι, μας ανησυχούν σοβαρά.

ΘΑ ΣΕ ΚΡΕΜΑΣΟΥΝ … Η ΜΑΝΤΗΛΑ, ΜΑΝΤΗΛΑ… ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΑΚΙ ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ…

Εικόνα
ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ  … H TYXH THΣ ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ…

Τo Εurogroup εντόπισε σοβαρά λάθη στους υπολογισμούς Thomsen για την ελληνική οικονομία

Εικόνα
Το Συμβούλιο των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το Εurogroup είναι σε θέση να γνωρίζουν ότι τα πρόσθετα μέτρα που απαίτησε το ΔΝΤ και πλέον σύσσωμη η ΕΕ ζητά από την Ελλάδα δεν πρόκειται να εισπραχθούν και στην πραγματικότητα δεν είναι απαραίτητα. Και αυτό διότι ο Πολ Τόμσεν, η Ντέλια Βελκουλέσκου και οι άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, έχουν υποπέσει σε σωρεία λαθών, κακών υπολογισμών, ασαφειών και αντιφάσεων κατά τη συγγραφή της περίφημης έκθεσης του ΔΝΤ για την Ελλάδα, αναφέρει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ελλάδα και Αλβανία: ο δύσβατος δρόμος των ψευδαισθήσεων και ο αξιότιμος κ. Ράμα

Εικόνα
Του πρέσβη ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΜΑΛΛΙΑ Ο δρόμος της αναζήτησης εξόδου από το τέλμα των σχέσεών μας με την Αλβανία είναι δύσκολος και ανηφορικός. Οι προσδοκίες των Αθηνών για «αλλαγή στάσης των Τιράνων»,  μετά από κάθε αλβανικές εκλογές, στηρίζονται σε ψευδαισθήσεις. Όπως συνέβη στο παρελθόν, συμβαίνει, πάλι, τώρα. Τον Ιούνιο του 2013, κάποιοι  επέλεξαν να πιστέψουν ότι, με την εκλογή του  κ. Έντι Ράμα στη θέση του πρωθυπουργού, όλα θα αλλάξουν πορεία. Αυτό έλεγαν δημόσια εδώ, στην Αθήνα. Κάποιοι άλλοι, τον Ιούλιο του 2010, δέχονταν με ανοιχτές αγκάλες τον τότε πρόεδρο του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Αλβανίας κ. Ράμα στον Πόρο. Ενώ, δηλαδή,  είχε φροντίσει, ήδη από τον Ιούλιο του 2009, να τορπιλίσει την Συμφωνία  για τις Θαλάσσιες Ζώνες ( Α.Ο.Ζ.). Η θέση του ήταν  καθαρή και δημόσια.

Ο παπάς και η γυναίκα στο τελωνείο (ΑΝΕΚΔΟΤΟ)

Εικόνα
Στον έλεγχο αποσκευών από Νέα Υόρκη προς Αθήνα, μια κυρία περιμένει στην ουρά πίσω από έναν παπά. -Πάτερ, μπορώ να σας πω; -Τι είναι τέκνο μου; -Ξέρετε, έχω αγοράσει ένα επαγγελματικό σεσουάρ για τα μαλλιά μου και φοβάμαι ότι θα με αναγκάσουν να πληρώσω τέλος εισαγωγής γιατί η αξία του είναι κάπως μεγάλη. -Κι εγώ τι μπορώ να κάνω γι’ αυτό; -Μήπως μπορείτε να το κρύψετε κάπου στα ράσα σας; Εσείς είστε ιερωμένος, δεν πρόκειται να σας κάνουν έλεγχο. -Μα τι λες, τέκνον μου; Μπορώ εγώ να παρανομήσω;

Κρατάει μούτρα ο Μουσταφά Ακιντζί: Ο Πρόεδρος τον κάλεσε να επιστρέψει στο διάλογο

Εικόνα
Του Κώστα Βενιζέλου  Αναζητείται η φόρμουλα  για να επανέλθουν οι εμπλεκόμενοι στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, μετά την αποχώρηση του κατοχικού ηγέτη.  Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έκανε μια κίνηση χθες καλώντας τον Μουσταφά Ακιντζί να είναι παρών στην προγραμματισμένη επόμενη συνάντησής τους, που χρονικά τοποθετείται την ερχόμενη Πέμπτη.