Το παραλήρημα του Αλβανού Ράμα, η Τουρκία και ο Έλληνας και όχι Αλβανός Δούσμανης


rama-erdogan
Τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται μια σοβαρή κλιμάκωση των αλβανικών προκλήσεων σε βάρος της Ελλάδας με νέα πλήγματα κατά της εκεί ελληνικής μειονότητας.
Μετά τον Ερντογάν που αμφισβητεί την Συνθήκη της Λωζάννης και ζητά ως και τη Θεσσαλονίκη, έρχεται και η Αλβανία να πει πως ένας «Αλβανός αρχιεπίσκοπος», ο Γεώργιος Δούσμανης έσωσε την Ακρόπολη.

Να αναφέρουμε καταρχήν ότι η Αθήνα δεν είχε αρχιεπίσκοπο τότε. Επίσης ο Δούσμανης δεν ήταν Αλβανός αλλά Έλληνας γόνος στρατιωτικής οικογένειας η οποία και μετέπειτα έδωσε στρατηγούς και ναυάρχους στην Ελλάδα, όπως ο περίφημος Βίκτωρ Δούσμανης, επιτελάρχης κατά τους Βαλκανικούς Πολέμους ή ο ναύαρχος Σοφοκλής Δούσμανης, ο οποίος διατέλεσε και κυβερνήτης του «Αβέρωφ». Επίσης ο «αρχιεπίσκοπος» Δούσμανης δεν ήταν καν κληρικός αλλά λαϊκός άρχοντας στην υπηρεσία των Βενετών.
rama-akropolis
Γκραβούρα εποχής που εικονίζει την πολιορκία της Ακροπόλεως από τον στρατό του Μοροζίνι.
Επίσης ο Παρθενώνας επλήγη, το πιθανότερο, από ένα αδέσποτο βλήμα που έβαλλε ένας μισθοφόρος πυροβολητής αξιωματικός του Βενετσιάνικου στρατού. Οι Τούρκοι φύλαγαν εντός τα πυρομαχικά τους και ακολούθησε η έκρηξη.
Άρα ο καθόλου Αλβανός, αλλά Έλληνας, από την Κέρκυρα, Δούσμανης δεν έσωσε τίποτα. Επίσης σαφώς δεν ευσταθεί ο ισχυρισμός του Αλβανού πρωθυπουργού ότι η Αθήνα – ή οποιοδήποτε άλλο τμήματα της Ελλάδας – κατοικείτο από Αλβανούς.
Οι Αλβανοί, ως έθνος δεν υπήρχαν, οι δε Αρβανίτες μετανάστες που κατέβηκαν στη νότιο Ελλάδα τον 14ο και 15ο αιώνα κυνηγημένοι από τους Τούρκους δεν μπορούν να χαρακτηριστούν Αλβανοί. Εξάλλου ζούσαν ήδη στην Ελλάδα πάνω από 200 χρόνια την περίοδο της πολιορκίας της Ακρόπολης.
Θα αναφέρουμε ένα μόνο παράδειγμα. Ο Έλληνας ήρωας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο κυβερνήτης του υποβρυχίου «Κατσώνης», Βασίλης Λάσκος που χάθηκε μαχόμενος, μέχρι την τελευταία του πνοή, με το σκάφος του, το 1943, ήταν αρβανίτικης καταγωγής και μιλούσε και αρβανίτικα. Αν ζούσε σήμερα μάλλον θα ξαναπέθαινε από την στεναχώρια του αν άκουγε τον Ράμα να τον θεωρεί Αλβανό.
Γιατί όμως ο Αλβανός πρωθυπουργός αποφάσισε τώρα να ακολουθήσει και πάλι την οδό των προκλήσεων;
Εδώ και καιρό η τουρκική διείσδυση στην Αλβανία, πολιτικά, οικονομικά και στρατιωτικά είναι δεδομένη. Δεν θα ήταν λοιπόν διόλου απίθανο να υποθέσει κάποιος…κακόπιστος, ότι οι προθέσεις Ράμα δεν είναι και πολύ αγνές και σχετίζονται άμεσα με τις ανάλογες και αρκετά χειρότερες, είναι αλήθεια, προκλήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο.
Αν όντως συμβαίνει κάτι τέτοιο τότε καλά θα κάνει η ελληνική ηγεσία να αντιδράσει άμεσα και δυναμικά κατά του λιγότερο ισχυρού εκ των δύο μελών του άξονα Άγκυρας – Τιράνων, εφόσον αυτός υπάρχει, όπως λένε κάποιες κακές γλώσσες, αλλά αρνείται να παραδεχτεί η Αθήνα, απειλώντας την Αλβανία με αναστολή της ευρωπαϊκής της προοπτικής, όπως έκανε μέχρι πρότινος και με την Τουρκία με τα γνωστά ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ αποτελέσματα.

mignatiou.com
ΠΗΓΗ: http://mignatiou.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!