Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιούλιος, 2016

ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ; Από τα μεσάνυχτα αρχίζουν να «τρέχουν τα Μερομήνια «

Εικόνα
Τα μερομήνια είναι μια πανάρχαια μέθοδος πρόβλεψης του καιρού για όλο τον ερχόμενο χρόνο.  Η διαδικασία είναι απλή.  Παρατηρούμε τον καιρό του Αυγούστου για 12 ημέρες, εκ των οποίων κάθε μια αντιπροσωπεύει τον καιρό των επόμενων μηνών. Δηλαδή, η πρώτη ημέρα θα μας πει για τον καιρό του Αυγούστου, η δεύτερη για του Σεπτεμβρίου, η τρίτη για του Οκτωβρίου κ.ο.κ. Τα "ημερομήνια" αμφισβητούνται από την επίσημη μετεωρολογία, η οποία υποστηρίζει ότι μακροχρόνιες προβλέψεις δεν είναι δυνατόν να γίνουν. Έχει όμως πολυάριθμους υποστηρικτές ανάμεσα στους γεωργούς, τους κτηνοτρόφους και γενικά τους ανθρώπους που ζουν και εργάζονται στην ύπαιθρο. Συχνά, ακόμη και επιστήμονες δείχνουν ενδιαφέρον για τα αποτελέσματα που βγάζουν τα "μερομήνια"

Ιωάννινα: Ασύλητο βυζαντινό τάφο ανακάλυψε ομάδα νεαρών στο Ζαγόρι

Εικόνα
Οι νεαροί δεν πίστευαν στα μάτια τους, καθώς κατάλαβαν ότι πρόκειται για ασύλητο τάφο όπου εκτός από τα οστά υπήρχαν μέσα κοσμήματα, όπως δακτυλίδια και βραχιόλια, καθώς και άλλα κτερίσματα.

Χιλιάδες αστυνομικοί περικύκλωσαν τη βάση του Ιντσιρλίκ: Φήμες για νέο πραξικόπημα -Ελεγχος ασφαλείας, λέει η κυβέρνηση

Εικόνα
Μία νυχτερινή επιχείρηση στην αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ στην Τουρκία προκάλεσε φήμες για απόπειρα πραξικοπήματος, αλλά η κυβέρνηση καθησύχασε πως πρόκειται για έλεγχο ασφαλείας. Περίπου 7.000 ένοπλοι αστυνομικοί περικύκλωσαν την αεροπορική βάση στα Αδανα, την οποία χρησιμοποιούν οι νατοϊκές δυνάμεις. Χωρίς να υπάρχει κάποια επίσημη εξήγηση για την κινητοποίηση, αρχικά, δημιουργήθηκαν φόβοι για μία νέα απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης. Μάλιστα, αρχικά η Hurriyet έκανε λόγο για πληροφορίες που έλαβε η αστυνομία, για νέα απόπειρα πραξικοπήματος, με αποτέλεσμα να υπάρξει άμεση κινητοποίηση. Η είσοδος της βάσης έκλεισε, δυνάμεις ασφαλείας με όπλα και τεθωρακισμένα οχήματα αναπτύχθηκαν τριγύρω, σύμφωνα με φωτογραφίες που δημοσίευσαν στο Twitter πολίτες.

Χόκινγκ: Ο πλανήτης και το ανθρώπινο είδος κινδυνεύουν από εξαφάνιση, από τον πλούτο και το χρήμα

Εικόνα
Ένα συγκλονιστικό άρθρο έγραψε ο πασίγνωστος επιστήμονας Στίβεν Χόκινγκ, στο οποίο και αναλύει τον ρόλο που παίζει ο πλούτος και το χρήμα στον σύγχρονο άνθρωπο και εντοπίζει τους κινδύνους που έχει η «στενόμυαλη» αντιμετώπιση τους στην εποχή μας. Το πόνημα του Βρετανού φυσικού που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «The Guardian» προτείνει μια νέα αφήγηση/κοσμοθεωρία που θα διασφαλίσει το μέλλον του πλανήτη μας και του ανθρώπινου είδους, που σε κάθε άλλη περίπτωση, όπως τονίζει ο Χόκινκ, κινδυνεύουν με εξαφάνιση. Ολόκληρο το άρθρο: «Έχουν τα χρήματα σημασία; Μήπως ο πλούτος μας κάνει πιο πλούσιους; Αυτά μπορεί να φαίνονται κάπως περίεργα ως ερωτήματα για έναν φυσικό, όπως είμαι εγώ, αλλά θα προσπαθήσω να απαντήσω πως σχετίζονται.

Αντιεξουσιαστές έκαναν έφοδο στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης -Την ώρα της θείας λειτουργίας

Εικόνα
Εισβολή στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης έκαναν αντιεξουσιαστές, την ώρα της κυριακάτικης θείας λειτουργίας. Τα περίπου 25 άτομα, που ήρθαν σε αντιπαράθεση με τους πιστούς, διαμαρτύρονται για την εκκένωση των υπό κατάληψη κτιρίων στην πόλη σύμφωνα με πληροφορίες. Οι εισβολείς πέταξαν φέιγ βολάν, αλλά στη συνέχεια, ιερείς και πιστοί κατάφεραν να τους βγάλουν έξω από τον ιερό ναό, ενώ στο σημείο έφτασαν και τα ΜΑΤ. Η αστυνομία προχώρησε σε 25 προσαγωγές.   http://www.iefimerida.gr/news/281039/antiexoysiastes-ekanan-efodo-sti-mitropoli-thessalonikis-tin-ora-tis-theias-leitoyrgias#ixzz4FyZ5CdX3

Δημοψήφισμα για τη θανατική ποινή στην Τουρκία προανήγγειλε ο Τσαβούσογλου

Εικόνα
  Η απόφαση για την επαναφορά της θανατικής ποινής στην Τουρκία μπορεί να αποφασιστεί μετά από δημοψήφισμα, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, που επιτέθηκε στην ΕΕ για τις αντιδράσεις της. Τέτοιες αποφάσεις δεν επιτρέπεται να λαμβάνονται εν θερμώ, δήλωσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε συνέντευξή του στην FAZ, η οποία θα δημοσιευθεί αύριο, Κυριακή. «Ισως η απόφαση για το θέμα αυτό να ληφθεί μετά από δημοψήφισμα. Πρόκειται για πολύ σοβαρό θέμα», πρόσθεσε. Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι μεγάλη η πίεση προς το AKP, το κυβερνών κόμμα, προκειμένου να προχωρήσει στην επαναφορά της θανατικής ποινής. «Παίρνουμε χιλιάδες SMS και tweets με τα οποία μας λένε ''αν δεν επαναφέρετε την θανατική ποινή δεν θα ξαναψηφίσουμε το κόμμα σας''», ανέφερε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Ερντογάν: Στον υπ. Άμυνας θα δίνουν αναφορά οι αρχηγοί των ενόπλων δυνάμεων

Εικόνα
  Οι αρχηγοί των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων θα δίνουν αναφορά στον υπουργό Άμυνας και οι στρατιωτικές ακαδημίες θα κλείσουν, δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοινώνοντας μια σειρά μέτρων που στοχεύουν να θέσουν τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας υπό τον πλήρη έλεγχο της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος.

Ξηλώνουν το Προξενείο της Κομοτηνής…

Εικόνα
Με αφορμή το ότι ανακαλύφθηκαν άνθρωποι του Γκιουλέν ο Ερντογάν αυτή τη φορά ''χτυπάει'' το Τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής. Σύμφωνα με δημοσίευμα γνωστής εφημερίδας πληροφορίες θέλουν τον σουλτάνο να επιδιώκει το κλείσιμο του προξενείου και μάλιστα άμεσα. Το δημοσίευμα της εφημερίδας στην ηλεκτρονική της έκδοση έχει ως εξής:

Πόρισμα ΔΝΤ: O Σόιμπλε να συλληφθεί και παραπεμφθεί για εγκλήματα;

Εικόνα
  Του Κωνσταντίνου Βέργου* Στην Αγγλία, ο Τόνυ Μπλερ, πρώην αρχηγός του Εργατικού κόμματος, ενδεχομένως να συλληφθεί και καταδικαστεί στους επόμενους μήνες για εγκλήματα πολέμου, καθώς βομβάρδισε μία χώρα βασισμένος σε ένα ψέμα. Μήπως πρέπει και ο κος Σόιμπλε, ενορχηστρωτής  της φτωχοποίησης του 1/3 της Ευρωπαϊκής Ένωσης  εις όφελος μιας χούφτας εταιριών να δικαστεί για εγκλήματα; Η γνώμη του γράφοντος, είναι ότι ο Σόιμπλε όχι μόνο δεν πρέπει να δικαστεί, ή να καταδικαστεί, αλλά αντίθετα, πρέπει να προταθεί επισήμως και να του δοθεί, όπως και στο ιερατείο των Βρυξελλών με επικεφαλής τους Μπαρόζο και Γιούγκερ, το νόμπελ Οικονομικών! Ποτέ άλλοτε η ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν κατάφερε να βουλιάξει τόσο γρήγορα μια οικονομική ζώνη 510 εκατομμυρίων πολιτών! Ως τώρα πιστεύαμε ότι έγινε τυχαία, όμως από σήμερα υπάρχουν και οι αποδείξεις ότι αυτό έγινε σκόπιμα, με πολιτικό δόλο!

Eπίθεση με καδρόνια δέχθηκε ο Πάνος KAMMENOΣ στo Kερατσίνι - Φυγαδεύτηκε με ματωμένη μύτη

Εικόνα
29 Ιουλ 2016 13:46 Θύμα επίθεσης έπεσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Κερατσίνι, στο σημείο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. Οπως έγινε γνωστό, ο Πάνος Καμμένος δέχτηκε αρχικά φραστική επίθεση και μετά προπηλακίστηκε από νεαρούς συγκεντρωμένους στο Κερατσίνι, για να φυγαδευθεί τελικά με μοτοσυκλέτα συνεργάτη του.

«Νεκροταφείο Προδοτών»: Εκεί θάβουν τους πραξικοπηματίες οι Τούρκοι [εικόνες & βίντεο]

Εικόνα
Φωτογραφία: Reuters Το «Νεκροταφείο Προδοτών», μια κίνηση για την οποία μας είχε προϊδεάσει η Δημοτική Αρχή της Κωνσταντινούπολης μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία, έγινε πράξη. Την... ιδέα του συγκεκριμένου νεκροταφείου στον δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης, Καντίρ Τομπάς, φαίνεται πως έδωσε ο δήμαρχος της πόλης Ορντού στη Μαύρη θάλασσα, ο οποίος απαγόρευσε να ταφούν στην περιοχή, οι νεκροί στρατιωτικοί που φέρονται να συμμετείχαν στο πραξικόπημα. «Ο δήμαρχος της πόλης Ορντού δεν επέτρεψε την ταφή τους. Μια οικογένεια έθαψε τον συγγενή της στην αυλή του σπιτιού της. Συγχαίρω τον δήμαρχο» είχε σημειώσει ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Καντίρ Τομπάς, μετά το πραξικόπημα.

Νέος πονοκέφαλος στη Θεσσαλονίκη: Αντιεξουσιαστές κάνουν ξανά κατάληψη σε κτίριο στο ΑΠΘ και σε ταβέρνα[εικόνα]

Εικόνα
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: intimenews.gr Tο Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, επί της Eγνατίας οδού κατέλαβαν αντιεξουσιαστές στη Θεσσαλονίκη έπειτα από την πορεία που έκαναν στους δρόμους της συμπρωτεύουσας. Οι διαδηλωτές, αφού κινήθηκαν σε κεντρικούς δρόμους της πόλης περνώντας και από το δημαρχείο της Θεσσαλονίκης, κατέληξαν στο Τμήμα Θεάτρου το οποίο και κατέλαβαν σπάζωντας τις κλειδαριές στον εξωτερικό χώρο. Παράλληλα εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία τονίζουν ότι ο χώρος αυτός θα μετατραπεί σε κέντρο αγώνα για τις επόμενες κινήσεις τους Η ανακοίνωσή τους:

ΚΥΠΡΙΑΚΟ: Αρχίζουν τα δύσκολα με συζήτηση για το εδαφικό και απαιτήσεις της Άγκυρας

Εικόνα
Π. Καρβουνόπουλος Στην αυριανή συνάντηση τους – τελευταία πριν από την θερινή ανάπαυλα των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό – οι ηγέτες των κοινοτήτων της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης και Μουσταφά Ακιντζί θα επιχειρήσουν μια πρώτη συζήτηση στα ακανθώδη θέματα του εδαφικού, της ασφάλειας και των εγγυήσεων.   Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, χαρακτήρισε την αυριανή συνάντηση ως «την αρχή μιας δύσκολης συζήτησης». Αύριο, είπε, θα είναι η πρώτη φορά, που στην ουσία μετά το 2004, θα συζητηθούν αυτά τα θέματα (εδαφικό, ασφάλεια και εγγυήσεις) στη Λευκωσία ανάμεσα στους δύο ηγέτες, «και ευελπιστούμε να υπάρξουν θετικά αποτελέσματα».

Επιστροφή στο Μίτιορ Κρέιτερ

Εικόνα
Το Μίτιορ Κρέιτερ, 60 χλμ ανατολικά του Φλάγκσταφ στην Αριζόνα, έχει διάμετρο 1,2 χιλιόμετρα   (Φωτογραφία:  CC BY-SA 3.0 ) Ουάσινγκτον Συνέβη πριν από 49.000 χρόνια, όταν ο άνθρωπος δεν είχε φτάσει ακόμα στην Αμερική και η βόρεια Αριζόνα ήταν λιβάδι αντί για έρημος. Ένας αστεροειδής από σίδερο χτύπησε το έδαφος με ταχύτητα 12 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο και άνοιξε έναν κρατήρα που συνεχίζει μέχρι σήμερα να γοητεύει τους γεωλόγους. Νέα μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Geology εξετάζει σπάνιους κρυστάλλους που βρέθηκαν στον πυθμένα του κρατήρα και αποκαλύπτουν τις ασύλληπτες συνθήκες που δημιούργησε στιγμιαία η πρόσκρουση: η θερμοκρασία έφτασε τους 2.000 βαθμούς Κελσίου, αρκετά υψηλή για να λιώσει οποιοδήποτε πέτρωμα στη Γη, ενώ η πίεση εκτινάχθηκε στο ασύλληπτο νούμερο των 300.000 ατμοσφαιρών.

Τύμπανα πολέμου από το ΔΝΤ: Κυνική παραδοχή για τα σφάλματα στο ελληνικό Πρόγραμμα -«Καρφιά» για τους Ευρωπαίους

Εικόνα
Oύτε ένα, ούτε δύο, ούτε τρία αλλά δεκατέσσερα ογκώδη κείμενα Εκθέσεων, με «καρφιά», αιχμές και υποτυπώδη αυτοκριτική, δημοσιοποίησε το ΔΝΤ  για να ανακεφαλαιώσει το πώς παρενέβη στην ευρωπαϊκή κρίση και όπως ήταν αναμενόμενο η μερίδα του λέοντος καλύπτει την Ελλάδα, η οποία χαρακτηρίζεται «ειδική περίπτωση». Το πρώτο συμπέρασμα στο οποίο καταλήγει κανείς διατρέχοντας τα κείμενα είναι ότι το ΔΝΤ ετοιμάζεται για «πόλεμο» με τους Ευρωπαίους αναφορικά με το ελληνικό Χρέος και δεν θα ήταν υπερβολή αν υποστήριζε κανείς ότι ένα από τα βασικά σημεία των απολογιστικών εκθέσεων είναι ότι το Ταμείο «κατάπιε» τους κανόνες του περί βιωσιμότητας του Χρέους, προκειμένου να συμμετάσχει στα κοινά προγράμματα με τους Ευρωπαίους. «Επηρεάστηκε η ευκινησία του Ταμείου ως διαχειριστή κρίσεων λόγω της ανάγκης συνεργασίας με τους Ευρωπαίους κι αυτό έδωσε έδαφος στην κριτική για έλλειψη διαφάνειας στη λήψη των αποφάσεων του», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι «53» στηρίζουν τους αναρχικούς για τις καταλήψεις στη Θεσσαλονίκη

Εικόνα
Σε διασταυρούμενα πυρά βρίσκεται από χτες ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας. Από τη μιά η αντιπολίτευση του άσκησε σφοδρή κριτική για σχεδόν ανικανότητα της αστυνομίας να διαφυλάξει την ασφάλεια του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου από τους καταληψίες, και από την άλλη δέχεται τα πυρά των συντρόφων του στην Κουμουνδούρου για αυστηρή –και χωρίς λόγο- επιλογή διάλυσης των καταλήψεων στη Θεσσαλονίκη. Οι 53 υπέρ των αντιεξουσιαστών Είναι χαρακτηριστικά τα όσα αναφέρει το editorial της ιστοσελίδας που απηχεί τις θέσεις της ομάδας των 53ων του ΣΥΡΙΖΑ όπου αναφέρεται ως « πολύ αρνητική εξέλιξη » η εκκένωση των τριών καταλήψεων, και γίνεται λόγος για χρήση του δόγματος «Νόμος και Τάξη» που μας γυρίζει στις εποχές Δένδια. Οι 53 υποστηρίζουν ότι θα αποτελούσε θεμελιώδες σφάλμα της κυβέρνησης και δεν θα ήταν ανεκτό από τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ, η επαναφορά έστω και στο ελάχιστο της κατασταλτικής αντίληψης της πολιτικής

Πούτιν vs. Rimland και το ρωσικό δίλημμα… ώρα της κρίσεως για όλους

Εικόνα
Ένα γεωπολιτικό φάντασμα πλανιέται πάνω από την Ευρασία και δημιουργεί έντονη ανησυχία στις δυνάμεις που προσπαθούν να αποτρέψουν μια πιθανή κατάρρευση του αγγλοσαξονικού γεωγραφικού συστήματος ασφαλείας ανασχέσεως της ρωσικής ισχύος ή Rimland, κατά N. Spykman. Ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας βρίσκεται ενώπιον μιας ιστορικής αποφάσεως από την εξέλιξη της οποίας θα κριθεί εν πολλοίς η ειρήνη σε παγκόσμια κλίμακα. Πρόκειται για ένα μέγιστο και κρίσιμο γεωστρατηγικό ερώτημα, το οποίο αφορά στο εάν και κατά πόσον θα παρακινηθεί ή απλώς θα υποστηριχθεί από την Μόσχα, η γεωπολιτική αποστασία της Άγκυρας από την αγγλοσαξονική αμυντική αγκάλη, δηλαδή το ΝΑΤΟ. Ιωάννης Σ. Θεοδωράτος Δημοσιογράφος-Αμυντικός αναλυτής Με πολύ απλά λόγια η Ρωσία βρίσκεται ενώπιον ενός διλλήματος, το οποίο ωστόσο επηρεάζει αμέσως και την δική της ασφάλεια αλλά και την παγκόσμια ειρήνη, καθώς καθίσταται ολοένα και περισσότερο πρόδηλη η τάση της Τουρκίας να αποκτήσει περισσότερη αυτονομία και ανεξ

Αλλοδαποί οι 64 Καταληψίες της Σαλονίκης!

Εικόνα
Αλλοδαποί είναι οι 64 από τους 74 συλληφθέντες κατά τη σημερινή αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση τριών κτιρίων στη Θεσσαλονίκη, που τελούσαν υπό κατάληψη. Πρόκειται για «αλληλέγγυους» προερχόμενους από ευρωπαϊκές χώρες . Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης στα τρία κτίρια, (το πρώην ορφανοτροφείο «Μέγας Αλέξανδρος», στην οδό Γρ. Λαμπράκη στην Άνω Τούμπα, το «Μανδαλίδειο Μέγαρο» στην παλιά παραλία της Θεσσαλονίκης και ένα 8όροφο κτίριο, επί της οδού Καρόλου Ντηλ, στο κέντρο της πόλης), προσήχθησαν αρχικά 107 άτομα που βρίσκονταν στο εσωτερικό τους και οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να εξεταστούν.

Το Υπόμνημα των Χιμαριωτών στην Πρεσβευτική Συνδιάσκεψη τον Ιούλιο του 1913 - απάντηση στην ανιστόριτη και προκλητική θέση του αλβανικού ΥΠΕΞ

Εικόνα
Ιούλιος 27, 2016. « Τ όσο η ιστορία όσο και το παρόν μαρτυρούν ξεκάθαρα πως δεν υπάρχει καμία βάση για να προβληθεί η Χιμάρα ως μειονοτική περιοχή », ανέφερε μεταξύ άλλων στην απάντηση του το αλβανικό Υπουργείο  Εξωτερικών στην διαμαρτυρία της Αθήνας για τα γεγονότα βίας και τρομοκρατίας που έλαβαν χώρα στις 30 Ιουνίου 2016 κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Χιμάρας. Η Ιστορία όμως - αλλά και το παρόν -  μαρτυρά άλλα πράγματα.

Ο Ερντογάν άρχισε να μας στέλνει πρόσφυγες -Γέμισαν τα νησιά του Β.Αιγαίου

Εικόνα
Φωτογραφία: INTIMENEWS Ανησυχία έχει προκαλέσει στις ελληνικές Αρχές η συνεχής ροή μεταναστών και προσφύγων από τα τουρκικά παράλια προς τα νησιά του βόρειου Αιγαίου. Χθες «έσπασε» και η Χίος, με τρία περιστατικά αφίξεων σε 24 ώρες, συνολικά περίπου 100 ατόμων. Η ροή 50-100 ατόμων την ημέρα συνεχίζεται κανονικά και προς τη Λέσβο, φαινόμενο που έγινε ιδιαίτερα έντονο μετά το πραξικόπημα κατά του Ερντογάν, στις 15 Ιουλίου. Μια βάρκα με περίπου 40 μετανάστες και πρόσφυγες, που περισυλλέγονται αυτή τη στιγμή, εντοπίστηκε σήμερα ανοικτά του ακρωτηρίου Κόρακας στη βορειοανατολική Λέσβο.

Σατανικός Ερντογάν -Μετατρέπει το πατρικό του Γκιουλέν σε δημόσιες τουαλέτες

Εικόνα
Aφού κατάφερε μέσα σε λίγες ημέρες να εκκαθαρίσει κράτος και στράτευμα, να αλλάξει το όνομα στη γέφυρα του Βοσπόρου και πολλά άλλα ακόμη, ο Ταγίπ Ερντογάν κάνει τώρα το απίστευτο! Τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι το πατρικό σπίτι του Φετουλάχ Γκιουλέν, του ανθρώπου που ο Ερντογάν κατηγορεί ότι υποκίνησε το πραξικόπημα, θα μετατραπεί σε δημόσιες τουαλέτες, ύστερα από αίτημα των κατοίκων του χωριού!

Συναγερμός στην Ψέριμο: Μαρτυρίες για Τούρκους και πυροβολισμούς στο νησί

Εικόνα
Φωτογραφία: EUROKINISSI/αρχείο Συναγερμός έχει σημάνει τις τελευταίες ώρες στην Ψέριμο. Ολα ξεκίνησαν χθες το βράδυ, μετά από μαρτυρίες ότι ακούστηκαν πυροβολισμοί στη βόρεια πλευρά του νησιού και ότι εθεάθησαν κάποιοι να βγάζουν φωτογραφίες. Ετσι σήμερα το πρωί, σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, σήμανε συναγερμός, με ταχύπλοα του Λιμενικού να σαρώνουν τη θαλάσσια περιοχή και ελικόπτερο να ελέγχει από αέρος. Μάλιστα, στις θαλάσσιες έρευνες συμμετέχει και σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού.

“Καλώς τα παιδιά”! Οι Τούρκοι ξαναβγήκαν στο Αιγαίο πρώτη φορά μετά το πραξικόπημα

Εικόνα
Είχαν εξαφανιστεί από το βράδυ της απόπειρας πραξικοπήματος κατά του Ερντογάν.Η αεροπορία των Τούρκων είχε άλλες δουλειές και δεν προλάβαινε να βγει στο Αιγαίο.Είχαν να βομβαρδίσουν εντός Τουρκίας και να τσακωθούν μεταξύ τους,πραξικοπηματίες και πιστοί του Ερντογάν.Φαίνεται ότι βρήκαν την ισορροπία τους και σήμερα εμφανίστηκαν …διακριτικά στο Αιγαίο.Τέσσερις παραβιάσεις όλες κι όλες που έγιναν από αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου.Αν και στις προκλήσεις δεν πρέπει να ΄χει σημασία ο αριθμός.

* όνειροι *( Από τη συλλογή: "Πύρρα" Μαρία Πασχαλίδου,Ζαφειρένια )

Εικόνα
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ * όνειροι * κάποιο ρίγος, μίας ενσαρκωμένης ανάμνησης φλέγεται βουβά επισφραγίζοντας την απόκοσμη ερημία μου... κι από τα βάθη του ρευστού ήλιου που δικαιώνει καίγοντας ό,τι αδύναμο κατάματα να το κοιτάξει δεν μπορεί, α ν α ρ π ά ζ ο μ α ι σε στοίβες κλαυθμών,

«Πρόβα τζενεράλε» της NASA για την εγκατάσταση ενός ορυχείου στη Σελήνη

Εικόνα
NASA Στόχος της αποστολής είναι να ελέγξει στην πράξη κατά πόσο θα μπορούσε να εγκατασταθεί στη Σελήνη ένα ορυχείο, για την αξιοποίηση των πολύτιμων υλικών που βρίσκονται στο υπέδαφος της, στην προσπάθεια εξερεύνησης πιο μακρινών προορισμών, όπως του πλανήτη Άρη. Ένα ακόμη βήμα έκανε η NASA πριν από λίγες ημέρες για την προετοιμασία της αποστολής Resource Prospector, με την παραγγελία του σκάφους προσεδάφισης στη Σελήνη από το Ινστιτούτο Επιστήμης και Τεχνολογίας Chung-shan της Ταϊβάν.

ΗΠΑ- Τουρκία: Ο «πόλεμος» ξεκίνησε

Εικόνα
Οι διπλωματικές  εχθροπραξίες  του καθεστώτος Ερντογάν με τις ΗΠΑ κρατούν χρόνια (από το 2003 με την άρνηση των Τούρκων να δώσουν τουρκικό  έδαφος στους Αμερικανούς να εισβάλουν και από βορά στο Ιράκ ) και εντείνονται όσο η Αγκυρα (για την ακρίβεια το σύστημα εξουσίας του Ερντογάν)  αμφισβητεί στρατηγικές επιλογές της Ουάσιγκτον  στην περιοχή. Το αποτυχημένο πραξικόπημα μπορεί να το δει κανείς- έτσι τουλάχιστον το βλέπει το καθεστώς Ερντογάν—σαν  αναβάθμιση  αυτών των εχθροπραξιών πέρα από τα σφαίρα της διπλωματίας…

Κέρδισε ο Ερντογάν, έχασε η Τουρκία

Εικόνα
«Yurtta Sulh, Cihanda Sulh», δηλαδή «Ειρήνη στο σπίτι, ειρήνη στον κόσμο». Έτσι δηλώνει, στις 20 Απριλίου 1931, ο Μουσταφά Κεμάλ, περιγράφοντας με τον τρόπο αυτό το δόγμα του για την τουρκική εξωτερική πολιτική. Στην παραδοσιακή κεμαλική ιδεολογία, η εσωτερική σταθερότητα συνδέεται με τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή. «Ειρήνη στο σπίτι, ειρήνη στον κόσμο» είναι ένα εκ των βασικών συνθημάτων των στρατιωτικών που επιχείρησαν το πραξικόπημα την 15η Ιουλίου 2016, παραπέμποντας ουσιαστικά στην ανάγκη για αποκατάσταση του κεμαλισμού και επανασύνδεση της τουρκικής κοινωνίας με τις κοσμικές ρίζες του ιδρυτή της σύγχρονης δημοκρατίας.

ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ «ΠΑΙΧΝΙΔΙ» ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ (βίντεο)

Εικόνα
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης Οι καθημερινές σκηνές από την Τουρκία με τις αλλεπάλληλες χιλιάδες συλλήψεις σε όλα τα στρώματα της δημόσιας ζωής, Στρατό, Παιδεία, Δικαιοσύνη, Οικονομία, Θρησκεία, Κρατικό Μηχανισμό, δείχνουν πως έχει αρχίσει μια άνευ προηγούμενου αγρία εκκαθαρισμένη που στέλνει ένα μεγάλο μέρος του ενεργού λαού στο περιθώριο και μάλιστα σε συνθήκες μη επιβίωσης. Εντυπωσιακό είναι ότι ανάμεσα στα ιδρύματα που κλείνει είναι και γνωστά ιδρύματα Αλεβιτών που εκπροσωπούν το 15% περίπου του πληθυσμού της Τουρκιάς, ενώ συνεχίζεται η ασταμάτητος πόλεμος με τους Κούρδους και μάλιστα πρόσφατα επεκτάθηκε καις στις επαρχίες του Πόντου.

ΤΟ ΑΠΘ μετά από 10 ημέρες κατάληψης για το κάμπινγκ του No Border -Ζημιές και γκράφιτι [εικόνες]

Εικόνα
                                                                                         ΣΤΑ ΚΤΙΡΙΑ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ Χθες το βράδυ, ύστερα από σχεδόν 10 ημέρες έγινε για πρώτη φορά εφικτό στις πρυτανικές αρχές της Νομικής και του Οικονομικού του ΑΠΘ να μπουν στα κτίρια των σχολών, ύστερα από την κατάληψη του No Border Camp. Οι πρυτανικές αρχές σε μια πρώτη καταγραφή των ζημιών σημειώνουν παραβιάσεις θυρών, σπάσιμο κλειδαριών, αναγραφή συνθημάτων στους τοίχους και γκράφιτι. Αναλυτικά, η ανακοίνωση της κοσμητείας της Νομικής και του Οικονομικού του ΑΠΘ έχει ως εξής: «Αργά χθές τη νύχτα κατέστη δυνατή η είσοδος στο κατειλημμένο επί δεκαήμερο, από τους συμμετόχους του αυτοαποκαλούμενου No Border Camp, μέρος του κτηρίου της Νομικής Σχολής και της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών (ΟΠΕ) του ΑΠΘ. Η πρώτη καταγραφή αναδεικνύει τις ακόλουθες φθορές:

Τουρκικά εκρηκτικά βρέθηκαν σε θέσεις του ISIS στην Ιεράπολη της Συρίας

Εικόνα
Ιούλιος 25, 2016. Η κουρδική ηγεσία Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων ανακάλυψαν τουλάχιστον 4.000 δοχεία με χημικές ουσίες κατασκευασμένα στην Τουρκία, που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή βομβών από τους τρομοκράτες του ISIS στην πόλη της Ιεράπολης της Συρίας (Μανμπίτς) στην βόρειοανατολική επαρχία του Χαλεπίου. «Αυτά τα 25κιλα δοχεία περιέχουν ένα ειδικό είδος γεωργικών χημικών ουσιών που επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται από κυβερνητικούς φορείς και όχι από ιδιωτικά κέντρα στην Τουρκία. Μια σειρά τουρκικών λέξεων που είναι γραμμένες στα δοχεία γράφει ότι πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο από κυβερνητικούς φορείς», σημειώνεται στην ανακοίνωση της κουρδικής ηγεσίας.

Βούλγαρος Καθηγητής Ξεφτιλίζει Τους Σκοπιανούς Και Τους Βουλώνει Το Στόμα

Εικόνα
Σε συνέντευξή του στο κανάλι των Σκοπίων ο Βούλγαρος καθηγητής ιστορίας, Μπότζινταρ Ντιμίτροφ- Божидар Димитров, απάντησε σε ορισμένες ενδιαφέρουσες ερωτήσεις του νοτιοσλάβου -των Σκοπίων- δημοσιογράφου Μάριαν Νικολόφσκι. Διανθίζουμε μερικές από αυτές, όπως τις παρουσιάζει το βουλγαρικό πρακτορείο Φόκους: Ερώτηση: Κάθε δημόσια εμφάνισή σας σχετικά με τα Σκόπια προκαλεί σάλο. Γιατί προκαλείτε το ‘μακεδονικό έθνος’;

Εχθρός της Τουρκίας όποιος δεν είναι με τον Ερντογάν

Εικόνα
Απίστευτο κρατικό πογκρόμ σε όλη τη χώρα και δημοσιοποίηση φωτογραφιών προς παραδειγματισμό - Στρατιωτικοί, δικαστές, εκπαιδευτικοί ακόμη και πραιτωριανοί του «Σουλτάνου» στο στόχαστρο Επικηρυξεις, διωγμοί, “καρατομήσεις”, εκκαθαρίσεις, δημόσιο λιντσάρισμα, συστηματικό “κυνήγι μαγισσών” , φιμώσεις, εκφοβισμοί και απειλές. Ένα πλήρες κρατικό πογκρόμ εξελίσσεται απ' άκρη σε άκρη της Τουρκίας με στόχο τον  αφανισμό των πολιτικών αντιπάλων  του καθεστώτος.  Οι εικόνες του διαπομπευόμενου και μωλωπισμένου  από τον όχλο Τούρκου φαντάρου στη γέφυρα του Βοσπόρου, εκτεθειμένου σε κοινή θέα προς παραδειγματισμό των υπολοίπων, δεν αποτελούσε μόνο ένα σοκαριστικό στιγμιότυπο, ικανό να  αποσυντονίσει και να διχάσει βαθιά μια κοινωνία.

Ο Κοτζιάς προαναγγέλει έκδοση των «οκτώ» της Αλεξανδρούπολης στην Τουρκία

Εικόνα
  «Πραξικοπηματίες που σκότωσαν διαδηλωτές και βομβάρδισαν το κοινοβούλιο δεν δικαιούνται την αλληλεγγύη μας - Οι δικαστές και οι άλλες αρμόδιες αρχές θα συνυπολογίσουν το κατά πόσο οι 8 ήταν κομμάτι του πραξικοπήματος Βασικό κριτήριο για την αντιμετώπιση της νέας κατάστασης που διαμορφώθηκε στην Τουρκία μετά την απόπειρα του πραξικοπήματος , είναι η όποια νευρικότητα και όξυνση των εσωτερικών αντιφάσεων Τουρκίας να μην διαπεράσουν τις διακρατικές σχέσεις και να μην εξαχθεί μέσω ατυχημάτων η κρίση, τονίζει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

Διεθνής Αμνηστία: Οι πραξικοπηματίες στην Τουρκία βασανίζονται και βιάζονται

Εικόνα
Ιούλιος 24, 2016. Η Διεθνής Αμνηστία λέει ότι έχει «αξιόπιστα στοιχεία» ότι οι κρατούμενοι   που συνελήφθησαν μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία έχουν υποστεί βασανιστήρια και κακομεταχείριση. Η βρετανική ομάδα που έχει έδρα το Λονδίνο, σε έκθεσή της που δημοσιεύθηκε την Κυριακή, σημειώνει ότι έχει λάβει αναφορές ότι η αστυνομία στην πρωτεύουσα, Άγκυρα,   και στην Κωνσταντινούπολη, κρατούσαν ορισμένους κρατούμενους σε «θέσεις στρες» έως και 48 ώρες.

Πώς έφευγαν οι καταθέσεις από την Ελλάδα- Tι αναφέρει ο Μπραντ Μπίρκενφελντ, πρώην διευθυντικό στέλεχος της UBS.

Εικόνα
«Το να ρωτάτε αν υπάρχει φοροδιαφυγή στην Ελλάδα είναι σαν να ρωτάτε αν υπάρχει μουσακάς στην Ελλάδα», λέει σε αποκλειστική συνέντευξή του στην εφημερίδα «Realnews», το πρώην διευθυντικό στέλεχος της UBS , Μπραντ Μπίρκενφελντ, απαντώντας με ένα ξεκάθαρο «ναι» απαντά στην ερώτηση αν υπάρχει φοροδιαφυγή στην Ελλάδα. Υπενθυμίζουμε ότι ο Μπραντ Μπίρκενφελντ έδωσε κατάθεση σε Έλληνες εισαγγελείς σε συνάντηση στην Ουάσιγκτον και στις πληροφορίες του οφείλεται η ανάδειξη του σκανδάλου της UBS.

ΟΙ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΘΑ ΥΠΑΓΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΥΠΑΜ Δραματική παραδοχή Μ.Γιλντιρίμ: «Θα κριθεί το μέλλον των εδαφών μας - Αναθεωρείται η Συνθήκη της Λωζάνης» (φωτό, vid)

Εικόνα
  του Βασίλη Καπούλα "Η Τουρκία είναι σε μια δύσκολη καμπή. Υπάρχει ένας λογαριασμός απλήρωτος τα τελευταία εκατό χρόνια. Ο λογαριασμός αυτός τοποθετήθηκε και πάλι μπροστά μας. Ο λογαριασμός αυτός θα καθορίσει την τύχη των εδαφών μας, μπαίνουμε σε μια τέτοια περίοδο» είπε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ αναφερόμενος στην Συνθήκη της Λωζάνης με την οποία καθορίστηκαν τα σύνορα της Τουρκίας.    Η Συνθήκη της Λωζάνης ήταν συνθήκη ειρήνης που έθεσε τα όρια της σύγχρονης Τουρκίας. Υπογράφηκε στη Λωζάνη της Ελβετίας στις 24 Ιουλίου 1923 από την Ελλάδα, την Τουρκία και τις άλλες χώρες που πολέμησαν στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο και την Μικρασιατική εκστρατεία (1919-1922) και συμμετείχαν στην Συνθήκη των Σεβρών συμπεριλαμβανομένης και της ΕΣΣΔ.

93 χρόνια από την υπογραφή της Συνθήκης της Λωζάνης

Εικόνα
                                                                                                                      Στις 24 Ιουλίου 1923, η Ελλάδα σερνόταν ως η ηττημένη ενός πολέμου, στη συνθηκολόγηση με τη θριαμβεύουσα Τουρκία του Κεμάλ Ατατούρκ, σε μια Συνθήκη που οδήγησε στην περιβόητη ανταλλαγή πληθυσμών και τον ξεριζωμό των Χριστιανών της Μικράς Ασίας

Ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών: Υπάρχουν 5 στρατόπεδα εκπαίδευσης του ISIS στο Κοσσυφοπέδιο

Εικόνα
Ιούλιος 24, 2016. Στο Κοσσυφοπέδιο υπάρχουν, τουλάχιστον, πέντε στρατόπεδα του ISIS , που βρίσκονται σε περιοχές που συνορεύουν με την Αλβανία και τα Σκόπια, αναφέρει   το ρωσικό πρακτορείο ‘ Sputnik ’ επικαλούμενο αναφορά των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών. Τα κύρια στρατόπεδα βρίσκονται κοντά στις πόλεις Ουρούσεβατς και Τζιάκοβα καθώς και στην περιοχή Ντέτσανι, ανέφερε σχετική πηγή στο Σπούτνικ και πρόσθεσε ότι μικρότερα στρατόπεδα εκπαίδευσης τρομοκρατών βρίσκονται   επίσης στην περιοχή των πόλεων Πρίζρεν και Πετς. Συνολικά 314 Αλβανοί Ισλαμιστές βρίσκονται στο πλευρό των Τζιχαντιστών του ‘Ισλαμικού Κράτους’ και πολεμούν στη Συρία και το Ιράκ, σύμφωνα με την πηγή στο σύνολο αυτών των Αλβανών τζιχαντιστών περιλαμβάνονται 38 γυναίκες.

Επίθεση κατά της ΕΛ.ΑΣ των Διεθνών Αναρχικών στις Καστανιές του Έβρου (video)

Εικόνα
Σοβαρά επεισόδια εκτυλίχθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου στις Καστανιές του Έβρου, όταν ομάδα περίπου 300 αναρχικών που προέρχονταν από την κατασκήνωση του “No Border Camp” στο ΑΠΘ της Θεσσαλονίκης και ήθελαν να φτάσουν μέχρι τα σύνορα, εμποδίστηκαν από παραταγμένες διμοιρίες των ΜΑΤ στις Καστανιές του Έβρου. Οι αντιεξουσιαστές με του που αποβιβάστηκαν από τα πούλμαν που τους μετέφεραν στο σημείο, επιτέθηκαν με ξύλα και καδρόνια εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν με χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης, ενώ δεν έλειψαν και οι μάχες σώμα με σώμα.

Η Κερκόπορτα…

Εικόνα
Κάθε φορά που υπάρχει τρομοκρατικό χτύπημα σε Ευρωπαϊκές πόλεις, από την πρώτη στιγμή, Τύπος, δίκτυα Ενημέρωσης και Αρχές επιδίδονται σε μια πρώτη απέλπιδα προσπάθεια να αποδείξουν ότι ΔΕΝ πρόκειται για τζιχαντιστές! Στην αρχή ακούμε πάσης φύσεως θεωρίες, ότι πρόκειται για μεμονωμένους τρελούς, για «μοναχικό λύκο» για ακροδεξιούς νεοναζί… Στη συνέχεια βέβαια, βγαίνουν τα πραγματικά στοιχεία και οι θεωρίες αυτές εξαφανίζονται. Για να επανέλθουν αμέσως μετά, στο επόμενο χτύπημα (Γιατί τα τρομοκρατικά χτυπήματα τώρα πια ακολουθούν το ένα το άλλο με ρυθμό «πολυβόλου»…). Καιρός, λοιπόν, να ξεκαθαρίσουμε μερικά πράγματα. Ψύχραιμα, ήρεμα κι ωραία…

Αν δε μου δώσεις τους 8 σε ρίχνω λέει ο Ερντογάν στον Τσίπρα

Εικόνα
Ήταν στραβό το κλίμα το έφαγε και ο Γάιδαρος, λέει μιά παροιμία και αυτό φαίνεται να ισχύει για την Ελλάδα μετά το επεισόδειο των τούρκων στρατιωτικών που αυτομόλυσαν για να αποφύγουν την εκδίκηση Ερντογάν.

Χαμένη Ατλαντίδα: Το συναρπαστικό κυνήγι αιώνων, οι θεωρίες

Εικόνα
Μια φορά κι έναν καιρό, υπήρξε μια πανέμορφη, εύφορη και απροσπέλαστη γη, πέρα από τις Ηράκλειες Στήλες, που την έλεγαν Ατλαντίδα. Ο λαός της ήταν πλούσιος, ευτυχισμένος και πολιτισμένος. Παραστράτησε, όμως, και βρέθηκε αντιμέτωπος με την οργή των θεών που αποφάσισαν να τον τιμωρήσουν με παντοτινό αφανισμό, καταστρέφοντας το υπέροχο νησί σε μία νύχτα. Ή μήπως δεν υπήρξε; Επί αιώνες, η ύπαρξη ή όχι της θρυλικής Ατλαντίδας αποτελεί ένα θέμα που συναρπάζει συγγραφείς, ιστορικούς, επιστήμονες και εξερευνητές. Η ιστορία της είναι και μια αστείρευτη πηγή έμπνευσης για αμέτρητα βιβλία και ταινίες που απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες.

Κοτζιάς - Κασουλίδης: Να απομακρυνθούν τα στρατεύματα κατοχής από την Κύπρο

Εικόνα
Η πορεία των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό, με έμφαση στο θέμα της ασφάλειας, οι επιπτώσεις του αποτυχημένου πραξικοπήματος στην Τουρκία και η ελληνο-κυπριακή συνεργασία στο πλαίσιο των τριμερών συμφωνιών, συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια σύσκεψης εργασίας που είχαν το μεσημέρι, στην Αθήνα, οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Κύπρου, Νίκος Κοτζιάς και Ιωάννης Κασουλίδης.

Ο Κάμερον παρακαλούσε την Μέρκελ πριν το δημοψήφισμα -Τι της ζητούσε

Εικόνα
  Ο Ντέιβιντ Κάμερον είχε κάνει μία έκκληση της τελευταίας στιγμής προς την Ανγκελα Μέρκελ, να δεσμευθεί για περιορισμό της ελεύθερης μετακίνησης ατόμων, πριν από τη διενέργεια του βρετανικού δημοψηφίσματος. Ο πρώην πλέον πρωθυπουργός- που παραιτήθηκε μετά από την ψήφο των Βρετανών υπέρ του Brexit- λίγες ημέρες πριν από το δημοψήφισμα και με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν αύξηση του ποσοστού υπέρ της εξόδου, κάλεσε τη Γερμανίδα καγκελάριο, σύμφωνα με το BBC. Ομως, το πλάνο να κάνουν κοινή δήλωση οι Ευρωπαίοι ηγέτες, υποσχόμενοι παραχωρήσεις στο θέμα της ελεύθερης μετακίνησης- ώστε να επηρεαστούν οι ψηφοφόροι και να ψηφίσουν υπέρ της παραμονής- εγκαταλείφθηκαν εξαιτίας φόβων ότι μπορεί να ερμηνευόταν ως σημάδι αδυναμίας, από το «στρατόπεδο» του Brexit.

Θεσσαλονίκη: Αναχώρησαν για τις Καστανιές Έβρου συμμετέχοντες στο «No border Camp»

Εικόνα
INTIME NEWS/ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ Περίπου 200 άτομα επιβιβάστηκαν σε πέντε λεωφορεία και κατευθύνονται προς τις Καστανιές όπου το μεσημέρι θα πραγματοποιήσουν πορεία κατά του φράχτη του Έβρου. Για τις Καστανιές Έβρου αναχώρησαν γύρω στις 11.00 το πρωί συμμετέχοντες στη διοργάνωση «No border Camp», που είχαν κατασκηνώσει τις τελευταίες μέρες στο ΑΠΘ. Περίπου 200 άτομα επιβιβάστηκαν σε πέντε λεωφορεία και κατευθύνονται προς τις Καστανιές όπου το μεσημέρι θα πραγματοποιήσουν πορεία κατά του φράχτη του Έβρου.Aφού έριξαν στο πάτωμα υπολογιστές και μηχανήματα, οι αναρχικοί έγραψαν συνθήματα στους τοίχους όπως, «Νo Border, Open the borders, blood on your hands», ενώ πέταξαν και μπουκάλια με μπογιές.

Go Pokemon Go, τα τερατάκια τσέπης έγιναν viral

Εικόνα
Τα βιντεοπαιχνίδια μέχρι σήμερα σου επέτρεπαν να ταξιδέψεις σε εικονικούς κόσμους χωρίς να χρειαστεί να βγεις από το δωμάτιό σου για να το πετύχεις. Όλα αυτά όμως άλλαξαν με έναν τίτλο που συνδυάζει ψηφιακά τέρατα και αληθινές τοποθεσίες και ήδη έχει γίνει η τρέλα του φετινού καλοκαιριού. Τα παιχνίδια, όπως και η ψηφιακή ψυχαγωγία, έχουν περάσει σε νέα πίστα.

Ερντογάν: Μείνετε στους δρόμους μέχρι νεωτέρας – Στη Δύση με λένε δικτάτορα [εικόνες]

Εικόνα
Να παραμείνει στις πλατείες κάλεσε τον τουρκικό λαό ο Ταγίπ Ερντογάν μέχρι νεωτέρας, μιλώντας στην τουρκική εθνοσυνέλευση. Ταυτόχρονα, εξαπέλυσε επίθεση κατά της Δύσης η οποία τον αποκαλεί «δικτάτορα». «Η Δύση, αν πράγματι υπερασπίζεται τη δημοκρατία, να μην μας καταδικάζει εκφράζοντας ενδοιασμούς» είπε ο Ερντογάν και πρόσθεσε πως το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών θα διοχετεύσει στο εξωτερικό τις εικόνες από τις επιθέσεις των πραξικοπηματιών. «Ελπίζω μετά από αυτό, να μη συνεχίσουν να με χαρακτηρίζουν δικτάτορα» είπε ο Τούρκος πρόεδρος.