Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Απρίλιος, 2015

Ο Μάης έχει μυστικά-Παντελής Θαλασσινός

Εικόνα

Την Πρωτομαγιά τα λούλουδα γιορτάζουν.

Εικόνα

Eργατική Πρωτομαγιά

Εικόνα
                                                                      Η Πρωτομαγιά, ως εργατική γιορτή, καθιερώθηκε στις 20 Ιουλίου 1889, κατά τη διάρκεια του ιδρυτικού συνεδρίου της Δεύτερης Διεθνούς (Σοσιαλιστικής Διεθνούς) στο Παρίσι, σε ανάμνηση του ξεσηκωμού των εργατών του Σικάγου την 1η Μαΐου 1886, που διεκδικούσαν το οκτάωρο και καλύτερες συνθήκες εργασίας. Κατέληξε σε αιματοχυσία λίγες μέρες αργότερα, με την επέμβαση της αστυνομίας και των μπράβων της εργοδοσίας. Τα γεγονότα του Σικάγου Τα εργατικά συνδικάτα των ΗΠΑ αποφάσισαν την έναρξη απεργιακών κινητοποιήσεων την 1η Μαΐου 1886 για το οκτάωρο, ωθούμενα από τις επιτυχημένες διεκδικήσεις των καναδών συντρόφων τους. Την περίοδο εκείνη το κανονιστικό πλαίσιο εργασίας στις ΗΠΑ ήταν σχεδόν ανύπαρκτο και οι εργοδότες μπορούσαν να απασχολούν το προσωπικό τους κατά το δοκούν, ακόμη και τις Κυριακές.

Τα έθιμα της Πρωτομαγιάς σε όλη την Ελλάδα

Εικόνα
H Πρωτομαγιά έχει τις ρίζες της στην αρχαιότητα. Είναι η πρώτη ημέρα του Μαΐου και η γιορτή της Άνοιξης. Ο Μάιος, σύμφωνα με την παράδοση, πήρε το όνομά του από τη ρωμαϊκή θεότητα Maia (Μάγια), η οποία ονομάστηκε έτσι από την ελληνική λέξη Μαία που σημαίνει τροφός και μητέρα.Η Μάγια ταυτίστηκε με την Ατλαντίδα νύμφη Μαία, τη μητέρα του Ερμή στον οποίο αφιερώθηκε ο μήνας Μάιος.

Πρωτομαγιά στην Αθήνα

Εικόνα
Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων γιορτάζει την Πρωτομαγιά στην πλατεία Αμερικής με εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους, στις οποίες κυριαρχούν η παράδοση και η μουσική. Όλα τα παιδιά είναι καλεσμένα στις 11 το πρωί στην πλατεία Αμερικής (πλατεία Ανθεστηρίων) για να κατασκευάσουν μαγιάτικα στεφάνια με τη βοήθεια του 61ου Συστήματος Προσκόπων Αθηνών και του Συλλόγου Ε.ΠΟΙ.ΖΩ (Σύλλογος Κατοίκων και Επαγγελματιών πλατείας Αμερικής και ευρύτερης περιοχής), πλημμυρίζοντας την περιοχή με ανοιξιάτικες ευωδίες και λουλούδια.

Τα μιτοχόνδρια «κλειδί» της γήρανσης

Εικόνα
    Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα μιτοχόνδρια, οργανίδια τα οποία αποτελούν «εργοστάσια παραγωγής ενέργειας» του κυττάρου, είναι απολύτως απαραίτητα για πολλές, βασικές κυτταρικές λειτουργίες. Πρόσφατη έρευνα στο Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας του ΙΤΕ, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύονται στο έγκριτο επιστημονικό περιοδικό Nature, ρίχνει για πρώτη φορά φως σε ένα σημαντικό μηχανισμό ελέγχου της γήρανσης. Οι ερευνητές του ΙΜΒΒ Κωνσταντίνος Παληκαράς και Δρ. Ειρήνη Λιονάκη, με επικεφαλής τον Καθ. Νεκτάριο Ταβερναράκη, αποκάλυψαν ένα κομβικό μονοπάτι μοριακής σηματοδότησης που συντονίζει τη δημιουργία και, ταυτόχρονα, την καταστροφή των μιτοχονδρίων στα κύτταρα, κατά τη γήρανση, καθορίζοντας τη διάρκεια ζωής.

Το πανίσχυρο διαπραγματευτικό όπλο στα χέρια της Αθήνας

Εικόνα
Γιατί η «μεγάλη έξοδος» τρομάζει ΗΠΑ, Γερμανία και αγορές Του Άρη Χατζηστεφάνου Λέγεται συχνά ότι ελάχιστοι γνωρίζουν καλύτερα τις γεωστρατηγικές εξελίξεις στις χώρες της Βαλκανικής απ’ ότι οι αμερικανοί διπλωμάτες. Όταν, λοιπόν, ο πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Ντάνιελ Σπέκχαρντ αποφάσισε πριν από μερικές ημέρες να ανοίξει τα χαρτιά του σε μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στην πολιτική επιθεώρηση Harvard Political Review (HPR), όλοι περίμεναν μία αποκαλυπτική ανάλυση για τις ισορροπίες με την Τουρκία, τις νέες σχέσεις με τη Ρωσία ή ακόμη και με το Ισραήλ. Ο Σπέκχαρντ όμως προτίμησε να εστιάσει τα σχόλιά του στο ευρώ και το περιβόητο πλέον ενδεχόμενο ενός Grexit.

Ντάισελμπλουμ: Είμαστε έτοιμοι ακόμη και για Grexit - Υπάρχει Plan B

Εικόνα
«Βόμβες» εκτόξευσε ο πρόεδρος του Eurogroup, μιλώντας με Ολλανδούς βουλευτές, καθώς, εμμέσως πλην σαφώς, ανέφερε ότι Ολλανδία και Ευρωζώνη είναι έτοιμες για ένα Grexit. Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ απάντησε σε ερωτήσεις βουλευτών. Ανάμεσα σε αυτές και το ελληνικό ζήτημα που «καίει» αυτή την στιγμή όλη την Ευρώπη. Ο επικεφαλής του Eurogroup μιλώντας για την Ελλάδα και στο αν έχει προετοιμαστεί η χώρα (Ολλανδία) για ένα ενδεχόμενο Grexit απάντησε «η Ολλανδία και η Ευρωζώνη προετοιμάζονται για όλα τα ενδεχόμενα. Υπάρχει και plan b για την Ελλάδα. Ωστόσο, ελπίζουμε ότι θα επιτευχθεί μια συμφωνία με την Ελλάδα». 

Το σχέδιο της Ελλάδας για ενδιάμεση συμφωνία

Εικόνα
Ανώδυνες μεταρρυθμίσεις αλλά και δημοσιονομικά μέτρα, αν χρειασθεί, στο πακέτο. Στόχος η διατήρηση του πρωτογενούς πλεονάσματος στο 1 με 1,5%. Δεν θα αποδεσμευθεί δόση. Χαλάρωση των περιορισμών της ΕΚΤ θα ζητήσει η κυβέρνηση. 

Θερμά λόγια Τσίπρα για Σίσι, ικανοποίηση για την πρόοδο της τριμερούς στην Κύπρο

Εικόνα
Μετά τη λήξη της τριμερούς συνόδου Ελλάδας, Κυπριακής Δημοκρατίας και Αιγύπτου, ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε με πολύ καλά λόγια για τον πρόεδρο της Αιγύπτου, λέγοντας ότι είχε την ευκαιρία να ανακαλύψει πόσο φίλος της Ελλάδας και της Κύπρου είναι, ενώ θα προχωρήσει η οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών.

«Επιστήμονας» Σκοπίων: Πως ο Θεός δημιούργησε τους ψευδο-Μακεδόνες - How God created the pseudo-Macedonians

Εικόνα
  Το παρακάτω απόσπασμα δείχνει τον Αριστοτέλ Τέντοφ, καθηγητή μηχανικής στην FYROM , ο οποίος κέρδισε τη «φήμη» των εθνικιστικών κύκλων με μια ψευδο-αρχαιολογική και ψευδο-ιστορική έρευνα, η οποία εξηγεί την εμφάνιση του «μακεδονικού λαού» (των Σλάβων δηλαδή των Σκοπίων), ως Θείο Έργο, ανώτερου λαού σε όλους τους τομείς, από όλη την υπόλοιπη ανθρωπότητα.

Η αλήθεια πίσω απο το χάος

Εικόνα
Tώρα κακαρίζουν για το επονείδιστο χρέος και θέλουν Μνημόνιο 3 Υπερήφανη Ελλάδα… της Ηθικής, των Μνημονίων Παπούλια κοκ. Θα ξεκινήσω απο τη θλιβερή στάση του ΠτΔ που σήμερα υποστήριξε στο Spiegel ότι η Ελλάδα θα αποπληρώσει το χρέος της μέχρι το τελευταίο σέντ, στηρίζοντας με αυτό όσους δεν πιστεύουν στην ύπαρξη επονείδιστου χρέους. Κανείς δεν μπορεί να απαγορεύει στους δανειστές να χρησιμοποιούν οποιοδήποτε δίκαιο επιθυμούν. Συνεπώς αυτό που είπε ο ΠτΔ επίσης στο Spiegel περί παραβίασης του Ευρωπαικού Δικαίου και με το οποίο παρασύρει τη κυβέρνηση σε καταστάσεις χαμηλότερης εντροπίας δεν έχει κανένα νόημα. Εϊναι μόνο για εσωτερική κατανάλωση γιατί έξω αυτά δεν περνάνε χωρίς να έχουν ελεγχθεί απο προηγουμένως αν έχουν νομικές “τρύπες”. Διαπιστώνω ότι η Νομική Επιστήμη στην Ελλάδα λειτουργεί εκτός πραγματικότητας.

Αυστηρό μήνυμα ΗΠΑ, Γερμανίας στον Γκρούεφσκι

Εικόνα
Με μια πρωτοφανή για τα διπλωματικά δεδομένα κίνηση, οι πρέσβεις της Γερμανίας και των ΗΠΑ στην ΠΓΔΜ ζήτησαν, χθες, παραιτήσεις στελεχών της κυβέρνησης του Νίκολα Γκρούεφσκι, προκειμένου να διευκολυνθούν οι έρευνες σχετικά με τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης κατά της κυβέρνησης, όσον αφορά τις τηλεφωνικές υποκλοπές. Διπλωματικές πηγές στην Αθήνα εξέφραζαν την άποψη ότι αυτό θα οδηγήσει σε αδιέξοδο τον αυταρχικό πρωθυπουργό Γκρούεφσκι, δημιουργώντας νέα δεδομένα για την πολιτική ζωή της ΠΓΔΜ, που θα επηρεάσουν και την Ελλάδα – θετικά ή αρνητικά είναι νωρίς να εκτιμηθεί.

Το «άχρηστο» χαρτι της μετάδοσης αλλάζει όλο το παιχνίδι της Ελλάδας

Εικόνα
  Εάν ο φόβος του ανεξέλεγκτου οικονομικού χάους σε όλη την Ευρώπη ήταν ο άσσος στο μανίκι της Αθήνας στη διαμάχη της με τους πιστωτές της με την ευρωζώνη – αυτό το χαρτί έχει πλέον αποδειχτεί άχρηστο. Πέραν της αξίας των απαιτήσεων του κυβερνώντος αριστερού ΣΥΡΙΖΑ, η μικροπολιτική του στην αναδιαπραγμάτευση των επώδυνων όρων της διεθνούς διάσωσης πάντα προϋπόθετε ένα βασικό στοιχείο – μιαν οικονομική εκδοχή του ψυχροπολεμικού δόγματος της «αμοιβαίως εξασφαλισμένης καταστροφής».

Guardian: Οι διαφορές Τσακαλώτου-Βαρουφάκη - Ντύσιμο, σπουδές, συμπεριφορά

Εικόνα
Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιάνης Βαρουφάκης. Δύο κόσμοι που απέχουν κατά πολύ, τονίζει η Guardian, που αναλύει το νέο επικεφαλής των διαπραγματεύσεων. Μετά από το σχολιασμό για την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να βάλει στο περιθώριο τον Γιάνη Βαρουφάκη, τα διεθνή ΜΜΕ άρχισαν τις αναλύσεις αλλά και τις συγκρίσεις ανάμεσα στον υπουργό Οικονομικών και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.  

H Ελλάδα και το όπλο του εγκλήματος

Εικόνα
  «Πτωχεύουμε.» «Όχι, δεν πτωχεύετε.» «Μας πνίγετε.» «Όχι, δε σας πνίγουμε.» «Μας χρωστάτε για τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.» «Σας έχουμε ήδη δώσει.» Το παιχνίδι της κότας μεταξύ της Ελλάδας και των διεθνών πιστωτών μετατρέπεται σε ένα ολέθριο παιχνίδι αλληλοκατηγοριών καθώς η Αθήνα πλησιάζει όλο και περισσότερο την πτώχευση, χωρίς να διαφαίνεται καμία συμφωνία χρηματοδότησης σε αντάλλαγμα για μεταρρυθμίσεις.

Ντάισελμπλουμ: Η Ελλάδα «έπαιξε και έχασε»

Εικόνα
  Η Αθήνα πρέπει να προσαρμοστεί στην πραγματικότητα, ο χρόνος τελειώνει, λέει ο επικεφαλής του Eurogroup. Λάθος το ποντάρισμα σε χαλάρωση των κανόνων της ΕΚΤ, «απαντά» στον Τσίπρα για τα περί «παραπλάνησης». Δεν είναι «καλή ιδέα» το δημοψήφισμα.  

Το πρώτο γλυπτό με θέμα την κοινωνικοοικονομική κρίση

Εικόνα
Τα αποκαλυπτήρια του γλυπτού «Κρίση» του  22χρονου εικαστικού Τάσου Νυφαδόπουλου πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 26 Απριλίου στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, στο δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης. Το κοινό αγκάλιασε με μεγάλο ενθουσιασμό το πρωτοποριακό γλυπτό ενώ οι πολλαπλοί συμβολισμοί του έγειραν τον προβληματισμό  των παρευρισκόμενων.

Ντάισελμπλουμ: Εγώ είπα στον Τσίπρα να διώξει τον Βαρουφάκη και συμφώνησε

Εικόνα
 Τα πάνω-κάτω φέρνει η συνέντευξη-φωτιά του Γερούν Ντάισελμπλουμ στο ολλανδικό τηλεοπτικό δίκτυο RTLZ, όπου, ουσιαστικά, δίνει διαφορετική εκδοχή για την υπόθεση αντικατάστασης του Γιάνη Βαρουφάκη από τα όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός στην χθεσινή τηλεοπτική του συνέντευξη.

Όταν ο αρχιτέκτονας δημιουργούσε κοσμήματα στην Αθήνα

Εικόνα
Απόστολος Κοτσάμπασης Ένα από τα πιο σημαντικά δείγματα νεοκλασικής αρχιτεκτονικής της Αθήνας, έργο του Ερνέστο Τσίλερ, είναι το Μέγαρο Σταθάτου στη συμβολή της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας και της οδού Ηροδότου. Είναι ένα τετραώροφο οικοδόμημα, κτίστηκε το 1895 ως κατοικία – γραφεία των επιχειρήσεων του Όθωνος και της Αθηνάς Σταθάτου και παρέμεινε ως οικία μέχρι το 1937.

Περί τα 85.000 ονόματα στη λίστα Νικολούδη με εμβάσματα στο εξωτερικό

Εικόνα
Η επιλεγόμενη «λίστα Νικολούδη» δεν αφορά πλέον τον υπουργό Επικρατείας Παναγιώτη Νικολούδη, ξεκαθαρίζει με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή ο κ. Νικολούδης, ο οποίος τονίζει ότι πλέον ο υπουργός Επικρατείας δεν έχει καμία σχετική αρμοδιότητα, ούτε έχει δικαίωμα να ζητήσει τη γνωστοποίηση του συγκεκριμένου καταλόγου από την αρμόδια Αρχή. Το έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή, έπειτα από ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων που είχε καταθέσει ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Αντώνιος Γρέγος ζητώντας να χορηγηθούν τα στοιχεία για τη «λίστα Νικολούδη».

Βαρουφάκης: Γιατί δεν πήγα στο δείπνο των υπουργών

Εικόνα
  Τσίπρας : Γιατί δεν πήγες στο δείπνο υπουργών Οικονομικών, το βράδυ της Παρασκευής (24/04/2015) στη Ρίγα; -  Βαρουφάκης : Γιατί μου την είχαν στημένη. Του Κώστα Χαρδαβέλλα Ο διάλογος είναι αυθεντικός και αποκαλύπτεται στο Newsbomb.gr από υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος, που ήταν στη συνάντηση Τσίπρα-Βαρουφάκη στο Μέγαρο Μαξίμου το Σάββατο (25/04/2015), αμέσως μετά την επιστροφή του υπουργού Οικονομικών από τη Ρίγα, όπου συνεδρίασε το Eurogroup με κεντρικό θέμα την Ελλάδα.

Ο Τσακαλώτος «άδειασε» Βαρουφάκη εντός της Βουλής: Εγιναν λάθη - Τα διορθώνουμε για να βελτιώσουμε τη διαπραγμάτευση

Εικόνα
Εξελίξεις έφερε η αρχή της εβδομάδας, καθώς, η κυβέρνηση αποφάσισε να αναβαθμίσει τον ρόλο του Ευκλείδη Τσακαλώτου και να του δώσει το «ραβδί» των διαπραγματεύσεων αντί του Γιάνη Βαρουφάκη. Οπως ήταν αναμενόμενο το ζήτημα απασχόλησε και την Ολομέλεια της Βουλής με τον νέο επικεφαλής των διαπραγματεύσεων να αφήνει αιχμές κατά του υπουργού Οικονομικών την ώρα που είχε αντιπαράθεση με τον Αδωνι Γεωργιάδη. Ολα ξεκίνησαν όταν ο βουλευτής της ΝΔ ανέφερε ότι «Το Χρηματιστήριο ανέβηκε μόλις η κυβέρνηση άλλαξε τον Βαρουφάκη με τον Τσακαλώτο. Αυτό δείχνει ότι οι Ευρωπαίοι προσπαθούν να πιαστούν από μια κλωστή μπας και σωθεί η Ελλάδα».

Bloomberg: Οι αγορές χαίρονται που κόπηκαν τα φτερά του Βαρουφάκη

Εικόνα
  Μετά την απόφαση Τσίπρα για νέα διαπραγματευτική ομάδα και την προσθήκη Τσακαλώτου, οι αγορές φαίνεται ότι είδαν με θετικό μάτι τα νέα με την «περιθωριοποίηση» Βαρουφάκη

Δέκα καλά 'κρυμμένα' μυστικά της CIA

Εικόνα

Γκαλμπρέιθ: Κανείς δεν έχει δουλέψει όσο ο Βαρουφάκης -Kάποιοι θέλουν να παραδοθεί η Ελλάδα

Εικόνα
  Ο Τζέιμς Γκαλμπρέιθ είναι κάτι παραπάνω από συνεργάτης του Γιάνη Βαρουφάκη. Ο Αμερικανός οικονομολόγος είναι και επιστήθιος φίλος του Έλληνα ΥΠΟΙΚ, ως εκ τούτου γνωρίζει πολλές από τις σκέψεις του Μιλώντας στο Spiegel, τάχθηκε υπέρ των επιλογών του και απέκρουσε την κριτική που του ασκείται περί υπέρμετρης προβολής στα ΜΜΕ και για απόψεις που δεν συνάδουν με εκείνα της υπόλοιπης Ευρώπης.

Αφιέρωμα του Βρετανικού ''Guardian'' στον Λοχία ΕΠΟΠ Αντώνη Δεληγιώργη

Εικόνα
Συνέντευξη του «Έλληνα ήρωα» της Ρόδου, του Αντώνη Δεληγιώργη, που διέσωσε από ναυάγιο 20 πρόσφυγες, μεταξύ τους και μια έγκυο, δημοσιεύει ο βρετανικός «Guardian». Το πρωί της περασμένης Δευτέρας, σύμφωνα με την εφημερίδα, ο 34χρονος στρατιωτικός σταμάτησε με τη σύζυγό του Θεοδώρα για καφέ στην παραλία Ζέφυρος της Ρόδου. Καθόταν με την πλάτη στραμμένη στη θάλασσα όταν το σκάφος που μετέφερε πρόσφυγες από την Ερυθραία και τη Συρία έπεσε στα βράχια. 

ΑΟΖ, Γενοκτονία και Θεωρία Παιγνίων

Εικόνα
Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι τα θέματα της ΑΟΖ και της Γενοκτονίας μπορούν να συσχετίζονται. Κι όμως η πραγματικότητα το αποδεικνύει. Γράφει ο Νίκος Λυγερός* Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι τα θέματα της ΑΟΖ και της Γενοκτονίας μπορούν να συσχετίζονται. Κι όμως η πραγματικότητα το αποδεικνύει. Ένα αποτελεσματικός τρόπος για να κατανοήσουμε αυτό το γεγονός είναι να το εντάξουμε στο πλαίσιο της θεωρίας παιγνίων. Σε αυτό, οι παίκτες έχουν αρχικά συμφέροντα, τα οποία λειτουργούν ως υπόβαθρο, αλλά και στρατηγικές συμπεριφοράς μέσα στο πεδίο δράσης.

Νέες πρωτοβουλίες Τσίπρα στα σκαριά

Εικόνα
  (upd) Πού αποδίδει το Μαξίμου το «κρύο-ζέστη» στη διαπραγμάτευση. Ο πρωθυπουργός δεν «αδειάζει» τον Βαρουφάκη αλλά μπαίνει μπροστά. Τηλεδιάσκεψη Brussels Group τη Δευτέρα. Οι κινήσεις σε ιδιωτικοποιήσεις και επικουρικές. Ξορκίζει τις εκλογές η αντιπολίτευση. 

Κάμερον: «Η Ελλάδα είναι τρομακτική χώρα»

Εικόνα
  Στην Ελλάδα ως παράδειγμα προς αποφυγήν αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέβιντ Κάμερον σε προεκλογική του ομιλία στο Yeovil.

Ο Economist απασφαλίζει: Ο Βαρουφάκης δεν θέλει να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ

Εικόνα
 Με ένα άκρως επιθετικό άρθρο, το βρετανικό περιοδικό Economist βάλλει εναντίον του Γιάνη Βαρουφάκη και τον κατηγορεί ότι η χαλαρή του στάση στις διαπραγματεύσεις, δείχνει την έλλειψη βούλήσης να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ. Υπό τον τίτλο: Ο απών καθηγητής, το άρθρο αναφέρει συγκεκριμένα:

Eurogroup: «Σφυροκόπημα» σε βαρύ κλίμα πίσω από τις κλειστές πόρτες

Εικόνα
  Εντονότατη κριτική στην κυβέρνηση - «Xάσατε πολύ χρόνο, τρέξτε» το μήνυμα προς την Αθήνα - Ολα ή τίποτα λένε οι εταίροι Των Νίκου Μπέλλου και Εφης Τριήρη Εντονότατη κριτική στην κυβέρνηση για καθυστέρηση στις διαπραγματεύσεις ασκήθηκε την Παρασκευή από αξιωματούχους της Ευρωζώνης και εταίρους, στη συνεδρίαση του Εurogroup, στη Ρίγα της Λετονίας.

ΟΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΛΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΕΛΛΑΔΑ

Εικόνα
Τρεις μήνες συμπληρώνονται από την εκλογική επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ και από την εγκαθίδρυση της αριστερής διακυβέρνησης. Μουδιασμένος ο λαός μας προσπαθεί να καταλάβει εάν υπάρχει κυβέρνηση, τί θα γίνει με τους δανειστές μας, αν τον επόμενο μήνα θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις, αν θα αντέξουν οι Τράπεζες, αν θα μείνουμε στο ΕΥΡΩ, αν θα παραμείνει ο ΕΝΦΙΑ, αλλά με άλλο όνομα, και σε όλα αυτά τα ερωτήματα ουδεμία σαφής απάντηση υπάρχει.

Η απόρρητη έκθεση του ΔΝΤ για την Ελλάδα: Ατακτη χρεοκοπία και Grexit

Εικόνα
  Νέα βόμβα ρίχνει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel με ρεπορτάζ του που φέρει τον τίτλο «Το πλήρες σχέδιο προς την πτώση». Σε αυτό, το περιοδικό υποστηρίζει ότι οι δανειστές έχουν διερευνήσει τις συνέπειες ενδεχόμενης εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και μάλιστα κάνει λόγο για σχετική απόρρητη έκθεση του ΔΝΤ.

Το «ναυάγιο» στο Eurogroup και ο ELA που φεύγει…

Εικόνα
                                                                         Ο επικεφαλής της Bundesbank, δήλωσε ότι έχει αμφιβολίες για την παροχή έκτακτης χρηματοδότησης προς την Ελλάδα, καθώς η κατάσταση της ρευστότητας των τραπεζών της χώρας δεν βελτιώνεται, σύμφωνα με το Reuters. Ο Jens Weidmann, μιλώντας χθες σε συνέντευξη Τύπου, παρουσία του Γερμανού ΥΠΟΙΚ, Wolfgang Schaeuble, μετά το πέρας της συνάντησης κορυφής στην Ρήγα, δήλωσε: «Όπως γνωρίζετε, έχω αμφιβολίες αναφορικά με την χορήγηση έκτακτης ρευστότητας, με δεδομένο ότι οι τράπεζες δεν έχουν κάνει τα πάντα για να βελτιώσουν την κατάσταση της ρευστότητας τους».

Οι Ευρωπαίοι «κράζουν» τον Βαρουφάκη και αυτός απαντά με... σκίτσο

Εικόνα
    Οι Ευρωπαίοι συνάδελφοί του τον αποκάλεσαν ανεύθυνο και ερασιτέχνη, το Spiegel έγραψε ότι «ζει στον κόσμο του» και η Les Echos τον κατηγόρησε για φλυαρία - Ο ίδιος χρησιμοποίησε προς υπεράσπισή του ένα σκίτσο κατά της παρατεταμένης λιτότητας

Reuters: Οι υπουργοί έτρωγαν μαζί και ο Βαρουφάκης περιπλανιόταν μόνος στο ξενοδοχείο

Εικόνα
Σε νέες αποκαλύψεις με γαργαλιστικές λεπτομέρειες προχωρά το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters για το κλίμα που επικρατούσε στη Ρίγα της Λετονίας μετά και το ανελέητο σφυροκόπημα που δέχθηκε ο Γιάνης Βαρουφάκης στη συνεδρίαση του Eurogroup

Σε σημείο βρασμού το Eurogroup με την Αθήνα

Εικόνα
 Θύελλα πίσω από τις κλειστές πόρτες καταγράφουν οι FT. Θέμα plan B έθεσε η Σλοβενία προκαλώντας οργή του ΥΠΟΙΚ. Να επιστρέψει το μοντέλο επιτόπιου ελέγχου της τρόικας ζήτησε ο Ντάισελμπλουμ, αρνήθηκε ο Ελληνας ΥΠΟΙΚ. Που… εισέπραξε «όχι».

TΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ Κοτζιά σε Μπαν Κι Μουν: «Αν θέλει λύση η Τουρκία να φύγει απ΄την Κύπρο!»

Εικόνα
Οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν στα γραφεία της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στον ΟΗΕ και σύμφωνα με τον ανταποκριτή του τηλεοπτικού σταθμού Mega στις ΗΠΑ, Μιχάλη Ιγνατίου, σε δηλώσεις του έπειτα από τη συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ και αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο κ. Κοτζιάς είπε ότι «αν θέλει λύση η Τουρκία, πρέπει να φύγει αμέσως από την Κύπρο».

Γιατί οι σκύλοι γέρνουν το κεφάλι όταν τους μιλάμε;

Εικόνα
Όλοι βρίσκουμε πολύ χαριτωμένη την κίνηση του σκύλου μας να γυρίζει το κεφάλι του στο πλάι σαν να θέλει να καταλάβει τι λέμε ή τι κάνουμε. Σήμερα κάποιοι υποθέτουν πως το κάνουν για να ακούσουν καλύτερα ή είναι μία κίνηση επικοινωνίας.

Βρέθηκε σε πάπυρο το μυστικό για να συνέλθει ένας μεθυσμένος

Εικόνα
Ένας αρχαίος πάπυρος γραμμένος στα ελληνικά που βρέθηκε στην Αίγυπτο, αποκαλύπτει το μυστικό για να συνέλθει ένας μεθυσμένος. Ο ηλικίας περίπου 1.900 ετών ιατρικός πάπυρος είχε βρεθεί, μαζί με τουλάχιστον 500.000 άλλους, στην αρχαία αιγυπτιακή πόλη της Οξυρρύγχου πριν από σχεδόν έναν αιώνα. Η μετάφρασή του έγινε μόλις πρόσφατα και ο πάπυρος φυλάσσεται στη Βιβλιοθήκη Σάκλερ του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, στη Βρετανία.

Είκοσι GIFs με αξιολάτρευτα ζώα να κάνουν απλά τα δικά τους

Εικόνα
Δείτε 20 gifs με ζώα να παίζουν, να θέλουν αγκαλιές και να κάνουν τα...δικά τους. Πραγματικά αξιολάτρευτα ( Pics)  1 Έτοιμος και...εκτόξευση

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΣΟΥ ! ! ! !

Εικόνα

Παυλόπουλος: Υποδειγματική η αντιμετώπιση της Αιγύπτου στο θέμα της ΑΟΖ

Εικόνα
«Η αντιμετώπιση της Αιγύπτου στο θέμα του ορισμού της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου είναι υποδειγματική» τόνισε ο Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων μετά το πέρας των συνομιλιών που είχε στο Κάιρο με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Αμπντούλ Φατάχ ελ Σίσι. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ακόμη ότι η Αίγυπτος έχει τέτοια αντιμετώπιση στο ζήτημα, σε αντίθεση με τη στάση άλλης χώρας η οποία δημιουργεί προβλήματα, δείχνοντας έτσι την Τουρκία. Αναφερόμενος στο θέμα της παράνομης μετανάστευσης υποστήριξε ότι η διάθεση πόρων της ΕΕ πρέπει να είναι όχι μόνο προς στα κράτη-μέλη που αποτελούν πύλες εισόδου αλλά και σε χώρες όπως η Αίγυπτος.

Γκάουκ: Παράδειγμα εθνοκάθαρσης η Γενοκτονία των Αρμενίων

Εικόνα
O Γκάουκ στην επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα, η οποία έγινε στο Βερολίνο   Η σφαγή των Αρμενίων πριν από 100 χρόνια υπήρξε γενοκτονία, το κλασικό παράδειγμα εθνοκάθαρσης, μαζικής καταστροφής και απέλασης, δήλωσε ο πρόεδρος της Γερμανίας Γιοακίμ Γκάουκ.O Πρόεδρος παρέστη στην επιμνημόσυνη δέηση που έγινε σε καθεδρικό Ναό του Βερολίνου με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από την Γενοκτονία.

Γιατί η Ελλάδα μπορεί να είναι η νέα Lehman

Εικόνα
Θυμάστε όταν το 2008 το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ αποφάσισε να αφήσει τη Lehman Brothers να καταστραφεί, ως παράδειγμα για τους υπόλοιπους, και μετά ανακάλυψε πως και οι υπόλοιποι κατέρρεαν; Τώρα, η Γερμανία και τα άλλα μέλη της ευρωζώνης προσπαθούν να αναπαράγουν αυτό το πανέξυπνο τέχνασμα με την Ελλάδα. Εάν ψάχνατε πού θα ξεκινήσει η επόμενη οικονομική κατάρρευση, δε χρειάζεται να ψάξετε αλλού. Το πιο πιθανό είναι πως ανά πάσα στιγμή θα ξεκινήσει στην Ευρώπη.

ΜΙΚΡΟΜΑΝΗ- ΤΖΕΦΕΡΕΜΙΝΙ-ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ

Εικόνα
ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΑΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ. ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ  ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ ΚΑΙ  3 ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΜΙΚΡΟΜΑΝΗΣ, ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, Από τα γενικά αρχεία του κράτους βρήκαμε 3 έγγραφα όπου στο ένα ανακηρύσσουν τον Ιωάννη Καποδίστρια  γνήσιο πολίτη. Στις 20 Απριλίου 1829 ανακήρυξαν «γνήσιο πολίτη» της επαρχίας Μικρομάνης τον κυβερνήτη της Ελλάδος Ιωάννη Καποδίστρια με ψήφισμα οι υπογράφοντες κάτοικοι από τη Βαλύρα και στο άλλο με ημερομηνία,  22 Οκτωβρίου 1831, οι  κάτοικοι της επαρχίας Μικρομάνης κατιδικάζουν με αναφορά τους τους υπεύθυνους  της  δολοφονίας του. Αυτό το έγγραφο υπάρχει  στα αρχεία της Ελληνικής παλιγγενεσίας,  στο οποίο υπογράφουν  οι κάτοικοι Μικρομάνης, και εκφράζουν την οδύνη τους για τη δολοφονία του Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια.  Το τρίτο έγγραφο είναι απο το 58 φύλλο της εφημερίδας της Ελλάδος, στο οποίο υπογράφουν ψήφισμα οι κάτο