H NASA θέλει να κάνει γεωπλασία της Σελήνης

terraformed_planet
Ένας από τους στόχους της NASA φαίνεται να είναι η γεωπλασία της Σελήνης, χρησιμοποιώντας ένα στόλο από αυτόνομα κινούμενα ρομπότ. 
Στο πλαίσιο του Advanced Concepts Program, η NASA θέλει να δημιουργήσει σε έναν κρατήρα της Σελήνης τις ιδανικές συνθήκες για την λειτουργία ενός στόλου ρομπότ και αργότερα για μια μικρή ομάδα ανθρώπων. Ο κρατήρας που έχει επιλεγεί είναι ο Shackleton, όπου θα εγκατασταθούν ειδικοί ηλιακοί συλλέκτες. Με τη βοήθεια των συλλεκτών αυτών θα μπορεί να ξεκινήσει η διαδικασία για την δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών για μία βάση στη Σελήνη.

Ο κρατήρας Shackleton είναι μεγάλος σε επιφάνεια και έχει μεγάλο ύψος στα τοιχώματά του, στοιχείο που προστατεύει όσους είναι εκεί. Ο κρατήρας αυτός βρίσκεται κοντά στον Νότιο Πόλο της Σελήνης. Το άμεσο αποτέλεσμα της εγκατάστασης των ειδικών συλλεκτών θα είναι κυρίως η παροχή απρόσκοπτης ενέργειας ισχύος έως και 1 Megawatt στο βάθος του κρατήρα, για την λειτουργία όλων των υποσταθμών.
Η μελέτη της NASA έχει χρονική διάρκεια 2 έτη, με χρηματοδότηση 500 χιλιάδων δολαρίων, αλλά δεν έχει καθοριστεί με σαφήνεια το πότε περίπου θα μπορεί να πει κανείς ότι θα γίνουν κινήσεις προκειμένου να υλοποιηθεί ένα τέτοιο σχέδιο από την πλευρά της NASA. To σίγουρο είναι ότι η Σελήνη αποτελεί και πάλι έναν από τους στόχους της διαστημικής εξερεύνησης.http://www.pestaola.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!