Παρέμβαση Ιερώνυμου: Δήθεν προοδευτική η άποψη να κατέβουν οι εικόνες από τα σχολεία

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
Να μην αποκαθηλωθούν οι ιερές εικόνες από τις σχολικές αίθουσες ζήτησε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος.

Οπως είπε σε ομιλία του, αναφερόμενος στην απομάκρυνση από τις σχολικές αίθουσες των φωτογραφιών με τους ήρωες της ελληνικής επανάστασης, από τους «προοδευτικούς» και τους «μοντέρνους», υπογράμμισε:

«Υπάρχει σκέψη να κατέβει η εικόνα του Χριστού για τα ανθρώπινα δικαιώματα, γιατί οι μουσουλμάνοι και οι άλλοι όταν μπαίνουν βλέπουν τον εσταυρωμένο. Που βρισκόμαστε ; και περιμένουμε λύση στο πρόβλημα; Όχι».
Ο Μακαριώτατος συμπλήρωσε πως «όποια λύση και να βρεθεί, έξω αυτά θα είναι ασπιρίνη, που θα περάσει λίγο ο πόνος και μετά από δέκα ημέρες θα ξανάρθει πάλι. Αν δεν αλλάξουμε κι αν δεν ενωθούμε γύρω απ' αυτή την θλίψη δεν θα θεραπευθούμε».
Επεσήμανε ακόμη ότι χάθηκαν οι αξίες και οι αρχές μας και τόνισε χαρακτηριστικά: «Οι αξίες δεν είναι στο σούπερ μάρκετ να πάμε να πάρουμε τρία κιλά. Θέλει αίμα, θέλει θυσία και αγώνα».
Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος χοροστάτησε πολυαρχιερατικού συλλείτουργου, για τον πολιούχο και προστάτη του 'Αργους, Όσιο Πέτρο, επίσκοπο 'Αργους το θαυματουργό
Δεν πωλείται η εκκλησιαστική περιουσία
Οταν ρωτήθηκε τι θα γίνει με την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, ο μακαριότατος επανέλαβε την πρόθεσή του, για αξιοποίηση της περιουσίας που έχει η εκκλησία με στόχο τα έσοδα να διατεθούν για να αντιμετωπιστούν δυσκολίες και τόνισε, πως σε καμία περίπτωση η εκκλησιαστική περιουσία δεν θα πουληθεί, ούτε θα δοθεί σε πρόσωπα και φορείς.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!