Η Ελλάδα δίνει μέρος της βοήθειας της Ε.Ε. στην Τουρκία, η οποία δεν τήρησε τη συμφωνία

Φωτογραφία www.lesvosnews.grΦωτογραφία www.lesvosnews.gr
Οι 28 συμφώνησαν στον τρόπο με τον οποίο θα βρεθούν τα 3 δισ. της βοήθειας προς την Τουρκία
Τα 28 κράτη μέλη της ΕΕ συμφώνησαν απόψε τον τρόπο με τον οποίο θα κατανεμηθούν τα μεταξύ τους ποσά για τη χρηματοδότηση των 3 δισ. της Τουρκίας, ανοίγοντας το δρόμο για τις πρώτες πληρωμές, μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΚΥΠΕ στις Βρυξέλλες Αθανάσιος Αθανασίου.
“Η βοήθεια έχει ως στόχο να καλύψει τις άμεσες ανάγκες παρέχοντας τρόφιμα, υπηρεσίες υγείας, και εκπαίδευσης”, σύμφωνα με γραπτή δήλωση του Συμβουλίου.

Ένα ποσό της τάξης των 2,3 εκατομμυρίων ευρώ, που αποτελεί τη συμμετοχή της Κύπρου θα διατεθεί για την ανθρωπιστική στήριξη της Ιορδανίας και του Λιβάνου, αναφέρει η δήλωση.
Το μερίδιο της Ελλάδας στη συνεισφορά της ΕΕ στην Τουρκία είναι 25,1 εκατομμύρια ευρώ, έτσι ώστε να συγκεντρωθούν 2 δισ. ευρώ συνολικά από τους προϋπολογισμούς των κρατών-μελών.
turkey-EU-PROSFYGES-METANASTES01
Σύμφωνα με το κείμενο της συμφωνίας, το πρώτο ένα δισ. ευρώ θα προέλθει από τον κοινοτικό προϋπολογισμό και τα υπόλοιπα δύο δισ. από τα κράτη μέλη, ανάλογα με το ποσοστό τους στο κοινοτικό ΑΕΠ.
“Εργαζόμαστε συνεχώς για να ελέγξουμε τη ροή προσφύγων προς την Ευρώπη”, λέει ο Πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μάρκ Ρούτε, του οποίου η χώρα κατέχει την εξάμηνη κυλιόμενη προεδρία της ΕΕ. “Η Συμφωνία μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας είναι σημαντικό κομμάτι αυτής της στρατηγικής”, συνεχίζει.
“Σκοπεύουν να σταματήσουν τους διακινητές ανθρώπων και να ξεκινήσουν προγράμματα που θα βοηθήσουν όσους βρίσκονται μέσα και γύρω από τα στρατόπεδα των προσφύγων, δίνοντάς τους ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον. Η Ευρώπη κάνει το επόμενο βήμα σε σχέση με την απόφασή της για την παροχή των 3 δισ. προς το πρόγραμμα βοηθείας προσφύγων στην Τουρκία και θα συνεχίσει να εργάζεται σκληρά με τους συνεργάτες της στην Τουρκία ώστε να υπάρξουν απτά αποτελέσματα”, καταλήγει ο Μαρκ Ρούτε.http://mignatiou.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!