Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Απρίλιος, 2014

Ο Μάης έχει μυστικά-Παντελής Θαλασσινός

Την Πρωτομαγιά τα λούλουδα γιορτάζουν.

Το μεγάλο διπλό λάθος της Άγκυρας

Εικόνα
  Σε μοιραία γκάφα μπορούμε να μετατρέψουμε την προκλητική κατάθεση Συντεταγμένων Υφαλοκρηπίδας Τουρκίας - Ψευδοκράτους στον ΟΗΕ, οριοθετώντας ΤΩΡΑ, άμεσα και επίσημα την ΑΟΖ Ελλάδας - Κύπρου !

Eργατική Πρωτομαγιά

Εικόνα
                                                                      Η Πρωτομαγιά, ως εργατική γιορτή, καθιερώθηκε στις 20 Ιουλίου 1889, κατά τη διάρκεια του ιδρυτικού συνεδρίου της Δεύτερης Διεθνούς (Σοσιαλιστικής Διεθνούς) στο Παρίσι, σε ανάμνηση του ξεσηκωμού των εργατών του Σικάγου την 1η Μαΐου 1886, που διεκδικούσαν το οκτάωρο και καλύτερες συνθήκες εργασίας. Κατέληξε σε αιματοχυσία λίγες μέρες αργότερα, με την επέμβαση της αστυνομίας και των μπράβων της εργοδοσίας.

1η ΜΑΪΟΥ 1899. Όταν "γεννήθηκε" η θαυματουργή ασπιρίνη

Εικόνα
Την 1η Μαΐου του 1899 ο κόσμος γνώρισε ένα από τα πιο «θαυματουργά» προϊόντα στη φαρμακευτική ιστορία. Η μάλλον ασήμαντη ως τότε γερμανική εταιρεία Bayer κυκλοφόρησε το νέο παυσίπονο - αντιφλεγμονώδες - αντιπυρετικό της με την ονομασία Aspirin σαρώνοντας έκτοτε όλες τις αγορές του πλανήτη. Αφού ανακούφισε γενεές επί γενεών και παρά τη σχετική κάμψη που γνώρισε με την εμφάνιση της παρακεταμόλης και της ιβουπροφένης, η ασπιρίνη σήμερα όχι μόνο εξακολουθεί να ανθεί αλλά κατακτά και νέους θεραπευτικούς τομείς. Ολο και περισσότερες μελέτες ανακαλύπτουν οφέλη της στην προστασία από καρδιαγγειακές παθήσεις και πολλούς καρκίνους. Οπως ωστόσο συμβαίνει συχνά με τις μεγάλες «βεντέτες», έτσι και αυτή έχει πίσω της έναν μακρό πολύκροτο βίο, διανθισμένο με πάθη, μίση, υποψίες σκανδάλων και έντονες αντιδικίες - κυρίως για τις πολύφερνες πατέντες και τα πνευματικά δικαιώματα.

Τα απόρρητα έγγραφα του FBI που υποστηρίζουν ότι ο Χίτλερ δεν αυτοκτόνησε

Εικόνα
 Αυτοκτόνησε ο Αδόλφος Χίτλερ ή φυγαδεύτηκε στην Αργεντινή; Τα έγγραφα του FBI και οι θεωρίες συνωμοσίας (Pics) Απόρρητα έγγραφα του FBI  αποκαλύπτουν ότι ο Αδόλφος Χίτλερ δεν αυτοκτόνησε ποτέ, αλλά φυγαδεύτηκε στην Αργεντινή. Σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή, ο Γερμανός ηγέτης αυτοκτόνησε στις 30 Απριλίου του 1945. Μαζί του ήταν η σύζυγός του, Εύα Μπράουν, με την οποία παντρεύτηκαν τα ξημερώματα τις 29ης Απριλίου. Ο Χίτλερ αυτοπυροβολήθηκε, ενώ η Μπράουν πήρε δηλητηριώδη χάπια.

Αξιουπολη: Πολη των άξιων και των αξιών

Εικόνα
Η Αξιούπολη απελευθερώθηκε το 1912, όπως και όλη η επαρχία Παιονίας. Το 1948 αποτέλεσε Δήμο. Μέχρι το 1926 ονομαζόταν Μποέμιτσα οπότε μετονομάστηκε σε Αξιούπολη. Στην περιοχή, ζούσαν Παίονες (ήδη αναφέρονται στην Ιλιάδα). Μετά το 12ο π. Χ. στην περιοχή εγκαθίστανται και Βοττιαίοι, ενώ βόρεια της Αξιούπολης, έχει βρεθεί προϊστορικό νεκροταφείο (11ος αιώνας π.Χ.). Στην κλασική αρχαιότητα, η κοιλάδα του Αξιού ονομαζόταν Αμφαξίτις. Σύμφωνα με τον αρχαίο γεωγράφο Στράβωνα, κατά τους αρχαϊκούς χρόνους την Αμφαξίτιδα εξουσίαζαν οι Παίονες.

“Υφαλοκρηπίδα” με το ψευδοκράτος επικαλείται η Τουρκία! Ελληνική αντίδραση

Εικόνα
Την ελληνική αντίδραση προκάλεσε η κατάθεση από την Τουρκία ρηματικής διακοίνωσης στον ΟΗΕ επικαλούμενη “συμφωνία οριοθέτησης υφαλοκρηπίδας” με το ψευδοκράτος. Αναφερόμενος σ΄ αυτήν την Ρηματική Διακοίνωση που απέστειλε η Τουρκία στην Γενική Γραμματεία του ΟΗΕ, καταθέτοντας γεωγραφικές συντεταγμένες βασιζόμενες στη λεγόμενη «συμφωνία οριοθέτησης υφαλοκρηπίδας» της με το ψευδοκράτος, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κούτρας, δήλωσε :

Άρθρο-κόλαφος πρώην στελέχους της CIA για ΗΠΑ-Τουρκία στη Συρία

Εικόνα
Με αφορμή τον σάλο που προκάλεσε το πρόσφατο άρθρο του βραβευμένου δημοσιογράφου Σέιμουρ Χερς, σχετικά με την εμπλοκή της Τουρκίας στον πόλεμο της Συρίας και την υποτιθέμενη ρίψη χημικών από το καθεστώς Άσαντ, τον Αύγουστο του 2013, το πρώην στέλεχος της CIA, Φίλιπ Γκιράλντι, διευθυντικό σήμερα στέλεχος στο think tank με την ονομασία «Council for the National Interest» (Συμβούλιο για το Εθνικό Συμφέρον), δεν διστάζει να καταδείξει την ανοησία της αμερικανικής πολιτικής στον πόλεμο της Συρίας.

Στη Γαλλία λένε όχι σε ανέγερση τζαμιού

Εικόνα
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος Μεγάλη αίσθηση προκαλεί στην Γαλλία αλλά και στην Τουρκία, (όπου αναδημοσιεύεται η είδηση), ότι ο νεοεκλεγείς δήμαρχος του προαστίου των Παρισίων, Mantes-la Ville, ο Cyriy Nauth, ο οποίος εκλέχτηκε με το κόμμα της Marine Le Pen, ακύρωσε απόφαση του προηγούμενου σοσιαλιστή δημάρχου για ανέγερση μεγάλου μουσουλμανικού τεμένους στην κωμόπολη του.

Έκθεση για το Ναυάγιο των Αντικυθήρων θα φιλοξενηθεί στην Εθνική Πινακοθήκη

Εικόνα
  Μια νέα φιλόδοξη έκθεση της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς δρομολογείται σε έναν κορυφαίο πολιτιστικό οργανισμό των ΗΠΑ, παράλληλα με την έκθεση για τον ελληνικό κόσμο του Βυζαντίου, που εγκαινιάστηκε στις 8 Απριλίου στο Μουσείο Γκετί του Λος Άντζελες. Σε συνάντηση που είχε στην αμερικανική πρωτεύουσα ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΥΠΠΟΑ), Πάνος Παναγιωτόπουλος, με τον διευθυντή της Εθνικής Πινακοθήκης της Ουάσιγκτον, συμφωνήθηκε να εκτεθεί εκεί ένα μέρος από τα ευρήματα του Ναυαγίου των Αντικυθήρων.

Αντιδράσεις για τον εναγκαλισμό Πούτιν – Σρέντερ

Εικόνα
  Η γερμανική κυβέρνηση πήρε σήμερα αποστάσεις από τον πρώην καγκελάριο Γκέρχαρντ Σρέντερ ύστερα από τη δημοσίευση στον γερμανικό Τύπο φωτογραφιών που τον δείχνουν σε θερμό εναγκαλισμό με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν στην Αγία Πετρούπολη χθες το απόγευμα. Το γραφείο του Σρέντερ δεν σχολίασε άμεσα τις φωτογραφίες, οι οποίες σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, ελήφθησαν έξω από το Μέγαρο Γιουσούποφ όπου ο Σρέντερ παρευρέθηκε σε εκδήλωση για τον εορτασμό των 70ών του γενεθλίων που ήταν στις 7 Απριλίου. “Δεν εκπροσωπεί την γερμανική κυβέρνηση”, δήλωσε ανώτατος αξιωματούχος της γερμανικής κυβέρνησης ερωτηθείς σχετικά με τις φωτογραφίες από τη συνάντηση Πούτιν-Σρέντερ. “Πρέπει να γίνει σαφές στον καθέναν ότι ο κ. Σρέντερ εγκατέλειψε την ενεργό πολιτική πριν από αρκετό καιρό”, πρόσθεσε ο ίδιος.

Κομοτηνή: Ανθελληνικά συνθήματα στα τούρκικα από οπαδούς της Φενέρμπαχτσέ

Εικόνα
Έκλεισαν δρόμους με κάδους που «στόλισαν» με πανό και σημαίες της τουρκικής Φενερμπαχτσέ, άναψαν πυροτεχνήματα, γλέντησαν με νταούλια και κλαρίνα, προκαλώντας ακόμη και την επέμβαση της Αστυνομίας, προκειμένου να σταματήσει η φασαρία που ενοχλούσε φιλήσυχους πολίτες μετά τα μεσάνυχτα.

Ν.Έρογλου: Είμαι υπερήφανος, δημιουργήσαμε “κράτος” από το μηδέν- Πετύχαμε το στόχο μας

Εικόνα
Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου, ισχυρίστηκε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν παρακάθισε μέχρι σήμερα στο τραπέζι των συνομιλιών με …καλή πρόθεση ώστε προφανώς να παραδώσουν τα πάντα στην…Τουρκία! Ο κ. Έρογλου είπε ότι ως άτομο που έζησε όσα έζησαν οι Τουρκοκύπριοι από το 1950 και είδε τον αγώνα που δόθηκε, σήμερα αισθάνεται υπερηφάνεια και ευτυχία.

Ο Τούρκος πρέσβης στον Αβραμόπουλο – Γιατί πήγε στο ΥΠΕΘΑ τι συζητήθηκε

Εικόνα
Μετά από τα τηλεφωνήματα στον Νταβούτογλου και στον τούρκο υπουργό Άμυνας ο ΥΕΘΑ Δημήτρης Αβραμόπουλος δέχθηκε σήμερα στο γραφείο του, τον Πρέσβη της Τουρκίας Kerim Uras. Συνάντηση που δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να χαρακτηριστεί “εθιμοτυπική”. Τα όσα γίνονται στο Αιγαίο ειδικά τις τελευταίες εβδομάδες έχουν προκαλέσει πολύ μεγάλο προβληματισμό στην Αθήνα . Οι έρευνες για το χαμένο από το 1996 τουρκικό F – 16 αλλά και οι προκλητικές πτήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο, έχουν ανεβάσει το θερμόμετρο της έντασης.

Περιγράφοντας μαύρες τρύπες με τη βοήθεια των φράκταλς

Εικόνα
Σύμφωνα με μία νέα έρευνα τα όρια μιας μαύρης τρύπας όταν αυτή «τρέφεται» με υλικό από το περιβάλλον της μοιάζουν με ένα ταραχώδες ρευστό που για την περιγραφή του επιστρατεύονται τα μαθηματικά αντικείμενα που ονομάζονται φράκταλς. Τα φράκταλς είναι συνυφασμένα με τη θεωρία του χάους και αποτελούν σύνολα που παρουσιάζουν μία φαινομενική εσωτερική δομή η οποία εκφράζεται μέσω ενός επαλαμβανόμενου μοτίβου. Εμφανίζονται συχνά στη φύση, σε φαινόμενα όπως ο κεραυνός, οι νιφάδες χιονιού, τα κύματα της θάλασσας ή η έλικα του DNA, ενώ βρίσκουν εφαρμογή και σε άλλους κλάδους όπως η τεχνολογία και η τέχνη.

Καβάλα: «Μυστικά» προϊστορικών ανθρώπων

Εικόνα
  Σε όλη τη διάρκεια της προϊστορικής εποχής, το μεγαλύτερο μέρος της εύφορης πεδιάδας των Φιλίππων και της Δράμας καλυπτόταν από έλη μέχρι και τη δεκαετία του 1930, οπότε ξεκίνησε η αποξήρανση ώστε να δημιουργηθούν νέες καλλιεργήσιμες εκτάσεις. Όπως και στους μεταγενέστερους χρόνους, έτσι και στην προϊστορική εποχή, τα καλύτερα σημεία για κατοίκηση ήταν στην περιφέρεια της πεδιάδας, κοντά στους πρόποδες των γύρω βουνών και λοφοσειρών, καθώς εκεί βρίσκονταν εύφορα εδάφη για καλλιέργεια, πηγές πόσιμου νερού (όπως μαρτυρούν μέχρι σήμερα ακόμη πολλά τοπωνύμια της περιοχής Κρηνίδες, Βρυσούλες, Κεφαλάρι) και ποικιλία βιοτόπων και πρώτων υλών.

Ψωνίζετε συχνά με πιστωτική από το ίντερνετ; Ετοιμαστείτε για πιθανό έλεγχο

Εικόνα
Τους τραπεζικούς λογαριασμούς των χρηστών του internet που πραγματοποιούν διαδικτυακά συναλλαγές ετοιμάζεται να ανοίξει το υπουργείο Οικονομικών, με το πρόσχημα ότι ψάχνει «παραμάγαζα» που διακινούν λαθραία προϊόντα από το εξωτερικό και φοροδιαφεύγουν συστηματικά.

Ανεξήγητα -ακόμα και σήμερα- μυστήρια

Εικόνα
Ενοχλητικές εκτροπές από την κανονικότητα και φυσικές ανωμαλίες! Τα περισσότερα μυστήρια της οικουμένης, όταν ιδωθούν με κριτική μάτια και καχύποπτο πνεύμα, καταρρέουν συνήθως κάτω από το βάρος της επιστημονικής αμφιβολίας. Κι όμως, ακόμα και στο πλαίσιο αυτό φαίνεται να συνεχίζουν να υπάρχουν ανεξήγητες ανωμαλίες που ανθίστανται σθεναρά σε οποιαδήποτε απόπειρα «τακτοποίησής» τους. Ο καλοβαλμένος κόσμος μας μένει έτσι μετέωρος, με το υπερφυσικό και το απόκοσμο να εισβάλουν από το παράθυρο της καθημερινότητας…

“Νυχτερινή τουρκική επιδρομή” στο Αιγαίο και τηλεφώνημα Αβραμόπουλου σε Νταβούτογλου

Εικόνα
Τηλεφωνική επικοινωνία Αβραμόπουλου – Νταβούτογλου προκάλεσε η συνεχώς αυξανόμενη τουρκική επιθετικότητα στο Αιγαίο. Την περασμένη Πέμπτη οι Τούρκοι έκαναν “νυχτερινή επιδρομή” στο Αιγαίο και στην Πολεμική Αεροπορία σήμανε συναγερμός, με απογειώσεις μαχητικών μέσα στο σκοτάδι. Αυτή η κίνηση των Τούρκων ήταν η αφορμή για να υπάρξει η τηλεφωνική επικοινωνία Αβραμόπουλου – Νταβούτογλου. Είχε προηγηθεί η συνομιλία του Δημήτρη Αβραμόπουλου με τον Τούρκο ομόλογό του.

ΝΕΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ--ΦΙΛΟΣΚΟΠΙΑΝΟ ΚΡΟΥΣΜΑ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΛΙΒΕΡΟ ΥΠ. ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΤ. ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ...!!!

Εικόνα
Όσο και να προσπαθεί ο Τσίπρας να «κουκουλώσει» τα πολιτικά κατακάθια τού κομματός του, πού καρατομούν και ακρωτηριάζουν οτιδήποτε Εθνικό και Ελληνικό, δεν τα... καταφέρνει... Ούτε και τώρα τη πιό αποφασιστική στιγμή, πού απομένουν περίπου 25 ημέρες για τις εκλογές.   Φαντασθείτε αυτοί οι «τρόφιμοι» της ανοησίας και του Εθνομηδενισμού να γίνουν και Κυβέρνηση, η συρίκνωση της Ελλάδος είναι...δεδομένη...!!!

Η τεράστια συνομωσία κρύφτηκε στις … λεπτομέρειες

Εικόνα
  Του ΚΩΣΤΑ ΜΑΥΡΙΔΗ* Ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες, λέει μια αγγλική φράση όταν τα κορυφαία ζητήματα συγκαλύπτονται με πανουργία και «υποβαθμίζονται» έντεχνα για να εμφανίζονται ως  …λεπτομέρειες. Αλλά είναι η ουσία. Αυτό συνέβη στο Σχέδιο Ανάν και τον παρεμβατικό ρόλο της Τουρκίας-Αγγλίας με στόχο το φυσικό αέριο.

Καριοφίλι: Το θρυλικό όπλο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 [εικόνες]

Εικόνα
  Το «καριοφίλι» ή «ντουφέκι», δηλαδή το μακρύκαννο τυφέκιο της περιόδου, ήταν ένα από τα δημοφιλέστερα όπλα της Ελληνικής Επανάστασης.   Εκτός από τους καλά οπλισμένους κλεφταρματολούς, κάπους, Μανιάτες, Σουλιώτες κ.α., οι άλλοι Έλληνες αγωνιστές διέθεταν ήδη μερικά καριοφίλια ως οικογενειακά αποκτήματα και κειμήλια, και προμηθεύτηκαν περισσότερα μέσω του πασαλικίου του Αλή Πασά, ο οποίος είχε φροντίσει οι μάχιμοι του να διαθέτουν μεγάλο απόθεμα εκηβόλων και αγχέμαχων όπλων για τους πολέμους του εναντίον των γειτονικών ανταγωνιστών του και κυρίως για την επερχόμενη και αναπόφευκτη σύγκρουση του με τον σουλτανικό στρατό.

Ο Πατριωτισμός δεν χρειάζεται ανακαίνιση

Εικόνα
Είπα να συνεισφέρω κι εγώ την ταπεινή μου γνώμη στην συζήτηση περί «νέου πατριωτισμού». Αλήθεια γιατί πρέπει να τον εκσυγχρονίσουμε τον πατριωτισμό; Παραβιάζει τους τελευταίους ευρωπαϊκούς κανόνες για τους ρύπους εκπομπής; Είχε άλλο περιεχόμενο για τους μαυροντυμένους Μανιάτες, τους αρβανιτάδες με το κεφάλι ξυρισμένο γύρω – γύρω και την πάλα στο χέρι, τον αγέρωχο κι αθυρόστομο Καραϊσκάκη; Είχε άλλο νόημα για τους Κρητικούς, που ο Πάγκαλος ακόμη δεν έμαθε πόσες επαναστάσεις έκαναν, άλλο για τους μαχητές των Βαλκανικών, τον Ελευθέριο Βενιζέλο και το μαχόμενο Έθνος στον Εθνικοαπελευθερωτικό Αγώνα της Μικράς Ασίας, για τον Σπυρομήλιο, για τον Δαβάκη, τους αδερφούς Τσιγάντε, τον Ψαρρό, τον Γρίβα και τον Αυξεντίου, για τον Κουρούπη και τον Κατσάνη; Και σήμερα πρέπει να τον επανεφεύρουμε, να του στενέψουμε τις πιέτες ή να τον κάνουμε light, με χαμηλά λιπαρά, για να είναι ευκολοφόρετος ή να μην προκαλεί δυσπεψί

Το τέλος των καρδιακών προσβολών

Εικόνα
Επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins μπορεί να βρίσκονται ένα βήμα πιο κοντά στην εξάλειψη των εξουθενωτικών ασθενειών της καρδιάς στους ανθρώπους, ιδίως αυτών που προκαλούνται από την υπερβολική συγκέντρωση της χοληστερόλης. Μια νέα μελέτη που δημοσιεύεται στο περιοδικό Circulation δείχνει ότι ένα συνθετικό φάρμακο μειώνει και μπορεί ακόμη και να εξαλείψει τις επιπτώσεις από την υψηλή περιεκτικότητας σε λιπαρά και υψηλής χοληστερόλης διατροφή. Και αν το φάρμακο είναι ωφέλιμο για την καρδιά και τον εγκέφαλο πιο συγκεκριμένα, ολόκληρο το σώμα μπορεί να επωφεληθεί από αυτή την εξέλιξη.

Τα τρία βήματα της NASA που θα οδηγήσουν τον άνθρωπο στον Άρη

Εικόνα
Η NASA παρουσίασε ένα σχέδιο τριών σταδίων για να ξεκινήσει μια επανδρωμένη αποστολή στον Άρη τη δεκαετία του 2030, με τον αρχηγό της διαστημική υπηρεσίας Charles Bolden να χαρακτηρίζει μια τέτοια αποστολή απαραίτητη για «για να επιβιώσει το είδος επ’ αόριστον». Ο Bolden, ένας πρώην πιλότος δοκιμών που έχει πάει σε τέσσερις αποστολές στο διάστημα, συμπεριλαμβανομένης και της εγκατάστασης του τηλεσκοπίου Hubble το 1990, αποκάλυψε τα βήματα που πρέπει να κάνει η NASA για να φτάσει στον Κόκκινο Πλανήτη κατά τη Σύνοδο Άνθρωποι στον Άρη. «Αν αυτό το είδος πρόκειται να επιβιώσει επ’ αόριστον, θα πρέπει να γίνουμε ένα είδος πολλών πλανητών, θα πρέπει να πάμε στον Άρη και ο Άρης είναι ένα σκαλοπάτι για άλλα ηλιακά συστήματα» δήλωσε στους Times.

Τον 8ο αιώνα έπληξε τη Γη μυστηριώδης ριπή ακτινοβολίας;

Εικόνα
Μια μυστηριώδης ριπή φορτισμένων σωματιδίων υψηλής ενέργειας έπληξε τη Γη κάποια στιγμή τη διετία 774-775 μ.Χ, σύμφωνα με έρευνα στους δακτυλίους αιωνόβιων δέντρων.

Ο Άρης έχει νερό εδώ και 200.000 χρόνια

Εικόνα
Εδώ και τουλάχιστον 200.000 χρόνια ρέει το νερό στον πλανήτη Άρη, σύμφωνα με τα ευρήματα νέας έρευνας.

Απαγόρευση επέβαλλε η κυβέρνηση του Καναδά στους στους αλλοδαπούς εργαζόμενους εστιατορίων

Εικόνα
Στον… πάγο έβαλε ο Καναδάς την πρόσληψη προσωρινών αλλοδαπών εργαζομένων από εστιατόρια, έως ότου η ομοσπονδιακή κυβέρνηση... ολοκληρώσει την αναθεώρηση του προγράμματος που έχει δημιουργηθεί. Βάσει αυτού οι εργοδότες μπορούν να παίρνουν στη δούλεψη τους αλλοδαπούς για την πλήρωση κενών θέσεων όταν δεν υπάρχουν διαθέσιμοι Καναδοί με επαρκή προσόντα.

Όσοι ακούν τον Κιμ Γιονγκ Ουν πρέπει να σημειώνουν τα λόγια και τις γνώσεις που…μεταδίδει (εικόνες)

Εικόνα
Σε κάθε βήμα, σε κάθε κίνηση, σε κάθε έκφραση του Κιμ Γιονγκ Ουν, τουλάχιστον 4-5 άτομα είναι δίπλα του στη φωτογραφία, με τα μπλοκάκια στο χέρι και σημειώνουν. Το θέμα προκάλεσε τη διεθνή κοινή γνώμη και επιστρατεύτηκαν ειδικοί για να… εξηγήσουν το φαινόμενο.

Σεμπαΐδήν Καραχότζα :Ο Πομάκος που μας δείχνει το πρόβλημα της Θράκης …Κατάμουτρα !

Εικόνα
« Το κόμμα που θέλει να κυβερνήσει την Ελλάδα, δε θέλει Ελληνίδες στο ψηφοδέλτιο του – Όποιος δηλώνει Έλληνας είναι εθνικιστής και ακροδεξιός κατά τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α – Δημοκράτης και προοδευτικός είναι μόνο εκείνος που συμφωνεί μαζί τους ». Παρακολουθώ με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών αναφορικά με το θέμα της Σαμπιχά και του ΣΥ.ΡΙΖ.Α και πραγματικά αδυνατώ να καταλάβω ορισμένα πράγματα. Εκ πρώτης όψεως φυσικά θα μπορούσε να πει κανείς πως το συγκεκριμένο θέμα δε θα έπρεπε να με ενδιαφέρει καθόλου, αφού ούτε το όνομα μου ακούστηκε πουθενά ούτε και αφορά τους Έλληνες Πομάκους, για τους οποίους εδώ και πολλά χρόνια προσπαθώ να κάνω κάτι ώστε να μη χαθεί η γλώσσα και η πολιτιστική τους ταυτότητα.

Η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης και η στρατηγική χρησιμοποίησή της από την Τουρκία

Εικόνα
του Διονυσίου Κ. Καραχάλιου Η παρουσία της μουσουλμανικής μειονότητας στην Θράκη είναι αποτέλεσμα των ρυθμίσεων της Συνθήκης της Λωζάνης και, ειδικότερα, της εξαιρέσεώς της από την υποχρεωτική ανταλλαγή των πληθυσμών, με αντιστάθμισμα την αντίστοιχη εξαίρεση των Ελλήνων της Κωνσταντινουπόλεως, της Ίμβρου και της Τενέδου. Με βάση την απογραφή του 1991, η μουσουλμανική μειονότητα αποτελεί το 33% (περίπου 115.000) του συνολικού πληθυσμού της Θράκης (338.000 κάτοικοι), με διαφοροποιημένα, κατά νομό, ποσοστά. Στον Ν. Ξάνθης αποτελεί το 47,2%, στον Ν. Ροδόπης το 59,6% και στον Ν. Έβρου το 6,6% του τοπικού πληθυσμού. Η φυλετική σύνθεση της μειονότητας είναι, κατά βάση, τριπλής προελεύσεως. Οι Τουρκογενείς, αποτελούν το 47, 37%, οι Πομάκοι το 31,58% και οι Αθίγγανοι το 21,05% των μουσουλμάνων της Θράκης.

ΗΠΑ : "Πιέζουν Πομάκους της Θράκης να δηλώνουν Τούρκοι, δινοντάς τους ακόμη και χρήματα"

Εικόνα
Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χριστόπουλος,αν και αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δικαιωμάτων του Ανθρώπου φαίνεται ότι δεν έχει διαβάσει την έκθεση του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η οποία επιβεβαιώνει τις πιέσεις που δέχονται οι Πομάκοι της Θράκης για να αρνηθούν την ταυτότητά τους και να δηλώσουν Τούρκοι.

Να ξηλωθεί τώρα η γιάφκα πρακτόρων στη Θράκη

Εικόνα
Κανείς να μην υποκύψει σε ψήφους ντροπής  Και μέχρι την ολοκλήρωση του ξηλώματος, κάθε επαφή Ελλήνων αιρετών με τους μηχανισμούς του προξενείου και πολύ περισσότερο κάθε αποκάλυψη βρώμικων και υπόγειων συνδιαλλαγών με αυτή την επικίνδυνη γιάφκα...

ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ CIA ΠΑΡΙΣΤΑΝΕ ΤΟΝ ΖΗΤΙΑΝΟ ΣΤΟ ΧΑΡΚΟΒΟ. ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ!

Εικόνα
Από την Σοφία Αμερικανός κατάσκοπος της cia παρίστανε τον άστεγο στο Χάρκοβο της Ανατολικής Ουκρανίας! Ντόπιοι ανέφεραν ότι είδαν έναν άστεγο άνδρα να έχει κατασκηνώσει κοντά στα κτίρια του πανεπιστημίου της πολεμικής αεροπορίας, σε μόνιμη βάση. Σύμφωνα με πολλούς κατοίκους της περιοχής, ο άστεγος κατά καιρούς έκανε ασυνήθιστα πράγματα. Για παράδειγμα, συχνά δούλευε με το φορητό υπολογιστή του και χρησιμοποιούσε άλλα εξελιγμένα τεχνικά μέσα, ενώ την ίδια ώρα ζητιάνευε. Στρατιώτες επανειλημμένα είχαν ελέγξει τον ύποπτο ζητιάνο, ο οποίος φαίνεται να ήταν νευρικός με την παρουσία των στρατιωτών. Επίσης, όταν τον ρωτούσαν χρησιμοποιούσε «ασυνήθιστους όρους» που δεν ταιριάζουν σε έναν άστεγο.

Κροίσοι, σκαφάτοι και εκατομμυριούχοι έκαναν αίτηση για το κοινωνικό μέρισμα

Εικόνα
Εκατοντάδες συμπολίτες μας, που παρά το γεγονός ότι έχουν τεράστια περιουσία, υπέβαλαν αίτηση για να ενισχυθούν με το επίδομα που δίνει η κυβέρνηση προς όσους έχουν ανάγκη.  Σύμφωνα τα «Νέα» τα ερωτήματα που γεννώνται είναι τεράστια, καθώς όλοι αναρωτιούνται τι ανάγκη μπορεί να έχει ένας άνθρωπος με περιουσία εκατομμυρίων.

Οι Τούρκοι δεν φαίνεται να ψάχνουν το αεροσκάφος τους, αλλά κάτι άλλο... Διαβάστε τι αποκαλύπτουν οι Χιώτες ψαράδες

Εικόνα
Ανέκδοτο αποτελεί στους κύκλους των αλιέων του νησιού τις τελευταίες ημέρες η προσπάθεια του Τουρκικού Ναυτικού να... εντοπίσει το αεροσκάφος τύπου Mirage 2000, που κατέπεσε νοτίως της Χίου στις 8 Οκτωβρίου του 1996. Όπως ισχυρίζονται, το στίγμα του αεροσκάφους είναι τόσο ευκρινές, όσο πιθανά και μια καρφίτσα σε ένα πλακάκι. Μάλιστα οι περισσότεροι ψαράδες στα νοτιόχωρα το έχουν εντοπίσει με τα βυθόμετρα των αλιευτικών σκαφών τους άπειρες φορές. «Είναι ανέκδοτο.
Εικόνα
Πεδίο δράσης των επιτήδειων για μια ακόμη φορά έγιναν οι οδηγοί!Ανέβασαν την τιμή της βενζίνης έως και έξι λεπτά μέσα σε μερικές ημέρες μόνο και μόνο για να εκμεταλλευτούν την έξοδο του Πάσχα. Με τους ελέγχους γι ακόμη μια φορά να πηγαίνουν… περίπατο οι τιμές έφτασαν μέσα σε μερικές μόνο ημέρες από το 1,598 ως κ στο 1,65 στην Αττική ενώ στην επαρχία υπήρξε αύξηση από 1,5 λεπτά ως και 2,6 λεπτά το λίτρο.

Χάκερς διασώζουν φωτογραφίες της Σελήνης από το αρχείο της NASA

Εικόνα
  Επτά αυτόκλητοι χάκερς έχουν καταφέρει να αναπαραγάγουν περίπου 2.000 εικόνες της επιφάνειας της Σελήνης, έπειτα από την επεξεργασία 1.500 αναλογικών κασετών που η NASA είχε παραμελήσει. Οι φωτογραφίες προέρχονται από πέντε διαδοχικούς δορυφόρους που είχε στείλει η NASA στη Σελήνη το 1966 και το 1967. Με πρωταρχικό σκοπό την αναζήτηση των βέλτιστων περιοχών για την προσεδάφιση επανδρωμένων αποστολών, οι δορυφόροι είχαν φωτογραφίσει από απόσταση περίπου 50 χιλιομέτρων την επιφάνεια του φεγγαριού μεταδίδοντας τις πληροφορίες πίσω στη Γη, όπου και αποθηκεύονταν σε δισκέτες Ampex FR-900.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΣΟΥ ! ! ! !

Εικόνα

Παράξενα Εννέα πράγματα που δεν ξέρατε για το όνομα Γιώργος!

Εικόνα
Ότι πρόκειται για το δημοφιλέστερο ανδρικό όνομα στην Ελλάδα το γνωρίζετε. Ξέρετε όμως για τις αρχαιοελληνικές καταβολές του ονόματος; Γνωρίζετε την μοναδική παροιμία που περιέχει το όνομα ή πόσο δημοφιλές είναι σε άλλες χώρες; Αφού ευχηθούμε τα χρόνια μας πολλά στους εκατοντάδες χιλιάδες Γιώργηδες αυτής της χώρας, σας παραθέτουμε δέκα ενδιαφέροντα ευρήματα που βρήκαμε για το μικρό τους όνομα.

Handelsblatt για Ελλάδα: Το προβληματικό παιδί της Ευρώπης έχει μικρή πρόοδο -Θα χρειαστεί νέα βοήθεια

Εικόνα
  Μίνι αφιέρωμα στα «προβληματικά παιδιά της Ευρώπης» πραγματοποιεί η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt στη διαδικτυακή της έκδοση. Οπου με τον όρο «προβληματικά» εννοεί τα υπερχρεωμένα κράτη. Οσο για την Ελλάδα, της αποδίδει τον τίτλο του «πιο προβληματικού από όλα τα παιδιά».

Περίεργη συζήτηση στην αλβανική βουλή για λύση τύπου Κριμαίας στην περιφέρεια της Χειμάρρας

Εικόνα
Μια περίεργη συζήτηση εξελίχθηκε στην αλβανική βουλή αναφορικά με τις υποτιθέμενες επιδιώξεις κύκλων στην Ελλάδα να προκαλέσουν θέμα με λύση τύπου Κριμαίας στην διοικητική περιφέρεια της Χειμάρρας. «Εάν η νέα διοικητική διαίρεση της Αλβανίας καθορίσει τη Χειμάρρα ως μια ξεχωριστή διοικητική περιφέρεια από την Αυλώνα, τότε υπάρχει πιθανότητα οι κάτοικοι αυτής της περιοχής, υπό την επιρροή των εξτρεμιστικών ομάδων και ελληνικών πολιτικών κύκλων, να ζητήσουν ανεξαρτησία, σύμφωνα με το μοντέλο της Κριμαίας στην Ουκρανία» δήλωσε συγκεκριμένα ο επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών της Αλβανίας Βίσο Α. Λίκα (Visho Ajazi Lika) ενώπιον της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας, όπου για περισσότερο από τέσσερις ώρες παρουσίασε την ετήσια έκθεση δράσης της Υπηρεσίας.

Η αρχαία Ρώμη θύμα δηλητηρίασης από μόλυβδο;

Εικόνα
Μολύβδινος σωλήνας από ρωμαϊκό υδραγωγείο. Όχι ό,τι καλύτερο για την υγεία.   Νερό από μολύβδινους σωλήνες, σούπες μαγειρεμένες σε μολυβένια δοχεία. Ορισμένοι αρχαιολόγοι υποψιάζονταν εδώ και καιρό ότι η αριστοκρατία της αρχαίας Ρώμης έπεσε θύμα συστηματικής δηλητηρίασης με μόλυβδο. 

Η ιστορία της Μακεδονίας μέσα από τους χάρτες της

Εικόνα
Γιάκομπ φον Ζάντραρτ, Άποψη της Θεσσαλονίκης, Νυρεμβέργη 1687.Συλλογή Κώστα Σταμάτη. Η πέμπτη έκθεση παλαιών χαρτών της σειράς «Χαρτογραφία και Ιστορία», που βασίζεται στη συλλογή του Αρχείου του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης (ΜΙΕΤ) και έχει θέμα: «Μακεδονία - Χαρτογραφία και Ιστορία 15ος - 18ος αιώνας», μετά την παρουσίασή της στην Αθήνα, μεταφέρεται στο Πολιτιστικό Κέντρο Θεσσαλονίκης του ΜΙΕΤ.

Λόξιγκας και στα ζώα!!!

Εικόνα
                         http://griniarogatos.blogspot.gr/