Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ υπέρ των Σκοπίων για τα επεισόδια στην Ειδομένη


Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ υπέρ των Σκοπίων για τα επεισόδια στην Ειδομένη
Παρέμβαση για την προσφυγική κρίση στην Ευρώπη έκανε η Ουάσινγκτον.
Όπως μετέδωσε ο Θανάσης Τσίτσας, αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών σχολίασε τα επεισόδια που διαδραματίστηκαν στην Ειδομένη, μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας των Σκοπίων και των προσφύγων λέγοντας πως είναι απαράδεκτη η χρήση βίας από τους διαδηλωτές.
Το Στέητ Ντιπάρτμεντ υπερασπίζεται τη στάση των Σκοπίων με το σκεπτικό ότι κάθε χώρα έχει δικαίωμα να ελέγχει τα σύνορα της.
Το σχόλιο του αξιωματούχου του Στειτ Ντιπάρτμεντ έχει ως εξής:


“Έχουμε δει τις αναφορές από τη Μακεδονία και την Ελλάδα. Συνεχίζουμε να τονίζουμε ότι μια ολοκληρωμένη και συντονισμένη απάντηση στις προσφυγικές και μεταναστευτικές προκλήσεις που να σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ευρώπη είναι απαραίτητη.
Τούτου λεχθέντος, η χρήση βίας από τους διαδηλωτές σ' αυτήν την κατάσταση ήταν απαράδεκτη.

Όπως έχουμε ξαναπεί, κάθε έθνος έχει το κυριαρχικό δικαίωμα να ελέγχει το έδαφος του, συμπεριλαμβανομένης της ρύθμισης των ατόμων που επιθυμούν να εισέλθουν τους.

Ωστόσο, συνεχίζουμε να ενθαρρύνουμε τις κυβερνήσεις στην Ευρώπη για να διασφαλίσουν ότι οι κατάλληλες διαδικασίες ελέγχου και καταγραφής είναι σε θέση να διευκολύνουν την κατάλληλη βοήθεια και την παροχή προστασίας σε όσους έχουν ανάγκη, συμπεριλαμβανομένων των ευάλωτων γυναικών και των παιδιών. Τέτοιος εέγχος (screening) είναι ένα αναγκαίο σημαντικό βήμα για να καθοριστεί αν οι μετανάστες δικαιούνται διεθνούς προστασίας.
Είναι επίσης απαραίτητο οι κυβερνήσεις να αναλάβουν δράση για την καταπολέμηση των περιστατικών κακοποίησης των μεταναστών και των προσφύγων που συμβαίνουν κατά μήκος της διαδρομής της μετανάστευσης μέσα στην περιοχή.

Συνεχίζουμε επίσης να τονίζουμε ότι πολλοί από αυτούς τους μετανάστες έχουν ξεφύγει από δραματικές συγκρούσεις και ζητούν προστασία γι αυτό λοιπόν θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με ανθρωπιά και αξιοπρέπεια, ιδιαίτερα εν μέσω πίεσης των χωρών να διασφαλίσουν την ασφάλεια των συνόρων τους”.                                                                                                                              http://www.madata.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!