Απίστευτο αλλά ελληνικό! Στην εταιρία Ακινήτων Δημοσίου έπαιρναν επίδομα… κοπής πίτας!

Απίστευτο αλλά ελληνικό! Στην εταιρία Ακινήτων Δημοσίου έπαιρναν επίδομα… κοπής πίτας!
Την ώρα που περικοπές γίνονταν σε μισθούς χιλιάδων υπαλλήλων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, στην Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου... το «πάρτι» συνεχιζόταν και τα επιδόματα «έδιναν και έπαιρναν»!
Οι επιθεωρητές του Σώματος Επιθεωρητών -Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης που διενήργησαν έλεγχο στην εταιρία, έπειτα από εντολή του εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν διαπίστωσαν ότι υπήρχαν τρεις υπάλληλοι που το 2009 πήραν μπόνους 300 ευρώ έκαστος για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, 4 οδηγοί που έπαιρναν επίδομα ευθύνης και διευθυντής που έλαβε έκτακτο πριμ 10.576 ευρώ, μόνο και μόνο επειδή διεκπεραίωσε επιτυχώς το πρόγραμμα «Στολίδια στην Άμμο».

Τη διετία 2008-2009 οι διευθύνοντες σύμβουλοι αποφάσισαν μόνοι τους να δώσουν μπόνους 243.728 ευρώ σε 45 υπαλλήλους και δικηγόρους, ενώ το 2009 παρότι ο ισολογισμός ήταν ζημιογόνος έκαναν δώρο στον πρόεδρο της ομοσπονδίας των εργαζομένων ένα μισθό που έφτανε τα 4.000 ευρώ! Ο εν λόγω συνδικαλιστής μάλιστα, με την ειδικότητα του ηλεκτρολόγου, από το 2008 έως το 2011, έπαιρνε επίδομα ευθύνης ύψους 800 ευρώ, χωρίς να κατέχει θέση ευθύνης.
Το πιο κραυγαλέο παράδειγμα είναι αυτό των πέντε πρώην εργαζομένων στην εταιρία που έλαβαν το 2008 και το 2009 έκτακτες αμοιβές και αποζημιώσεις ύψους 17.634 ευρώ, παρότι το διάστημα για το οποίο πληρώθηκαν «έξτρα» δεν είχαν κάποια σχέση με την εταιρία, καθώς είχε λήξει είτε η σύμβασή τους είτε η απόσπασή τους.
Για όλα τα παραπάνω οι διοικήσεις επικαλούνταν την προστασία των συμφερόντων της εταιρίας και τα αυξημένα καθήκοντα των υπαλλήλων, τα οποία όμως άπτονταν στις καθημερινές αρμοδιότητες τους και δεν θα έπρεπε να πληρώνονται επιπλέον.
Τέλος, το πόρισμα καταγράφει και το κόλπο με τις άδειες, σύμφωνα με το οποίο το σύνολο σχεδόν των εργαζομένων δεν εξαντλούσε μεγάλο μέρος της άδειας του, με αποτέλεσμα το υπόλοιπο να μεταφέρεται και οι εργαζόμενοι να παίρνουν «φουσκωμένες» αποζημιώσεις λόγω προσαυξήσεων.
star.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!