Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιούνιος, 2015

Γιούνκερ: Στην Αθήνα συμβαίνουν πράγματα που δεν έχετε φανταστεί...

Εικόνα
Σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες μίλησε πριν από λίγη ώρα ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, προβαίνοντας σε μια σιβυλλική δήλωση.

Η μεγάλη του… ψεύδους σχολή

Εικόνα
Αν θέλεις να πιστέψεις όσα σου λένε σήμερα, πρέπει να ξεχάσεις, όλα όσα σου είχαν πει χθες – Η Ελλάδα στο χειρότερο αδιέξοδο των τελευταίων δεκαετιών – Ζητούν δημοψήφισμα-συγχωροχάρτι

Guardian: Πού πήγαν τα λεφτά της διάσωσης της Ελλάδας;

Εικόνα
Σε άρθρο του οικονομικού συντάκτη Phillip Inman της Guardian, αναλύεται συνοπτικά πώς έχουν αξιοποιηθεί τα χρήματα που έχει λάβει όλα αυτά τα χρόνια η Ελλάδα για να βγει από την κρίση. Σύμφωνα με το άρθρο, μόνο ένα μικρό μέρος από το σύνολο των χρημάτων διάσωσης που έλαβε η Ελλάδα το 2010 και το 2012 (240 δις), κατέληξε στα ταμεία της κυβέρνησης ώστε να αμβλύνει τα αποτελέσματα του οικονομικού κραχ του 2008 οικονομικό κραχ και να χρηματοδοτήσει μεταρρυθμιστικά προγράμματα. Τα περισσότερα χρήματα πήγαν στις τράπεζες που δάνεισαν Ελλάδα τα κεφάλαια πριν από το ξέσπασμα της κρίσης.

Μέρκελ: Δεν θα υπάρξει εξέλιξη για Ελλάδα σήμερα

Εικόνα
  Δεν θέλουμε τον συμβιβασμό μόνο και μόνο για τον συμβιβασμό, φέρεται να δήλωσε η καγκελάριος. Δεν συζητάμε νέα πρόταση πριν την ολοκλήρωση του δημοψηφίσματος. Ανοιχτή η πόρτα της διαπραγμάτευσης αλλά το πρόγραμμα τελειώνει στις 24:00, τόνισε νωρίτερα. 

Πληροφορίες για αρνητική απάντηση των δανειστών στη νέα πρόταση της Αθήνας -«Νέο πρόγραμμα=νέοι όροι»

Εικόνα
Αν και επισήμως δεν έχει υπάρξει ακόμη αντίδραση από τους δανειστές στην πρόταση της Αθήνας, οι πρώτες πληροφορίες προϊδεάζουν για αρνητική απάντηση, γιατί οι «ελληνικές ιδέες» απαιτούν νέο πρόγραμμα. Πρόκειται ουσιαστικά για τρίτο πρόγραμμα, χωρίς να έχει λήξει το προηγούμενο, που εκπνέει απόψε τα μεσάνυχτα.

ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΧΟΡΤΑΣΕΙ....! ! !

Εικόνα
/RedderWeb; To Κόκκινο Ίντερνετ

Έκτακτο Eurogroup για την Ελλάδα στις 20:00- Στο τραπέζι το αίτημα της Ελλάδας προς τον ESM

Εικόνα
  Έκτακτη τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Τρίτη, στις 20:00 ώρα Ελλάδας, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντέισεμπλουμ.  «Το έκτακτο Eurogroup θα εξετάσει το επίσημο αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης, το οποίο ελήφθη σήμερα το απόγευμα» αναφέρει ο πρόεδρος του Eurogroup.

Νέα πρόταση για διετή συμφωνία υπέβαλε στον ESM η Αθήνα

Εικόνα
      Αθήνα «Η ελληνική κυβέρνηση πρότεινε σήμερα διετή συμφωνία στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) για την πλήρη κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της και με ταυτόχρονη αναδιάρθρωση του χρέους» ανακοίνωσε το Μαξίμου.

Ραγδαίες εξελίξεις, ελληνική πρόταση – Ο Αλ. Τσίπρας πάει στις Βρυξέλλες;

Εικόνα
Ραγδαίες φαίνεται πως είναι εξελίξεις, αφού ασφαλείς πληροφορίες κάνουν λόγο για επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων ανάμεσα σε Ελλάδα και εταίρους, έστω και την ύστατη ώρα. O Αλέξης Τσίπρας, λένε οι πληροφορίες, ότι τις επόμενες ώρες θα ταξιδέψει σε Βρυξέλλες προκειμένου να έχει κύκλο επαφών, σήμερα και αύριο.

Επικράτηση του «Ναι» με 66% πιθανότητες βλέπουν οι στοιχηματικές εταιρείες

Εικόνα
Επικράτηση του «Ναι» δείχνουν οι αποδόσεις των στοιχημάτων για το ελληνικό δημοψήφισμα της ερχόμενης Κυριακής.  Οι αποδόσεις υπέρ του «Ναι» είναι εμφανώς χαμηλότερες σε σχέση με όσους ποντάρουν υπέρ του «Οχι» και συγκεκριμένα, η πιθανότητα να υπερψηφιστεί το «Ναι» ανερχόταν χθες το απόγευμα στο 66% και το «Οχι» στο 33%.

Η …ΗΡΩΙΚΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΗΤΑΝ ΠΡΟΠΕΤΑΣΜΑ ΚΑΠΝΟΥ

Εικόνα
Το δημοψήφισμα είναι άχρηστο και αντισυνταγματικό. Η κυβέρνηση Τσίπρα αποδείχθηκε ανίκανη να εκπληρώσει την προεκλογική της υπόσχεση, δηλαδή να διαπραγματευθεί με τους δανειστές κατά τρόπο πιο επιτυχημένο από εκείνον των προηγουμένων κυβερνήσεων. Αντί να παραδεχθεί την ανικανότητά της η κυβέρνηση θέλει να μεταθέσει όλες τις ευθύνες της επιλογής στον ελληνικό λαό. Είναι φανερό ότι δεν είχαν ούτε plan A ούτε plan B. Θέτουν σε κίνδυνο το μέλλον της χώρας και τη θέση μας στην Ευρώπη. Αν θέλει να προσφέρει υπηρεσία στην Ελλάδα αυτή η κυβέρνηση οφείλει να παραιτηθεί.

Προχωρούν βήμα-βήμα συζητήσεις: Οι κατ΄ιδίαν συναντήσεις Αναστασιάδη- Ακιντζί το κλειδί στη διαδικασία

Εικόνα
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης παρακάθεται σε συνομιλίες για το Κυπριακό με τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας κ. Μουσταφά Ακιντζί, Αεροδρόμιο Λευκωσίας 29 Ιουνίου 2015. Φωτογραφία Σ. ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ Οι συζητήσεις για τις τρεις υπό συζήτηση πτυχές του Κυπριακού έχουν προχωρήσει, υπάρχει ωστόσο αρκετός δρόμος μέχρι να υπάρξουν σημαντικές συγκλίσεις. Στη χθεσινή συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Μουσταφά Ακιντζί, υπήρξε ανταλλαγή απόψεων, συζητήσεις περισσότερο πολιτικού περιεχομένου, παρά λεπτομερειών ενώ  η καταγραφή του αποτελέσματος θα γίνει από τους διαπραγματευτές. Θα καταγράψουν το αποτέλεσμα των συζητήσεων και θα το παρουσιάσουν ενώπιον τους. Ο Πρόεδρος είχε ενάμιση ώρα κατ΄ιδίαν συνάντηση με τον Ακιντζί. Στη συνέχεια υπήρξε διεύρυνση με τη συμμετοχή των διαπραγματευτών και του κ. Άιντα ( ενάμιση ώρα) και τέλος οι συζητήσεις συνεχίσθηκαν και με τις ομάδες.

Όχημα που αντλεί ενέργεια από τους τροχούς του

Εικόνα
Κατά τον Σουντόνγκ Γουάνγκ, του UW Madison, πρόκειται για έναν θαυμάσιο τρόπο εκμετάλλευσης ενέργειας που χάνεται συνήθως λόγω τριβής . Μηχανικοί του University of Wisconsin-Madison, σε συνεργασία με έναν ερευνητή από την Κίνα, ανέπτυξαν μια νανογεννήτρια που συλλέγει ενέργεια από την τριβή των λαστίχων των τροχών του- δημιουργώντας στην ουσία μια τεχνολογία που αποτελεί βήμα προς την κατεύθυνση των πραγματικά αυτόνομων οχημάτων. Σε πρώτη φάση ωστόσο, η νανογεννήτρια αυτή θα μπορούσε να οδηγήσει σε αποδοτικότερη διαχείριση ενέργειας στα οχήματα στα οποία ενσωματώνεται.

Η πολιτική των νάνων

Εικόνα
(προσθήκη φωτο)     Ε​​δώ που τα λέμε, γιατί περιμένουμε να καταλάβει τα capital controls ένας άνθρωπος ο οποίος, αν και απόφοιτος του Πολυτεχνείου, δεν ήξερε τη διαφορά μονοξειδίου και διοξειδίου του άνθρακα; Θα μπορούσαμε να περιμένουμε κάτι περισσότερο από μια κυβέρνηση της οποίας ο υπουργός Επικρατείας νόμιζε ότι οι Πολωνοί ήταν σύμμαχοι των Γερμανών στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο; Αναμέναμε καλύτερη διαχείριση των κοινών από έναν άνθρωπο που ήθελε εξόρυξη των... υδατανθράκων του Αιγαίου; Τι μπορούμε να περιμένουμε από μια κυβέρνηση που επαίρεται ότι θα κάνει το νέο Κούγκι και ακόμη και ο «καθηγητής ουάου» των Οικονομικών αγνοεί ότι στο Κούγκι οι ανήμποροι έγιναν παρανάλωμα του πυρός;

H σημασία ενός ΝΑΙ ή ενός ΟΧΙ

Εικόνα
Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη Το να πληρώσουν φόρους οι εφοπλιστές δεν είναι βιώσιμη λύση…! Σε ποιούς τα λένε; Τόσα δις ευρώ φόροι το χρόνο και τα αναδρομικά δεν είναι βιώσιμη λύση; Τα δανεικά είναι; Kαταρχήν ένα ΝΑΙ δεν σημαίνει ότι θα παραιτηθεί η κυβέρνηση. Αυτό είναι αυτονόητο. Στη χειρότερη περίπτωση μπορεί να σημαίνει μια μετά βασάνων δεξιά παρένθεση. Προειδοποιώ όμως ότι το νέο κόλπο πού παίζεται απο τη παρέα της Βουλής είναι ορατό στο υπερπέραν, πριν κάν γεννηθεί. Ένα ΝΑΙ θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι αποτελεί ένα τρόπο έγκρισης μιας πρότασης της Ευρωζώνης που τελικά αποσύρθηκε. Το πρόβλημα είναι ότι ο σκοπός του δημοψηφίσματος δεν εννοείται ο ίδιος με αυτόν που έχει ψηφισθεί απο τη Βουλή αφού οι Βρυξέλλες απέσυραν τη πρόταση που υπήρχε . Αυτή η ασάφεια απο τη κυβέρνηση δεν παράγει έργο και δρά κατά της χώρας ενώ δημιουργεί συνταγματικά ευτράπελα.

Ποιοι και γιατί "έκλεισαν" τις τράπεζες και το δημοψήφισμα της Κυριακής

Εικόνα
Άρθρο-ανάλυση του καθηγητή Παναγιώτη Ήφαιστου Καθηγητής, Διεθνείς Σχέσεις-Στρατηγικές Σπουδές Πανεπιστήμιο Πειραιώς Τμήμα Διεθνών-Ευρωπαϊκών Σπουδών Η συνέντευξη του πρωθυπουργού ήταν ολιστική, αληθής και αληθινή. Σπάνιο κάτι τέτοιο στην σύγχρονη ελληνική πολιτική. Η πιο σημαντική αποκρυστάλλωση αφορά τον μέγα και ιστορικό εκβιασμό. Όταν νομιμοποιημένα και θεμιτά η Ελληνική κυβέρνηση όπως συχνά συνέβη στο παρελθόν προσέφυγε στην λαϊκή ετυμηγορία το «τέρας-τεχνόσφαιρα της Αποκαλύψεως», όπως έχει καταντήσει η τεχνόσφαιρα των Βρυξελλών, εκβιαστικά και για να στριμώξει την Ελλάδα και όσους αντιστέκονται, έκοψε την χρηματοδότηση και οδήγησε στο κλείσιμο των τραπεζών.

Κομισιόν: Τρία βήματα για ντιλ τελευταίας στιγμής

Εικόνα
   Επιστολή Τσίπρα στους ηγέτες με την οποία αποδέχεται την πρόταση που διατύπωσαν την Κυριακή οι θεσμοί και αλλαγή στάσης της κυβέρνησης στο δημοψήφισμα υπέρ του «ναι» απαιτείται από τους εταίρους. Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα-Γιούνκερ.

Τηλεφωνική επικοινωνία Α.Τσίπρα-Ζ.Κ.Γιούνκερ - Νέα προσπάθεια εξεύρεσης λύσης;

Εικόνα
   Τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είχε πριν λίγο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε μια προσπάθεια να εξευρεθεί συμβιβαστική λύση στο ελληνικό πρόβλημα μέχρι το βράδυ.  Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Τσίπρας πρότεινε την επίτευξη μίας βιώσιμης συμφωνίας στον Γιούνκερ, με επίλυση του χρηματοδοτικού προβλήματος της χώρας.Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Τσίπρας θα επιδιώξει να έχει συνομιλίες και με Μέρκελ – Ολάντ τις επόμενες ώρες.

Δέκα απαντήσεις για τη μη πληρωμή του ΔΝΤ παρουσιάζουν οι Financial Times

Εικόνα
  Εάν η Ελλάδα δεν πληρώσει το ΔΝΤ την Τρίτη, θα γίνει η πρώτη ανεπτυγμένη οικονομία που θα κηρύξει στάση πληρωμών στο Ταμείο κατά την 71χρονη ιστορία του γράφουν οι Financial Times και τονίζουν πως καθώς το ρολόι μετρά αντίστροφα, υπάρχουν δέκα σημεία που πρέπει να συγκρατήσουμε.   Τα 10 σημεία που αναφέρουν οι Financial Times είναι:   1. Η πιο πρόσφατη χαμένη πληρωμή από μέλος του ΔΝΤ για οποιοδήποτε λόγο εκτός τεχνικών προβλημάτων, ήταν η Ζιμπάμπουε το 2001. Και μέχρι το τέλος Μαΐου η Χαράρε ακόμα χρώσταγε112 εκατ. δολάρια σε κεφάλαιο και τόκους προς το ΔΝΤ.

Κινητικότητα και πάλι στην Αθήνα για τη συμφωνία

Εικόνα
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )   Αθήνα Σε νέα ματαίωση της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών προχώρησε η κυβέρνηση. Η καθιερωμένη για την Δευτέρα ενημέρωση μετατέθηκε για το μεσημέρι της Τρίτης, όμως έγινε γνωστό ότι αυτή δεν θα πραγματοποιηθεί.

Αρκάς για δημοψήφισμα: Ποιο είναι το κατά κεφαλήν εισόδημα της Ουγκάντα;

Εικόνα
«Ποιο είναι το κατά κεφαλήν εισόδημα της Ουγκάντα; Απαντήστε με ένα "ναι" ή ένα "όχι"» ρωτά ο Αρκάς στη νέα του γελοιογραφία, εκπέμποντας μηνύματα στο ίδιο μήκος με τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χρυσόγονο που «προέβλεψε» ότι θα γίνουμε Ζιμπάμπουε.

Τελεσίγραφο Γιούνκερ: Πάρτε την προσφορά μου και ψηφίστε ΝΑΙ

Εικόνα
Ραγδαίες είναι εξελίξεις στο ελληνικό ζήτημα για ακόμα μία φορά, αφού ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν πως θα γίνει επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων ανάμεσα σε Ελλάδα και εταίρους, ενώ δεν αποκλείεται να διεξαχθεί και έκτακτο Eurogroup στις Βρυξέλλες. Πληροφορίες αναφέρουν πως μετά το αρχικό «όχι» του Αλέξη Τσίπρα στη νέα πρόταση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, η ελληνική πλευρά φαίνεται πως πιθανόν το ξανασκέπτεται και επανέρχεται στις συζητήσεις.

Βαρύ έμφραγμα στην ελληνική οικονομία

Εικόνα
Παγωμάρα για λιανεμπόριο και εξαγωγείς και σοβαρά προβλήματα έφερε η «τραπεζική αργία». Τα προβλήματα με την τροφοδοσία, τη χρήση πιστωτικών καρτών και τις ακυρώσεις συμβολαίων. Προειδοποίηση για ανατιμήσεις και κραυγή αγωνίας επιχειρηματιών. 

Αγωνία για τις συντάξεις ΟΑΕΕ και ΟΓΑ

Εικόνα
Μάχη με τον χρόνο δίνει η ηγεσία του υπουργείου Κοινωνικής Ασφάλισης για να εξασφαλίσει τα χρήματα, προκειμένου να καταβληθούν οι συντάξεις των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ και του ΟΓΑ. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, οι υπεύθυνοι αναζητούν περισσότερα από 570 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 350 από κρατική χρηματοδότηση, τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες, δεν διαθέτει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ).

Τα ΝΕΑ: Ποιοι υπουργοί ζητούν την αποπομπή Βαρουφάκη - Ο άγνωστος καυγάς στο Μαξίμου

Εικόνα
    Τι αποκαλύπτει ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος για όσα συνέβησαν στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της περασμένης Κυριακής Για πέντε υπουργούς που φέρονται να ζήτησαν ως «άμεση προτεραιότητα» την αποπομπή Βαρουφάκη «προκειμένου η κυβέρνηση να αναδιατάξει τις δυνάμεις της για την επαναφορά των διαπραγματεύσεων στο προσκήνιο» κάνει λόγο ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος στη στήλη του στην εφημερίδα Τα ΝΕΑ όπου και περιγράφει έναν άγριο μεταμεσονύχτιο καυγά στο Μέγαρο Μαξίμου την Κυριακή με πρωταγωνιστή τον Νίκο Παππά.

«Θα σεβαστώ το 'ναι', δεν μπορώ να το υπηρετήσω»

Εικόνα
 Στόχος μας είναι η διαπραγμάτευση να συνεχιστεί μετά το δημοψήφισμα τόνισε ο πρωθυπουργός. Θέλουμε οικονομικά βιώσιμη λύση και αναδιάρθρωση χρέους. Αν υπερισχύσει το «ναι» θα γίνει νόμος του κράτους. Οι τράπεζες χρεοκοπούν, οι λαοί όχι. Να μας δώσουν συμφωνία για να πληρώσουμε το ΔΝΤ Ο λαός θα πάει στις κάλπες και θα αποφασίσει και η απόφαση θα γίνει σεβαστή από την κυβέρνηση, ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ λέγοντας με νόημα ότι «αύριο ο ήλιος θα βγει κανονικά». Δεν περιέγραψα μια ειδυλλιακή ατμόσφαιρα, είπα ότι θα επιβιώσουμε και θα πάμε την Κυριακή να ασκήσουμε το δικαίωμα μας.

Καμία διάθεση διαπραγμάτευσης πριν την Κυριακή

Εικόνα
 Ενιαία και συντονισμένη στάση αποφάσισε να κρατήσει η Ευρώπη. Η ρητορική που επιλέχθηκε μετά το Eurogroup του Σαββάτου και πώς θα κλιμακωθεί η πίεση τις επόμενες ημέρες. Τα σενάρια που εξετάζονται στην περίπτωση του «ναι» και του «όχι».

Το Μαξίμου βαθαίνει το ρήγμα: Αυτά είναι τα 5 ψέματα του Γιούνκερ

Εικόνα
  Σημείο προς σημείο το μέγαρο Μαξίμου, επιχειρεί να αποδομήσει τα όσα είπε ο Ζαν Κλόντ Γιούνκερ νωρίτερα το μεσημέρι, κλιμακώνοντας την αντιπαράθεση με τους θεσμούς. Απαντώντας στους εκπροσώπους των πιστωτών οι οποίοι «μέσω του Ζ. Κλ. Γιουνκέρ, υποστηρίζουν ότι για μια σειρά θεμάτων η κυβέρνηση δεν ενημερώνει σωστά τους πολίτες» συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα παραθέτουν ένα προς ένα τα σημεία, στα οποία, όπως υποστηρίζει ο κ. Γιουνκέρ, δίνει λάθος πληροφόρηση η ελληνική κυβέρνηση.

Reuters: Η Ελλάδα δεν θα πληρώσει το ΔΝΤ την Τρίτη

Εικόνα
  Η Ελλάδα δεν πρόκειται να καταβάλει τη δόση προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την οποία οφείλει την Τρίτη.

S&P: Υποβάθμισε την Ελλάδα σε «CCC-»

Εικόνα
Η S&P υποβάθμισε την Δευτέρα κατά μια βαθμίδα την μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Eλλάδας σε "CCC-" από "CCC", με το outlook της αξιολόγησης να είναι αρνητικό.

Δημοψήφισμα ή εκτροπή;

Εικόνα
Ν.Κ. Αλιβιζάτος είναι καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Α​​πό συνταγματική σκοπιά, η πρωτοβουλία της κυβέρνησης να οργανώσει το δημοψήφισμα της προσεχούς Κυριακής θέτει σοβαρά ζητήματα νομιμότητας: Εν πρώτοις, δεν είναι σαφές σε ποιο κείμενο ο ελληνικός λαός καλείται να απαντήσει με ένα «ναι» ή με ένα «όχι». Αν, όπως διατείνεται η κυβέρνηση, πρόκειται για τη χρονολογικά τελευταία πρόταση των θεσμών, αυτό δεν είναι επίσημο και πάντως δεν είναι οριστικό κείμενο. Αν αύριο ο κ. Γιουνκέρ το αποσύρει ή το τροποποιήσει, τότε το δημοψήφισμα θα καταστεί άνευ αντικειμένου. Εκτός αν η κυβέρνηση θεωρεί ότι θα τεθεί υπό την κρίση του λαού οποιαδήποτε πρόταση υποβάλουν οι θεσμοί, ακόμη και η πιο συμφέρουσα. Κάτι τέτοιο, όμως, θα ήταν εξαιρετικά ανεύθυνο εκ μέρους της.

Μαζεύουν υπογραφές βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- Καλούν το Τσίπρα να υπογράψει συμφωνία

Εικόνα
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Βήμα, μελετάται κίνηση από το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ υπό τη μορφή έκκλησης- διαβήματος που θα καλεί τον πρωθυπουργό να αφήσει χωρίς χειραγώγηση τους πολίτες να προσέλθουν στο δημοψήφισμα, να προσέλθει στις Βρυξέλλες και να υπογράψει το κείμενο Γιούνκερ και να προτείνει τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας από την παρούσα Βουλή.

Με τη ρητορική της σύγκρουσης πέσαμε με δύναμη στον τοίχο

Εικόνα
Κάποτε θα ερχόταν για τον Τσίπρα ο λογαριασμός. Στο χέρι του ήταν, τους πρώτους δύο μήνες της θητείας του, ο λογαριασμός να είναι διαχειρίσιμος πολιτικά και κυρίως να μπορεί να εξοφληθεί από τους πολίτες. Σήμερα τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ο πρωθυπουργός καλείται να επιλέξει μεταξύ μιας συμφωνίας που θα περιλαμβάνει μέτρα άνω των 8 δισεκατομμυρίων και της ρήξης με την Ευρώπη, που ισοδυναμεί με εθνική περιπέτεια χωρίς συμμάχους και λεφτά.

«Παγώνει» η οικονομία: Κλειστές Τράπεζες & 60 ευρώ την ημέρα από τα ΑΤΜ

Εικόνα
 Σε κρίσιμο σταυροδρόμι βρίσκεται η χώρα μετά την απόφαση υψηλότατου ρίσκου του πρωθυπουργού να ανακοινώσει δημοψήφισμα στο παρά πέντε της λήξης του Προγράμματος, με τις πιέσεις από Ευρώπη και ΗΠΑ να εντείνονται ολοένα και περισσότερο και τη χώρα να βρίσκεται σε μια μετέωρη διαδικασία. Ενδεικτικό της κρισιμότητας των στιγμών απετέλεσε η πρωτοβουλία του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα να αιτηθεί απο τις ευρωπαϊκές ηγεσίες αίτημα σύντομης παράτασης του τρέχοντος προγράμματος, ζητώντας τους στην ουσία να παρακαμφθεί η απόφαση του eurogroup, κάτι που παραμένει αβέβαιο αν και κατά πόσο θα υλοποιηθεί. Με φόντο τα παραπάνω, κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου μιλώντας στο iefimerida.gr  αρκέστηκαν στο σχόλιο ότι "είναι πολύ δύσκολα". Όσο για το αν θα αποπληρώσουμε τη δόση του ΔΝΤ, ενδεικτική ήταν η απάντηση υπουργού ο οποίος είπε:" πως να το πληρώσουμε;". Παγώνει η ελληνική οικονομία

Δημοψήφισμα ...

Εικόνα

Ο άνθρωπος που θα άλλαζε την Ευρώπη ήταν τελικά ένα δειλό παιδάκι

Εικόνα
Από τα ξημερώματα του Σαββάτου ο Αλέξης Τσίπρας παρέδωσε τη λαϊκή εντολή που είχε λάβει από τους πολίτες στις 25 Ιανουαρίου. Τότε είχε κερδίσει τις εκλογές, υποστηρίζοντας ότι θα πετύχει καλύτερους όρους στη διαπραγμάτευση εντός ευρώ. Στη διαπραγμάτευση τα έκανε θάλασσα. Παρέλαβε ένα e-mail Χαρδούβελη με μέτρα ύψους 1 δισεκατομμυρίου και υπέγραψε ένα βαρύ Mνημόνιο 8 δισεκατομμυρίων ευρώ. Oταν κατάλαβε τι έπραξε, λειτούργησε ως κλασικός μπαχαλάκιας. Εξήγγειλε τα μεσάνυκτα του Σαββάτου δημοψήφισμα, απεμπολώντας και το δεύτερο σκέλος της λαϊκής εντολής για παραμονή στο ευρώ.

Κλειστές οι τράπεζες μέχρι τις 7 Ιουλίου - Οριο ανάληψης στα ΑΤΜ

Εικόνα
  Τουλάχιστον μέχρι τη Δευτέρα 6 Ιουλίου αναμένεται να μείνουν κλειστές οι τράπεζες έπειτα από την εισήγηση της Τράπεζας της Ελλάδας στην κυβέρνηση. Οι τελικές ανακοινώσεις θα γίνουν μετά την ολοκλήρωση του υπουργικού Συμβουλίου, ωστόσο, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι τράπεζες δεν θα ανοίξουν τουλάχιστον για έξι εργάσιμες.

„ Η ασάφεια της δημιουργικής προστυχιάς “

Εικόνα
Στις εκλογές του 2015 ψήφισε το 22,24% των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους, ΣΥΡΙΖΑ και το 2,24%, ΑΝ.ΕΛ. Τα νούμερα που εμφανίζονται, δια της αναγωγής ξένων ποσοστών, στο τελικό εκλογικό αποτέλεσμα είναι πλασματικά, συνεπώς και η  «λαϊκή εντολή» πάνω στην οποία στηρίζει η κυβέρνηση Τσίπρα την νομιμοποίησή της.

FT: Παρά την ανευθυνότητα ... η Ελλάδα πρέπει να διασωθεί

Εικόνα
Παρά την ανευθυνότητα της νέας της κυβέρνησης, παρά τα σφάλματα των πολιτικών που κυβέρνησαν την χώρα από τότε που επέστρεψε η δημοκρατία το 1974, παρά τις βαθιά ριζωμένες πελατειακές σχέσεις και την διαφθορά του κράτους, παρά την εγωιστική στάση των επιχειρηματικών της ολιγαρχιών και την μοναδική ικανότητα των ξένων δανειστών της να χάνουν την μεγάλη εικόνα, η Ελλάδα πρέπει σήμερα να διασωθεί από την οικονομική, πολιτική και κοινωνική κατάρρευση.

Διαβάστε τις τελευταίες προτάσεις στη διαπραγμάτευση με την Ελλάδα

Εικόνα
    Βρυξέλλες, Βέλγιο Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε την Κυριακή στη δημοσιότητα τις τελευταίες προτάσεις όπως συμφωνήθηκαν με τους θεσμούς, οι οποίες λαμβάνουν υπόψη τις προτάσεις των ελληνικών αρχών και τις συνομιλίες σε πολιτικό και τεχνικό επίπεδο καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας.

Διατηρεί την «ομπρέλα» του ELA, παγώνει όμως το όριο στο επίπεδο της Παρασκευής

Εικόνα
  Διατηρεί την «ομπρέλα» του ELA η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, παγώνοντας όμως το όριο, στο επίπεδο της προηγούμενης Παρασκευής. Η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου, όπως περιγράφεται σε σχετική ανακοίνωση, βασίζεται στην ανάγκη να διατηρηθεί η χρηματοπιστωτική σταθερότητα και η ΕΚΤ δια του Μάριο Ντράγκι, δηλώνει έτοιμη να συνεργαστεί με την Τράπεζα της Ελλάδος.

Βαρουφάκης στο BBC: Capital controls & κλειστές τράπεζες τη Δευτέρα

Εικόνα
Τους μεγαλύτερους φόβους για τη σημερινή συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας επιβεβαιώνει δημοσίευμα του BBC.

Το ελληνικό δημοψήφισμα είναι περισσότερο απάτη, παρά δημοκρατία

Εικόνα
Το Ελληνικό κοινοβούλιο απεδέχθη την διεξαγωγή δημοψηφίσματος, που θα αποφασίσει αν θα γίνουν αποδεκτοί η όχι, οι όροι της τελευταίας πρότασης των πιστωτών. Αυτό το δημοψήφισμα έρχεται πολύ αργά και θέτει την λάθος ερώτηση.    Αυτή είναι μια ψηφοφορία που ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα έπρεπε να την έχει προκηρύξει τουλάχιστον πριν από έναν μήνα- αν ήταν μια έντιμη προσπάθεια να αφήσει τον Ελληνικό λαό να προβεί σε μια δημοκρατική επιλογή αναφορικά με το που έγκειται το μέλλον του και που όχι. Έτσι όπως είναι τα πράγματα, το δημοψήφισμα θα είναι τόσο βιαστικό, όσο και προβληματικό στα θέματα αρχής- και θα λάβει τόπο ακριβώς μετά την λήξη του τρέχοντος προγράμματος διάσωσης. Επί της ουσίας, μπορεί να διεξαχθεί ακριβώς μετά την κατάρρευση του Ελληνικού τραπεζικού τομέα.

Βόμβα από Λαγκάρντ: Ακυρο το δημοψήφισμα μετά από τη λήξη του προγράμματος

Εικόνα
  Αν οι ελληνικές αρχές είναι έτοιμες να συζητήσουν και να καθίσουν στο τραπέζι, τότε θα είμαστε εκεί, δήλωσε η Κριστίν Λαγκάρντ. Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ εμφανίστηκε για μία ακόμη φορά πιο διαλλακτική από τον Γερούν Ντάισελμπλουμ και έκανε ξανά λόγο για αναδιάρθρωση χρέους. Παρόλα αυτά, σε συνέντευξή της στο BBC σημείωσε ότι με το ελληνικό ευρωπαϊκό πρόγραμμα να λήγει στις 30 Ιουνίου, το δημοψήφισμα που έχει αποφασιστεί να γίνει στην Ελλάδα νομικά θα σχετίζεται με προτάσεις και διακανονισμούς που δεν είναι έγκυρες.

Συνεδριάζει σήμερα η ΕΚΤ: Θα κλείσουν οι τράπεζες;

Εικόνα
Επειτα από τις εξελίξεις στο Eurogroup το Σάββατο, σήμερα τα βλέμματα στρέφονται στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και στην κρίσιμη συνεδρίαση για την Ελλάδα. Η τηλεδιάσκεψη στις 12 το μεσημέρι του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ γίνεται στη σκιά της σύσκεψης των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, όπου απορρίφθηκε το αίτημα της ελληνικής πλευράς για την παράταση του τρέχοντος προγράμματος, το οποίο λήγει την Τρίτη.

Βαρουφάκης: Η Ευρώπη έχει ακόμη ευκαιρία να διασώσει τη διαδικασία - Οι 3 λόγοι που η ελληνική κυβέρνηση απέρριψε το πρόγραμμα

Εικόνα
  Στους λόγους για τους οποίους η ελληνική κυβέρνηση απέρριψε την πρόταση των δανειστών και αποφάσισε να προχωρήσει σε δημοψήφισμα εξήγησε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης κατά τη συνέντευξη Τύπου μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup. Όπως ανέφερε ο κ. Βαρουφάκης οι βασικοί λόγοι της απόρριψης είναι τρεις:

Eurogroup: Η Ευρώπη παίρνει μέτρα για να αποφύγει διάχυση του κινδύνου

Εικόνα
  «Το δημοψήφισμα δεν θα λύσει τα προβλήματα. Είναι δικαίωμα κάθε κυβέρνησης να κάνει δημοψηφίσματα αλλά όταν πρόκειται για συμφωνίες που προσπαθούμε να κάνουμε μέσα στο Eurogroup θα πρέπει να υπάρχει μια κοινή βάση για μια τέτοια απόφαση» δήλωσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αμέσως μετά το τέλος του Eurogroup, από το οποίο απουσίαζε ο Γιάνης Βαρουφάκης. Και συνέχισε ο κ. Σόιμπλε:

Αντιμέτωπη με το φάσμα της χρεοκοπίας η Ελλάδα

Εικόνα
Έμμεσες αναφορές Ντάισελμπλουμ, στα capital controls που θα χρειαστεί η Ελλάδα για τις τράπεζες. Καμιά παράταση στο πρόγραμμα. Aλλά έτοιμη να «βοηθήσει» η Ευρώπη και «ανοιχτή η πόρτα του Eurogroup» στους Ελληνες που «εγκατέλειψαν τις διαπραγματεύσεις»! Μέλος του ευρώ η χώρα λέει ο Μοσκοβισί. Μήνυμα Σόιμπλε. 

Το νέο σκίτσο του Αρκά για το δημοψήφισμα [εικόνα]

Εικόνα
Ένα νέο σκίτσο για τις εξελίξεις δημοσίευσε ο γνωστός σε όλους και δημοφιλής Αρκάς. Όπως ήταν αναμενόμενο, ήδη έχει κάνει το γύρο του ελληνικού διαδικτύου.

Στον αέρα το δημοψήφισμα -Η Τρόικα αποσύρει την πρότασή της

Εικόνα
 Το δημοψήφισμα στην Ελλάδα σημαίνει πως το πακέτο διάσωσης των 245 δισ. ευρώ προς την χώρα θα λήξει την Τρίτη, αναφέρει σε δημοσίευμά του το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Όπως σημειώνει το πρακτορείο επικαλούμενο αξιωματούχους της ΕΕ, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα συζητήσουν στο Eurogroup του Σαββάτου εναλλακτικές για περισσότερη βοήθεια διάσωσης προς την Ελλάδα περιλαμβανομένου και την επιβολή capital controls.

Απέσυραν την πρόταση οι δανειστές -Τσίπρας: Εγώ θα κάνω δημοψήφισμα!

Εικόνα
  Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την Ανγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Ελληνας πρωθυπουργός τόνισε στην Γερμανίδα Καγκελάριο και τον Γάλλο πρόέδρο πως όποια απόφαση και αν πάρει το Eurogroup ο ελληνικός λαός θα έχει οξυγόνο και την επόμενη εβδομάδα θα επιβιώσει.