Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Νοέμβριος, 2016

Ο τουρκικός στρατός έχασε 17 στρατιώτες και 30 Τεθωρακισμένα Οχήματα στη Βόρεια Συρία

Εικόνα
Ο τουρκικός στρατός έχει χάσει τουλάχιστον 17 στρατιώτες και 30 τεθωρακισμένα οχήματα κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής επιχείρησης της στο βόρειο τμήμα της Συρίας. Δεκαεπτά στρατιώτες του  τουρκικού στρατού  έχασαν τη ζωή τους από την αρχή της τουρκικής επιχείρησης Ασπίδα του Ευφράτη στο βόρειο τμήμα της Συρίας στην επαρχία του  Χαλεπίου  , ανέφερε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας την Παρασκευή.

«Αεροπορική ασπίδα της Τουρκίας στην βόρεια Συρία»

Εικόνα
Νοέμβριος 27, 2016. 22:26 Μετά τις επιθέσεις της περασμένης εβδομάδας σε τουρκικές στρατιωτικές θέσεις στη βόρεια Συρία, η τουρκική πολεμική αεροπορία δημιούργησε μια ασπίδα προστασίας του κατεχόμενου από τον τουρκικό στρατό εδάφους. Στρατιωτικές πηγές ανέφεραν ότι μαχητικά αεροσκάφη  F -16 περιπολούν ασταμάτητα πάνω από το τρίγωνο των πόλεων Τζαράμπλους- Αζάζ και Αλ Μπαμπ, όπως σημειώνει η " Yeni Şafak".

Μεγάλη γεωπολιτική ανατροπή επί θύραις - Ο Ερντογάν συγκρούεται με τις ΗΠΑ και εναγκαλίζεται τον Πούτιν!

Εικόνα
Ένα τεράστιο ερώτημα πλανάται στην Άγκυρα: Ποιός βομβάρδισε τους Τούρκους καταδρομείς στην Αλ Μπαμπ - Μήπως οι ΗΠΑ; του Σάββα Καλεντερίδη Μπορεί εμείς στην Ελλάδα να ζούσαμε την πρώτη μας… «Μαύρη Παρασκευή», όμως μια μέρα πριν η Τουρκία ζούσε την πρώτη της «Μαύρη Πέμπτη». Στις 3:30 πρωινή ώρα, ομάδα των ειδικών δυνάμεων που δρούσε στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ασπίδα του Ευφράτη» και συνόδευε άνδρες του λεγόμενου Ελεύθερου Συριακού Στρατού, δέχτηκε αεροπορική επίθεση από δύο αεροσκάφη δυτικά της Αλ Μπαμπ, κομβικής σημασίας πόλη την οποία πολιορκούν, με αποτέλεσμα το θάνατο ενός υπολοχαγού και δύο μονίμων υπαξιωματικών καθώς και τον τραυματισμό άλλων δέκα.

Κοτζιάς: Αν κάποιοι εννοούν «λύση» την παράδοση της Κύπρου ας το πουν ευθέως

Εικόνα
Αυτό τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς σε συνέντευξή του σήμερα το μεσημέρι στον ρ/σ του ΑΛΦΑ, αναφερόμενος στις επιθέσεις που δέχτηκε πρόσφατα μετά την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων στην Ελβετία. «Πολλοί θα θέλανε να δημιουργήσουν ένα ρήγμα ανάμεσα στην Κύπρο και την Ελλάδα και ο πιο ε ύκολος δρόμος γι αυτό θα ήταν να υπονομεύσουν την ελληνική εξωτερική πολιτική» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς σε συνέντευξή του σήμερα το μεσημέρι στον ρ/σ του ΑΛΦΑ, αναφερόμενος στις επιθέσεις που δέχτηκε πρόσφατα μετά την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων στην Ελβετία. Ο κ. Κοτζιάς επισήμανε ότι «η ουσία είναι ο ορισμός του Κυπριακού προβλήματος», δηλαδή «η κατοχή της Βορείου Κύπρου από τον Τουρκικό στρατό». Και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Εκτός κι αν κάποιοι με «λύση» εννοούν την παράδοση και εννοούν να παραμείνει ο τουρκικός στρατός κατοχής πάνω στο νησί. Ας το πούμε ευθέως. Με υβρίζουν γιατί δεν τολμούν ηθικά και πολιτικά να το πουν ευθέως, ότι είναι υπέρ της παραμονής και

Κρίσιμες ώρες: Προς οριοθέτηση ΑΟΖ με την Αίγυπτο;

Εικόνα
Προτάσεις για άμεση οριοθέτηση Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου κατέθεσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς στον ομόλογό του Σαμέχ Σούκρι κατά την επίσκεψή του στο Κάιρο την περασμένη εβδομάδα.   Ο Ν.Κοτζιάς φαίνεται να αλλάζει προσέγγιση και να δέχεται την εισήγηση του υπουργού Εθνικής Αμυνας Π.Καμμένου για άμεση συμφωνία με την Αίγυπτο, χωρίς να έχει προηγηθεί η συμφωνία με την Ιταλία για καθορισμό ΑΟΖ.

Τέλος το δόγμα Σόιμπλε στη Βρετανία – Χωρίς λιτότητα ο προϋπολογισμός μετά το Brexit

Εικόνα
Χωρίς αυστηρά μέτρα λιτότητας και μακριά από το  δόγμα Σόιμπλε  κινείται ο προϋπολογισμός για το 2017 στη  Βρετανία , σύμφωνα με όσα εξήγγειλε ο βρετανός υπουργός Οικoνομικών Φίλιπ Χάμοντ. Στροφή 180 μοιρών από την πολιτική λιτότητας της κυβέρνησης Κάμερον, εξήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας, Φίλιπ Χάμοντ, στην κατάθεση του προϋπολογισμού για το 2017.

Βουλγαρία: Βίαιες συγκρούσεις μεταναστών-αστυνομίας

Εικόνα
Νοέμβριος 26, 2016. 08:26- video Τουλάχιστον 24 Βούλγαροι αστυνομικοί τραυματίσθηκαν και 400 μετανάστες συνελήφθησαν κατά τη σύγκρουση αστυνομίας- μεταναστών,  στο μεγαλύτερο στρατόπεδο φιλοξενίας προσφύγων στην πόλη Χαρμανλί της Βουλγαρίας. Στις συγκρούσεις συμμετείχαν περίπου 1500 μετανάστες και εξαιτίας της μεγάλης έκτασής τους, ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ,  ακύρωσε προγραμματισμένη επίσκεψη στην Ουγγαρία.

Τσίπρας: Τα σύνορα μας είναι σταθερά και δεν αμφισβητούνται

Εικόνα
Τα σύνορα της Ελλάδας είναι και θα είναι σταθερά και αδιαμφισβήτητα, δεν αμφισβητούνται και δεν επανακαθορίζονται, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία σε συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Κομοτηνή το βράδυ του Σανββάτου, αναφερόμενος στην αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάνης από τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν. 

BBG: Τραπεζικό swap ομολόγων 33 δισ. στο σχέδιο για ελληνικό χρέος

Εικόνα
Σε ανταλλαγή των ομολόγων του EFSF με νέους 30ετείς τίτλους σταθερού επιτοκίου θα κληθούν να προχωρήσουν οι ελληνικές τράπεζες, σύμφωνα με προτάσεις για το χρέος που θα παρουσιαστούν στο Eurogroup. Στόχος η μείωση του επιτοκιακού ρίσκου για Ελλάδα. Οι ελληνικές τράπεζες θα κληθούν να ανταλλάξουν ομόλογα του EFSF κυμαινόμενου επιτοκίου ύψους 33 δισ. ευρώ , έναντι 30ετών τίτλων σταθερού επιτοκίου, με βάση το σχέδιο της ευρωζώνης να διασφαλίσει την Αθήνα έναντι  μελλοντικών αυξήσεων επιτοκίων,  αναφέρει σε δημοσίευμά του το Bloomberg, επικαλούμενο τρεις πηγές με γνώση των συζητήσεων.

Για σοβαρό επεισόδιο στο Αιγαίο αναφέρουν οι Τούρκοι

Εικόνα
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης Για σοβαρό επεισόδιο στο Αιγαίο αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ, στις 26/11 και ωρα 15, 12 μμ. Το εντυπωσιακό είναι ότι παρά του ότι αποφεύγουν συνήθως να μεταδίδουν τέτοιες ειδήσεις, αυτή την φορά μετέδωσαν την είδηση σχεδόν αμέσως δημιουργώντας κλίμα.

Κίνδυνος πολέμου Τουρκίας-Συρίας - Κόκκινος συναγερμός στην Αγκυρα

Εικόνα
Κόκκινος συναγερμός έχει σημάνει στην Άγκυρα, μετά την αεροπορική επίθεση δυο αεροσκαφών της πολεμικής αεροπορίας της Συρίας, κατά μονάδας του τουρκικού στρατού στην Αλ Μπαμπ, στη διάρκεια της οποίας έχασαν τη ζωή τους τρεις Τούρκοι στρατιώτες και τραυματίστηκαν άλλοι δέκα. Η επίθεση έγινε στις 03:30 τα ξημερώματα, ακριβώς ένα χρόνο από την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους SU-24 από τουρκικό μαχητικό.

Ουπς...μας πήραν πρέφα και στα Τίρανα

Εικόνα
“Τους νίκησε, τους νίκησε ο Ράμα τους Έλληνες”. Είναι ο τίτλος του άρθρου των αλβανικών εφημερίδων “Κόχα Γιον” και “Τέμα” για τη συνέντευξη που έδωσε πρόσφατα ο αλβανός πρωθυπουργός, Έντι Ράμα, στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάϊ, στον Αλέξη Παπαχελά. Η άποψη που εκφράζει ο αλβανός πολιτικός αναλυτής σε αυτό το κείμενό του, έχει ενδιαφέρον. Διότι και εξαιρετικά εύστοχες διαπιστώσεις κάνει, και σε -κομψά αιχμηρές- επισημάνσεις για τη συνέντευξη προβαίνει. Ο αρθρογράφος, απλά, ως Αλβανός, ξέρει πολύ καλά την αλβανική πραγματικότητα. Καλύτερα από ότι εμείς στην Ελλάδα,. Γι' αυτό και παρουσιάζει τον πραγματικό Έντι Ράμα, σε αντίθεση με την εικόνα που ο ίδιος ήθελε να λανσάρει μέσω του Σκάϊ. Δηλαδή, εκείνη ενός φιλοευρωπαίου πολιτικού που ουδόλως καλλιεργεί εθνικιστικά πάθη και ... βαλκανικούς αλυτρωτισμούς.

Ο ανθρώπινος σκελετός, το χρυσό δαχτυλίδι, τα χάλκινα δόρατα και όλοι οι νέοι θησαυροί από το ναυάγιο των Αντικυθήρων θα εκτεθούν για πρώτη φορά μαζί. Από 3 Δεκεμβρίου στο Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη στον Πειραιά (φωτο & βίντεο)...

Εικόνα
Είκοσι ένα αντικείμενα από τις ενάλιες ανασκαφές στο ναυάγιο των Αντικυθήρων, το 2014 και το 2105, θα εκτεθούν για πρώτη φορά σε ενιαίο σύνολο στο Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη στον Πειραιά. Η έκθεση διεξάγεται με αφορμή την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της έρευνας του 2016, που θα γίνει στο Ίδρυμα στις 2 Δεκεμβρίου, καθώς και των γενεθλίων της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων (ΕΕΑ), που φέτος κλείνει 40 χρόνια από την ίδρυσή της.

Σηκώνουμε το γάντι στον Έντι Ράμα: Οι "αλβανικές περιοχές στην Ελλάδα" στα σχολικά βιβλία Γεωγραφίας της Αλβανίας

Εικόνα
 Νοέμβριος 25, 2016. 15:48 Κ ατά τη διάρκεια της συνέντευξης που έδωσε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα στον ΣΚΑΪ και τον δημοσιογράφο Αλέξη Παπαχελά για την εκπομπή  "Ιστορίες" (Τρίτη 22-11-2016), ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων ότι στα σχολικά βιβλία της χώρας του δεν υπάρχουν αναφορές περί "μεγάλης Αλβανίας", προκαλώντας μάλιστα να του αποδείξει κάποιος το αντίθετο.   - Αναδημοσίευση από  Εθνικός Σύλλογος Βόρειος Ήπειρος 1914 Ε μείς σηκώνουμε το γάντι και παρουσιάζουμε και πάλι τις φωτογραφίες από την ανάρτηση με τίτλο:  Οι "αλβανικές περιοχές στην Ελλάδα" διδάσκονται και φέτος από τα σχολικά βιβλία Γεωγραφίας της Αλβανίας .

Ολλανδία: Απαγορεύει την μπούρκα σε δημόσιους χώρους

Εικόνα
Ο Ολλανδός υπουργός Εσωτερικών διευκρίνισε πού θα απαγορεύεται η μπούρκα και το νικάμπ και χαρακτήρισε την Ολλανδία μια ελεύθερη χώρα Παρόλο που στην Ολλανδία είναι μόνο μερικές εκατοντάδες οι μουσουλμάνες που κυκλοφορούν στους δρόμους με μπούρκα ή νικάμπ, οι διαμάχες που έχουν δημιουργήσει οι δημόσιες συζητήσεις για το θέμα οδήγησαν την κυβέρνηση της χώρας στην απόφαση για την απαγόρευση της σχετικής ενδυμασίας.

Εικονική αερομαχία και 23 παραβιάσεις στο Αιγαίο

Εικόνα
Σε 23 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου προχώρησαν 14 τουρκικά αεροσκάφη την Πέμπτη, σε βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο, ενώ σημειώθηκε και μία εικονική αερομαχία ελληνικών και τουρκικών μαχητικών.

Με πυρά στα σύνορα απαντά η Ελλάδα στις δηλώσεις Ράμα για την Μεγάλη Αλβανία - ΦΩΤΟ

Εικόνα
Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΗΛΙΑΔΗ Με τη δημοσιοποίηση φωτογραφικού υλικού από πυρά βαρέων όπλων πεζικού καθώς και με αιφνιδιαστικούς ελέγχους της ετοιμότητας στα σύνορα με την Αλβανία, απαντά η Ελλάδα στις προκλήσεις του πρωθυπουργού της γειτονικής χώρας Έντι Ράμα. Η Ελλάδα κλιμακώνει με στρατιωτικές κινήσεις την απάντησή της στις προκλήσεις που δέχεται από την Αλβανία.  Λίγες ημέρες μετά την σύλληψη δύο υπαλλήλων του αλβανικού υπουργείου Εξωτερικών στις 14 Νοεμβρίου επειδή μετέφεραν προπαγανδιστικό υλικό στην Ελλάδα, η Ελλάδα έδωσε αστραπιαία απάντηση. Το προσωπικό της 8ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας πραγματοποίησε βολές βαρέων όπλων Πεζικού, στις 15 και 16 Νοεμβρίου και σήμερα έδωσε αυτές τις φωτογραφίες στη δημοσιότητα.

Για προσάρτηση της Βόρειας Κύπρου μίλησε σύμβουλος του Ερντογάν

Εικόνα
Την έντονη αντίθεσή του στην προοπτική επανένωσης του νησιού και μια ιδέα για τον τρόπο που αντιμετωπίζει της διαπραγματεύσεις η Άγκυρα, εκφράζει ο Γιγίτ Μπουλούτ. "Τυχόν επανένωση της Κύπρου θα σήμαινε δολοφονία του τουρκισμού"

Δυσαρέσκεια στην Τουρκία για σχόλια περί «ανεξάρτητου Κουρδιστάν» από τον Μάικλ Φλιν, σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας του Τραμπ

Εικόνα
Τον γύρο των τουρκικών ΜΜΕ κάνουν σχόλια του στρατηγού ε.α. Μάικλ Φλιν, που προορίζεται να αναλάβει τη θέση του συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, περί «ανεξάρτητου κουρδικού κράτους».

Κομισιόν: Ανησυχητική η αναστολή της αξιολόγησης στα σχολεία

Εικόνα
Σύμφωνα με την έκθεση στην Ελλάδα το ποσοστό της πρόωρης εγκατάλειψης του σχολείου μειώθηκε από 9% το 2014 σε 7,9% το 2015, πολύ κάτω από τον μέσο όρο του 11% της Ε.Ε. των 28 το 2015.  Την αποτελεσματικότητα των ελληνικών εκπαιδευτικών πολιτικών των τελευταίων ετών, με έμφαση στις εξελίξεις από τα μέσα του 2015 και μετά, αξιολογεί η «Έκθεση Παρακολούθησης της Εκπαίδευσης και της Κατάρτισης 2016» που έδωσε στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ν. Κοτζιάς: Λύση προς το συμφέρον του κυπριακού λαού

Εικόνα
Απευθυνόμενος στον κ. Ερντογάν, διερωτήθηκε μήπως επιθυμεί να επιστρέψουμε στη Συνθήκη των Σεβρών. Παράλληλα, κατά την ομιλία του, ο κ. Κοτζιάς είπε ότι πολλές πλευρές της Συνθήκης της Λωζάνης δεν έχουν εφαρμοστεί από την Τουρκία. Το  Κυπριακό  πρόβλημα πρέπει να λυθεί όχι για να εξυπηρετηθούν τα γεωπολιτικά και γεωστρατηγικά συμφέροντα τρίτων, αλλά για να εξυπηρετηθεί μόνο ο κυπριακός λαός, η ειρήνη και η σταθερότητα στην περιοχή, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιας, συμπληρώνοντας ότι η Αθήνα εργάζεται σταθερά για την ενότητα της Κύπρου και για τα δικαιώματα όλων των Κυπρίων.

Εξελίξεις: Ο Κοτζιάς απείλησε με παραίτηση για το αδιέξοδο στο Κυπριακό

Εικόνα
  Η παρέμβαση του Ελληνα υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά είναι η κυριότερη αιτία για την αποτυχία των διαπραγματεύσεων για την επίλυση του Κυπριακού, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές της Λευκωσίας. Αποκλειστικές πληροφορίες του Tvxs αναφέρουν ότι ο Ελληνας υπουργός παρενέβη στις διαπραγματεύσεις, ζητώντας να υπάρξει συμφωνία Ελλάδος- Τουρκίας για τις διεθνείς εγγυήσεις και την ημερομηνία αποχώρησης των τουρκικών στρατευμάτων, πριν την διεθνή διάσκεψη που θα επικύρωνε την λύση του προβλήματος.

Μετά το «σόου» Ράμα στον Παπαχελά ο Κοτζιάς έριξε μια πυρηνική βόμβα και καθάρισε

Εικόνα
«Τα ζητήματα της ελληνικής μειονότητας, περιλαμβανομένου του περιουσιακού, αποτελούν ουσιώδες συστατικό των ελληνoαλβανικών σχέσεων», απαντά ο υπουργός Εξωτερικών  Νίκος Κοτζιάς  με επιστολή του στις ερωτήσεις των βουλευτών της ΝΔ  Ντόρας Μπακογιάννη ,  Γιάννη Κεφαλογιάννη  και  Μάξιμου Χαρακόπουλου , σχετικά με το ζήτημα των κατεδαφίσεων οικιών και καταστημάτων της ελληνικής μειονότητας στη Χειμάρρα.

Η τεχνητή νοημοσύνη στην αναζήτηση εξωγήινης ζωής

Εικόνα
Η ανακάλυψη εξωγήινης ζωής είναι ένα από τα πιο τρελά όνειρα της σύγχρονης επιστήμης- ωστόσο, πρακτικά μιλώντας, η αναζήτηση αυτή είναι δύσκολη υπόθεση, καθώς, πέρα από προγράμματα αποστολής και αναζήτησης σημάτων προηγμένων πολιτισμών (όπως το SETI), προϋποθέτει και την ανάλυση μακρινών εξωπλανητών, βάσει στοιχείων από τηλεσκόπια.

Ο χάλκινος πέλεκυς της Δωδώνης. Τον έθαψε στο δάσος Μυκηναίος ξυλοκόπος τα προϊστορικά χρόνια και αυτός που το βρήκε το θεώρησε μαγικό θείο δώρο και το αφιέρωσε στο μαντείο του Διός...

Εικόνα
  της Μαίρης Αδαμοπούλου   Ξεκινούσε κάθε μέρα να βγει στο δάσος. Στο χέρι του κρατούσε τον χάλκινο πέλεκύ του, απαραίτητο εργαλείο για τη δουλειά του. Τον πρόσεχε ιδιαίτερα διότι μπορεί να ζούσε την εποχή όπου κυριαρχούσαν οι πολύχρυσες Μυκήνες, εκείνος όμως δεν ήταν παρά ένας απλός ξυλοκόπος που προσπαθούσε να ζήσει κόβοντας ξύλα. Και δεν ήταν εύκολο να αποκτήσει ξανά ένα τέτοιο αμφίστομο εργαλείο, παρά το γεγονός ότι δεν ήταν χειροποίητο, αλλά είχε παραχθεί μαζικά από μήτρα.

Ουιγούροι Τούρκοι αποβιβάζονται στη Λέσβο – Μουζάλα και ΕΥΠ πάρτε τα μέτρα σας!

Εικόνα
Ουιγούροι Τούρκοι   της Κίνας αποβιβάζονται ως πρόσφυγες στη   Λέσβο , σύμφωνα με την τοπική δημοσιογράφο   Κατερίνα Καραουλάνη . Η Κατερίνα Καραουλάνη έγραψε στο Facebook: «Μπορει καποιος να μου πει γιατι οι Ουιγουροι ερχονται ως προσφυγες στο νησι ; Εχω συναντησει αρκετους για να μην πω οτι τον τελευταιο καιρο οσες βαρκες ειδα στα Συκαμια ηταν γεματες απο αυτους. Απο οσο διαβασα η συμμετοχη αυτων στον πόλεμο της Συρίας στην πλευρά των ισλαμιστών ανταρτών εναντίον του Άσαντ τους κάνει συμμέτοχους στις διευκολύνσεις που δίνει η Άγκυρα στους Ισλαμιστές αντάρτες σε επίπεδο εξοπλισμού -εκπαίδευσης και παροχής καταφυγίου».

Το αρχαίο θαύμα: Ο Ναός μεταξύ Αρκαδίας και Μεσσηνίας που… περιστρέφεται

Εικόνα
Στην Φιγαλεία, στα σύνορα μεταξύ Αρκαδίας και Μεσσηνίας, υψώνεται σε υψόμετρο 1130 μέτρων ο επιβλητικός ναός του Επικούριου Απόλλωνα, ο οποίος χτίστηκε τον… 5ο π.Χ αιώνα και ως αρχιτέκτονας του ναού αναφέρεται από τον Παυσανία ο Ικτίνος. Είναι ένα απ΄τα καλύτερα διατηρημένα στον χρόνο μνημεία της αρχαίας Ελλάδας και είναι θεμελιωμένος πάνω στο βράχο του όρους Κωτιλίου, όπου βρισκόταν η αρχαία πόλη Βάσσες. Όλα καλά ως εδώ, αλλά ο ναός περιστρέφεται και αυτό ελάχιστα το διδάσκουν, για να μην πω καθόλου, στα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Λένε ότι θα διδάξουν το κοράνιο και διδάσκουν την τουρκική προπαγάνδα

Εικόνα
Οι περισσότεροι από εμάς στις μέρες μας δίνουμε ελάχιστη σημασία στο μάθημα των θρησκευτικών, στο αν δηλαδή τα παιδιά μας διδάσκονται σε ικανοποιητικό βαθμό το μάθημα αυτό κι αν το προσέχουν όσο θα έπρεπε ή το αντιμετωπίζουν σαν μια ώρα χαλάρωσης στο σχολείο. Στις τάξεις των μουσουλμάνων συμπολιτών μας βέβαια το ενδιαφέρον των γονέων για την εκπαίδευση του παιδιού τους στα θρησκευτικά είναι σαφώς μεγαλύτερο κι αυτό φαίνεται κυρίως από το γεγονός ότι αμέσως μετά το κανονικό σχολείο στέλνουν τα παιδιά τους και σε ένα ιδιότυπης μορφής φροντιστήριο που λειτουργεί στο τζαμί σχεδόν του κάθε οικισμού της περιοχής μας.

Λύση χωρίς τέλος εγγυήσεων και κατοχικού στρατού δεν υπάρχει

Εικόνα
Το αδιέξοδο στην Ελβετία, μεταξύ Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και εκπροσώπων των Τουρκοκυπρίων, καταδεικνύει ότι ουσιαστικά η άρνηση για λύση που δεν θα διασφαλίζει την Τουρκία είναι το «κλειδί» και δεν υπάρχει τουρκοκυπριακή διαπραγμάτευση αλλά τα «θέλω» της Τουρκίας, είπε ο ανταποκριτής ελληνικών μέσων στις ΗΠΑ Μιχάλης Ιγνατίου, μιλώντας στον 9.84 .

Ερντογάν: Φυσικά θα συζητήσουμε τη συνθήκη της Λωζάνης

Εικόνα
«Η Λωζάνη δεν είναι μια συνθήκη που δεν μπορεί να συζητηθεί. Σε καμία περίπτωση δεν είναι ένα ιερό κείμενο. Και φυσικά θα τη συζητήσουμε», φέρεται να δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος. «Είμαστε αποφασισμένοι να οδηγήσουμε την Τουρκία πιο πέρα». Ο πρόεδρος της Τουρκίας επιμένει για τις γνωστές θέσεις του σχετικά με τη Συνθήκη της Λωζάνης. Με νέες δηλώσεις του, που βρίσκουν αντίκτυπο στον τουρκικό Τύπο, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ισχυρίζεται ότι η Συνθήκη της Λωζάνης είναι ένα έγγραφο, το περιεχόμενο του οποίου θα πρέπει να συζητηθεί.

Σαφές μήνυμα Αλ. Τσίπρα σε Έντι Ράμα για την προστασία της μειονότητας

Εικόνα
Στο πλαίσιο τηλεφωνικής επικοινωνίας ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι πρόσφατες ενέργειες, αλλά και η ολοένα αυξανόμενη εθνικιστική ρητορική, της αλβανικής πλευράς, υπονομεύουν την εμπέδωση του κλίματος εμπιστοσύνης που είναι απαραίτητο για την πρόοδο των διμερών σχέσεων. Κορυφαίο ζήτημα για τις σχέσεις των δύο χωρών και βασική προϋπόθεση για την πρόοδο της ευρωπαϊκής πορείας της Αλβανίας αποτελεί η προστασία των δικαιωμάτων της ελληνικής εθνικής μειονότητας, διεμήνυσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον Αλβανό ομόλογό του Έντι Ράμα.

Σταύρος Μπένος: Η Αρχαία Θουρία είναι ένα τεράστιο δώρο για την πόλη της Καλαμάτας

Εικόνα
«Πρέπει να υπάρξουν συνέργειες και σθένος»     -Μεταμόρφωση της πόλης της Μεσσήνης μετά την ένωσή της με τον αρχαιολογικό χώρο     Κατά την προχθεσινή ομιλία του στην Πανεπιστημιακή Σχολή της Καλαμάτας ο πρώην υπουργός Σταύρος Μπένος ανέλυσε πρακτικά πώς η Αρχαία Μεσσήνη και η Αρχαία Θουρία μπορούν να αναβαθμιστούν, όπως και να έρθουν στο φως κι άλλα στοιχεία των δύο αυτών χώρων, μέσω της σύνδεσης πολιτισμού και περιβάλλοντος. Για να συμβεί, όμως, αυτό, ανάφερε ότι πρέπει να υπάρξουν συνέργειες και σθένος.

Το τουρκικό κράτος ‘τουρκεύει’ την πόλη Τζαράμπλους στη Συρία

Εικόνα
Νοέμβριος 21, 2016. 20:32 «Το τουρκικό κράτος με τις συμμορίες του που βρίσκονται στην πόλη Τζαράμπλους,  της κυρίως  κουρδικής περιοχής της  Ροτζάβας άρχισε να τουρκεύει την πόλη,  γεμίζοντας την με τουρκικές σημαίες», γράφει κουρδικό δημοσίευμα .

Εκθέσεις σπουδαίων Γάλλων ζωγράφων στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ

Εικόνα
Η ελληνογαλλική φιλία είναι η αδιαμφισβήτητη πρωταγωνίστρια στις εκθέσεις «Ο Ντελακρουά σκηνοθετεί το ’21» και «Ο Φιλιποτό δημιουργεί το Πανόραμα της Πολιορκίας του Παρισιού», με έργα των σπουδαίων Γάλλων ζωγράφων του 19ου αιώνα, που παρουσιάζονται έως την 31η Ιανουαρίου 2017 στη συμπρωτεύουσα, στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ.

Πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης για εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό

Εικόνα
Πρωτοβουλία για να εξευρεθεί το συντομότερο δυνατό λύση στο Κυπριακό αναλαμβάνει σύμφωνα με πληροφορίες η Ελληνική κυβέρνηση και ενώ την ίδια ώρα στην Ελβετία, Αναστασιάδης και Ακιντζί συνομιλούν επιχειρώντας με τη σειρά τους στην εξεύρεση κοινού δρόμου προς αυτή την κατεύθυνση. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε χθες τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, με τον οποίο συμφωνήθηκε ότι θα πρέπει να υπάρξει συνάντηση όλων των πλευρών για το συγκεκριμένο θέμα.

ΗΜΕΡΑ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ 2016

Εικόνα

16 συγκλονιστικές φωτογραφίες από τη ζωή και την κουλτούρα της τελευταίας Μογγολικής φυλής που θα σας κόψουν την ανάσα

Εικόνα
H ανάπτυξη της παγκοσμιοποίησης δυσκολεύει την επιβίωση ιστορικών πολιτισμών, όπως για την νομαδική φυλή Dukha, που ζει στη Μογγολία. Αυτή η νομαδική φυλή κατοικεί στην ίδια περιοχή για αιώνες. Έχουν αναπτύξει μια σχέση αλληλεξάρτησης από τα άγρια ζώα και ζουν σε δύσκολες καιρικές συνθήκες. Ο φωτογράφος Hamid Sardar-Afkhami επισκέφτηκε πρόσφατα αυτή τη φυλή και κατέγραψε όλα όσα αντίκρισε. Η φυλή Dukha εκτρέφει κοπάδια ταράνδων για το κρέας, το γάλα και το δέρμα τους. Τα χρησιμοποιούν και για να μετακινούνται σε δυσπρόσιτα μέρη.

ΗΠΑ και Σαουδική Αραβία υποστηρίζουν απόσχιση της περιφέρειας Κουρδιστάν από το Ιράκ

Εικόνα
Νοέμβριος 20, 2016. 20:33 Βαγδάτη. Ο βουλευτής της ‘Εθνικής Συμμαχίας’, Αλί αλ Μπάντρι, υποστήριξε την Κυριακή ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Σαουδική Αραβία υποστηρίζουν τον πρόεδρο Μασούντ Μπαρζανί για την ανακήρυξη ως ανεξάρτητου του Κουρδιστάν.

Αυτός που «τσουβάλιασε» τους Τούρκους ο νέος αρχηγός ΓΕΕΘΑ των ΗΠΑ

Εικόνα
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος Την έντονη αργή της Άγκυρας προκαλεί η είδηση που μεταδόθηκε πρώτα από την Wall Street Journal, ότι ο κατά πάσα πιθανότητα προοριζόμενος από τον Ντόναλντ Τραμπ νέος αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των ΗΠΑ, είναι αυτός που προκάλεσε την μεγαλύτερη εθνική προσβολή στην Τουρκία τις τελευταίες δεκαετίες, (που ακόμα το… φυσάν και δεν «κρυώνει»).

Κυπριακό: Τώρα η κρισιμότερη στιγμή στις διαπραγματεύσεις – Μόνιμη στρατιωτική βάση απαιτούν οι Τούρκοι - Τα παζάρια για το εδαφικό

Εικόνα
Κυπριακό: Επαναλαμβάνονται σήμερα 20/11/2016 στην Ελβετία, στο Μον Πελεράν, οι διαπραγματεύσεις Αναστασιάδη- Ακιντζί για το Κυπριακό. Πληροφορίες για διεθνή διάσκεψη περί τα τέλη Δεκεμβρίου . Μετά από διακοπή μιας βδομάδας επαναλαμβάνονται σήμερα στο ειδυλλιακό θέρετρο Μον Πελεράν της Ελβετίας , υπό την αιγίδα των  Ηνωμένων Εθνών , οι κρίσιμες διαπραγματεύσεις για την επίτευξη συνολικής συμφωνίας στο  Κυπριακό  μεταξύ των δύο ηγετών της Κύπρου,  Νίκου Αναστασιάδη  και  Μουσταφά Ακιντζί .

Συνελήφθησαν, εκτός από Ελληνες, Αλβανοί Ρουμάνοι και Σύροι για τα επεισόδια στο Πολυτεχνείο

Εικόνα
ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Ελληνες, Αλβανοί, Ρουμάνοι αλλά και Σύροι πρόσφυγες συγκαταλέγονται μεταξύ των συλληφθέντων στα χθεσινά επεισόδια στο Πολυτεχνείο, μετά την ολοκλήρωση της καθιερωμένης διαδήλωσης. Στη διάρκεια των ταραχών, αστυνομικοί προχώρησαν σε 13 συλλήψεις νεαρών που κατηγορούνται ότι συμμετείχαν σε επιθέσεις κατά διμοιριών των ΜΑΤ.

Τρεις μυστηριώδεις θάνατοι στον μεγάλο κοραλλιογενή ύφαλο. Ποιο το αόρατο «τέρας» που υποπτεύονται

Εικόνα
Ένας Βρετανός έχασε την ζωή του ενώ έκανε κατάδυση στον μεγάλο κοραλλιογενή ύφαλο της Αυστραλίας. Πρόκειται για τον τρίτο τουρίστα που αφήνει την τελευταία του πνοή στον γνωστό τουριστικό προορισμό, προκαλώντας ερωτηματικά. Ο 60χρονος άνδρας βρέθηκε χωρίς φιάλη οξυγόνου να κείτεται νεκρός σε βάθος 15 μέτρων στον ύφαλο Αγκινκούρτ την Παρασκευή. Νοσοκόμα προσπάθησε να τον επαναφέρει στην ζωή μόλις ανασύρθηκε στην επιφάνεια, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Δείτε νέες, μοναδικές φωτογραφίες από τον πλανήτη Άρη, που δημοσιοποίησε η NASA. Κόκκινοι αμμόλοφοι, μπλε κρατήρες και μαύρα ορυκτά κοιτάσματα που μοιάζουν με ουράνιο τόξο...

Εικόνα
Μια νέα σειρά φωτογραφιών που έδωσε στη δημοσιότητα η NASA αποδεικνύει ότι ο πλανήτης Άρης είναι απίστευτης ομορφιάς και γεμάτος εκπλήξεις. Ο «Κόκκινος πλανήτης», όπως τον έχουν ονομάσει οι επιστήμονες λόγω του τριοξειδίου του σιδήρου (Fe2O3) που βρίσκεται στην επιφάνειά του, αποτελείται από ανάγλυφα εδάφη που έχουν ιδιαίτερους χρωματισμούς. Η κάμερα της NASA, αποτύπωσε στον φακό της κόκκινους αμμόλοφους, μαύρες κηλίδες και κοιτάσματα ορυκτών που μοιάζουν με πίνακες ζωγραφικής. Οι φωτογραφίες είναι υψηλής ευκρίνειας και τραβήχτηκαν σε διάστημα δέκα ετών. Παρουσιάζουν μια διαφορετική εκδοχή του πλανήτη και δίνουν στους επιστήμονες τη δυνατότητα να εξετάσουν να χαρακτηριστικά του εδάφους από μικρή απόσταση.

Το μνημείο του Φιλοπάππου

Εικόνα
Μα ποιος ήταν επιτέλους αυτός ο Φιλόπαππος; Ποιος ήταν αυτός που τόλμησε να βεβηλώσει με τον τάφο του τον ιερό Λόφο των Μουσών; Ποιος ήταν αυτός που είχε το θράσος να στήσει αυτό το ανατολίζον τερατούργημα απέναντι ακριβώς από την Ακρόπολη; Τυλιγμένο με την αίγλη των 19 περίπου αιώνων του, το μνημείο σήμερα έχει καταξιωθεί και αντιμετωπίζεται όπως κάθε άλλο μνημείο. Στην εποχή του ωστόσο πρέπει να είχε προκαλέσει σοβαρές αντιδράσεις, μολονότι δε διαθέτουμε μαρτυρίες για κάτι τέτοιο. Οι αρχαίοι συγγραφείς, όπως ο Παυσανίας, μόλις που καταδέχονται να αναφέρουν το μνημείο, πράγμα το οποίο από μόνο του λέει πολλά.

ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΤΗΣ κ. ΤΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΛΙΑΖΟΝΤΑΙ

Εικόνα

Καζάνι που βράζει η Χίος λόγω του προσφυγικού -Τα επεισόδια & η αγανάκτηση

Εικόνα
Με καζάνι που βράζει μοιάζει η Χίος λόγω των χιλιάδων προσφύγων  και μεταναστών που έχουν εγκλωβιστεί στο νησί.  Τα επεισόδια των τελευταίων ημερών στον καταυλισμό στη Σούδα έχουν προκαλέσει φόβο και ανησυχία τόσο στους κατοίκους όσο και στις οικογένειες των προσφύγων που φιλοξενούνταν στο hotspot και μετά την καταστροφή των σκηνών αναγκάζονται να ξενυχτούν έξω , τυλιγμένοι με κουβέρτες ενώ η θερμοκρασία πέφτει στους 7 βαθμούς Κελσίου. 

Oι επιστήμονες ανακάλυψαν τι προκάλεσε τη μυστηριώδη ομίχλη που σκότωσε 12.000 ανθρώπους το 1952 στο Λονδίνο...

Εικόνα
Μπορεί να είναι κάπως παράξενο για τους επιστήμονες το γεγονός ότι πρέπει να διερευνούν ατμοσφαιρικό φαινόμενο που συνέβη πριν από 64 χρόνια, όταν υπάρχουν χιλιάδες νέα περιβαλλοντικά θέματα με τα οποία μπορούν να ασχοληθούν. Όμως μερικές φορές τα μαθήματα του παρελθόντος μπορούν να φανούν ιδιαίτερα χρήσιμα ούτως ώστε να αποτραπούν τα λάθη του μέλλοντος.

Εγκατέστησε πυραυλικά συστήματα εδάφους-εδάφους T-300 Kasirga απέναντι από Λέσβο, Χίο και Σάμο η Αγκυρα! - Υποπτη κίνηση (βίντεο)

Εικόνα
Το σύστημα πολλαπλών εκτοξευτών ρουκετών βαρέως τύπου T-300 Kasirga (Τυφώνας) της ROKETSAN εμβέλειας 120 χλμ τοποθέτησαν οι τούρκικες δυνάμεις απέναντι από τα νησιά. Πρόκειται για ένα νέο θανάσιμο κίνδυνο για τα νησιά μας και δείχνει ότι οι Τούρκοι προετοιμάζονται σταθερά και μεθοδικά για πολεμική αναμέτρηση. Σε ένα υποθετικό σενάριο επίθεσης των τουρκικών δυνάμεων σε οποιανδήποτε ελληνικό νησί που ευρίσκεται εντός του τουρκικού δραστικού βεληνεκούς των πυραύλων, επισημαίνουμε ότι θα προηγηθεί μαζικός βομβαρδισμός από τέτοιους πυραύλους πρώτα και στην συνέχεια θα επιχειρηθεί αεραπόβαση με δυνάμεις καταδρομών .

ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΡΩΣΙΑΣ – ΕΛΒΕΤΙΑΣ! Μαχητικά εναντίον αεροσκάφους με διπλωμάτες

Εικόνα
Ανέβηκε επικίνδυνα το θερμόμετρο της έντασης ανάμεσα στη Ρωσία και την Ελβετία  σήμερα με αφορμή ένα πρωτοφανές  επεισόδιο  που έλαβε χώρο στον εναέριο χώρο της Ελβετίας.