FAS: H Γερμανία εξετάζει σενάριο 5ετούς Grexit

FAS: Το γερμανικό ΥΠΟΙΚ εξετάζει σενάριο 5ετούς Grexit
Σενάριο εξόδου της χώρας από το ευρώ για τουλάχιστον πέντε χρόνια εξετάζει το γερμανικό Υπουργείο οικονομικών, σύμφωνα με τη FAS, που επικαλείται σχετικό έγγραφο. Διαψεύδει η ελληνική πλευρά ότι ο Σόιμπλε ή οποιοσδήποτε άλλος έθεσε θέμα Grexit στο Eurogroup.
Δυο εναλλακτικές πορείες για την Ελλάδα εξετάζει έγγραφο του γερμανικού υπουργείου οικονομικών σύμφωνα με το Reuters το οποίο επικαλείται δημοσίευμα της FAS.

To γερμανικό ΥΠΟΙΚ εκτιμά ότι οι ελληνικές προτάσεις δεν προχωρούν «αρκετά μακριά» και προτείνει δυο εναλλακτικές επιλογές για τη χώρα.
Όπως αναφέρει το έγγραφο στην πρώτη περίπτωση η Ελλάδα θα καταθέσει βελτιωμένες προτάσεις και θα μεταφέρει ακίνητα αξίας 50 διs. σε ένα fund για τη μείωση του δημοσίου χρέους.
Στη δεύτερη θα υπάρξουν διαπραγματεύσεις στο Eurogroup για ένα time out της Ελλάδας από την ευρωζώνη για μια περίοδο τουλάχιστον 5 ετών.
Το γερμανικό ΥΠΟΙΚ αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας.
Ωστόσο η ελληνική πλευρά διέψευσε ότι ο Σόιμπλε ή οποιοσδήποτε άλλος έθεσε θέμα Grexit στο Eurogroup.                                                                                                                                                     http://www.euro2day.gr                  

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!