Τι κρύβουν τα ταξίδια και οι επικοινωνίες της κυβέρνησης με τις ΗΠΑ




Γάλλοι σοσιαλιστές, Ιταλοί κεντροαριστεροί και αγγλοσάξωνες ένθεν κακείθεν του Ατλαντικού αναλαμβάνουν το ρόλο διαμεσολαβητή μεταξύ της νέας κυβέρνησης και της Ευρώπης, λίγες μέρες πριν ο Αλέξης Τσίπρας και η Άγκελα Μέρκελ να έχουν το πρώτο κρίσιμο τετ-α-τετ, στην Σύνοδο Κορυφής των Ηγετών της Ευρώπης στις 12 Φεβρουαρίου.


Με εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον, όπως αναφέρει το protothema, αναμένουν και στην Ευρώπη -μετά το «σοκ» που προκάλεσε το «Όχι» στον Γερούν Ντάσιελμπλουμ - την έκβαση των επαφών Βαρουφάκη με τον Γάλλο ομόλογό του Μισέλ Σαπέν στο Παρίσι, σήμερα, Κυριακή, στις 6 το απόγευμα (ώρα Ελλάδος), στο Λονδίνο την Δευτέρα με τον βρετανό υπουργό Οικονομικών Τζορτζ Όσμπορν και την Τρίτη στη Ρώμη με τον Ιταλό Πιέρ Κάρλο Παντοάν.
Ήδη ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών έχει μιλήσει δύο ή και τρεις φορές μαζί τους, αλλά ούτε μία με τον κύριο Σόιμπλε και το Βερολίνο. Στη Ρώμη θα βρίσκεται την Τρίτη και ο Αλέξης Τσίπρας, για συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Ρέντσι ενώ πρόκειται και να συναντήσει άμεσα και τον πρόεδρο Ολάντ στο Παρίσι.
Οι συναντήσεις αυτές, έχουν κατ' αρχήν διερευνητικό χαρακτήρα των προθέσεων της νέας κυβέρνησης της Αριστεράς στην χώρα μας. Όλα γίνονται πριν από την Σύνοδο Κορυφής του Φεβρουαρίου της 12ης Φεβρουαρίου και προσδοκία της Αθήνας θα ήταν να προλάβει τις ενέργειες του Βερολίνου και του Γιούρογρκουπ.                                                                                                  http://www.toxwni.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!