Γ. Βαρουφάκης: Τι συζητήσαμε με τον Ντάισελμπλουμ

g-baroufakis-ti-suzitisame-me-ton-ntaiselmploum

«Κατανοώ ότι οι εταίροι μας δεν μπορούν εύκολα να δεχθούν ότι "θα σκίσουμε το μνημόνιο". Τέλος στην πρακτική "να αγοράσουμε λίγο χρόνο και έχει ο Θεός"».

«Με τον επικεφαλής του Eurogroup Γέρουν Ντάισελμπλουμ συζητήθηκε ένα «πρόγραμμα – γέφυρα» για μια νέα επωφελή και αμοιβαία συμφωνία» δηλώνει μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα ο υπουργός οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, ενώ διαβεβαιώνει ότι δεν πρόκειται να υπάρξει μετατροπή των πρωτογενών πλεονασμάτων σε πρωτογενές έλλειμμα.
Στη συνέντευξή του ο υπουργός οικονομικών αναφέρει: «Από τη μια μεριά κατανοώ ότι οι εταίροι μας δεν μπορούν εύκολα να δεχθούν το ότι εμείς «θα σκίσουμε το μνημόνιο». Ότι θα κάνουμε μια συμβολική κίνηση που θα θεωρηθεί εχθρική. Και είναι κάτι το οποίο εγώ δεν είμαι διατεθειμένος να κάνω έτσι κι αλλιώς» τονίζει ο κ. Βαρουφάκης. «Από την άλλη πλευρά, δεν θα κάνουμε δήλωση μετάνοιας για την άποψή μας για το ισχύον πρόγραμμα, υπό τη μορφή της αίτησης για επέκτασή του».
Ο υπουργός οικονομικών πρότεινε να βρεθεί «μια φράση που να καλύπτει και τη δική τους και τη δική μας πλευρά. Μια ιδέα είναι η γέφυρα μεταξύ το προγράμματος που ισχύει και του επόμενου προγράμματος».
Ο κ. Βαρουφάκης σημειώνει ότι θα δοθεί δημοσιονομικός χώρος στην Ελλάδα, για μερικούς μήνες, για να καταθέσει η νέα κυβέρνηση τις προτάσεις της.
Σε ότι αφορά τη δόση των 7,2 δισ. ο υπουργός οικονομικών λέει ότι «η δική μας θέση είναι ότι αυτή η πρακτική του "άντε να αγοράσουμε λίγο χρόνο και έχει ο Θεός" πρέπει να σταματήσει».
Συμπληρώνει ότι «θα περιοριστούμε στις δικές μας δυνάμεις, στον λιτό βίο, αλλά αυτό που τόνισα στον κ. Ντάισελμπλουμ είναι ότι εμείς είμαστε αποφασισμένοι. Ειδικά εγώ ως υπουργός Οικονομικών είμαι αποφασισμένος να μην αφήσω τον προϋπολογισμό να εκτροχιαστεί».
Ο κ. Βαρουφάκης, δεν αποκαλύπτει τι του ψιθύρισε ο Ντάισελμπλουμ, ούτε τι συζήτησαν κατ' ιδίαν, καθώς όπως είπε «επρόκειτο για μια «συνάντηση γνωριμίας και δημιουργίας ενός κλίματος εμπιστοσύνης μεταξύ δύο ανδρών, δύο υπουργών».                                                                    http://www.thetoc.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!