Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιανουάριος, 2014

Ο ΜΕΘΥΣΜΕΝΟΣ ΑΓΙΟΓΡΑΦΟΣ(ΑΝΕΚΔΟΤΟ)

Εικόνα
Ήταν ένας παπάς σε μία εκκλησία και ήθελε κάποιον να ζωγραφίσει τον Μυστικό Δείπνο στον τρούλο. Έψαχνε λοιπόν για αγιογράφο, αλλά ο μόνος που βρήκε να είναι σχετικά φθηνός ήταν και μπεκρής.

Ο παραλογισμός της φορολογικής ασυναρτησίας μέσα από μια πραγματική ιστορία!!!

Εικόνα
Ο Κώστας λοιπόν είναι άνεργος πολιτικός μηχανικός... Στα 25 του δεν έχει δουλέψει ούτε μια ώρα πάνω στο αντικείμενό του. Έχει κάνει όμως περιστασιακά τη δουλειά του πακετά, του σερβιτόρου, του μπουφετζή σε διάφορα μαγαζιά προκειμένω να βγάζει και κανένα γούστο γιατί το χαρτζιλίκι του μπαμπά έφτανε για τα βασικά. Ένα από τα γούστα του ήταν και ένα Peugeot CC του 2004 μοντέλο που θέλει να το πάρει μεταχειρισμένο τον Ιούλιο του 2013. 4.000 ευρώ και σε καλή κατάσταση, ευκαιρία.

«Ψάρεψε» μη επανδρωμένο αεροσκάφος

Εικόνα
Ένα τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος «ψάρεψε» ψαράς από τη Σαντορίνη ανοιχτά της Θηρασιάς.

ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ;(ΑΝΕΚΔΟΤΟ)

Εικόνα
Τι περιμένουν έξω απο ένα οίκο ανοχής ένας Πόντιος, ένας Εβραίος και ένας Ρώσος;

Πως η υπερφορολόγηση ακινήτων συνδέεται με τις καταθέσεις...

Εικόνα
Οι Έλληνες, ακόμη, φοβούνται για τις καταθέσεις τους! Μπορεί μετά την τραυματική εμπειρία με το κούρεμα καταθέσεων στην Κύπρο όλοι οι αξιωματούχοι να καθησυχάζουν πως το μέτρο αυτό δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί ξανά, ωστόσο, το εν λόγω ζήτημα ανακύπτει συνεχώς σε διάφορες συζητήσεις με αρκετούς να εκτιμούν ότι από τη στιγμή που πέρυσι «άνοιξε η πόρτα» δεν αποκλείεται να συμβεί εκ νέου.

"ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΕΤΡΑ" ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟΙΚΙΑ: Μυστική σύσκεψη για το μέλλον της Ελλάδας χωρίς την Ελλάδα

Εικόνα
"Φοβάμαι όλα αυτά που θα γίνουν για μένα χωρίς εμένα" λέει ο ποιητής και αυτό ταιριάζει απόλυτα στο περιεχόμενο της μυστικής σύσκεψης η οποία πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλες για την Ελλάδα και τους Έλληνες χωρίς την παρουσία Ελλήνων (!) προκειμένου να αποφασίσουν για την τύχη της χώρας και την οποία μυστική σύσκεψη  αποκαλύπτει με δημοσίευμα της πριν λίγο η Wall Street Journal.

Γιατί ο βασιλιάς της Αγγλίας απαγχόνισε τον αληθινό Anonymous και τη "συνωμοσία της πυρίτιδας;

Εικόνα
Ήταν 31 Ιανουαρίου του 1606 , όταν τα μέλη της Συνωμοσίας της Πυρίτιδας, μαζί με τον εμπνευστή της Γκάι Φοκς, οδηγήθηκαν στην αγχόνη και κατόπιν διαμελίστηκαν για παραδειγματισμό.  Ήταν 31 Ιανουαρίου του 1606 , όταν τα μέλη της Συνωμοσίας της Πυρίτιδας, μαζί με τον εμπνευστή της Γκάι Φοκς, οδηγήθηκαν στην αγχόνη και κατόπιν διαμελίστηκαν για παραδειγματισμό. Το χρονικό της συνωμοτικής δράσης Σύμφωνα με τη Μηχανή του Χρόνου , στη Βρετανία, ο προτεστάντης Βασιλιάς Ιάκωβος Α’, ασκούσε την εξουσία με τρόπο βίαιο και τυραννικό. Οι μαζικές εκτελέσεις, οι κατασχέσεις περιουσιών και οι εκδιώξεις από τα αξιώματα, αποτελούσαν μια οδυνηρή πραγματικότητα για τους Καθολικούς.

Κβαντική Θεωρία Αποδεικνύει ζωή μετά το θάνατο

Εικόνα
Ο παγκοσμίου φήμης Robert Lanza επιστήμονας της κβαντικής λέει ότι μπορεί να αποδείξει την ύπαρξη της ψυχής. Ο Lanza είναι ειδικός στην αναγεννητική ιατρική και επιστημονικός σύμβουλος της Advanced Cell Technology Company. Πριν γίνει γνωστός για την εκτεταμένη έρευνά του στην οποία ασχολήθηκε με βλαστικά κύτταρα, ήταν επίσης γνωστός για πολλά επιτυχημένα πειράματα σχετικά με την κλωνοποίηση απειλούμενων ζωικών ειδών. Όχι πολύ καιρό πριν, ο επιστήμονας ενεπλάκη με τη φυσική, την κβαντομηχανική και αστροφυσική. Ο Lanza επισημαίνει για τη δομή του ίδιου του σύμπαντος, και ότι οι νόμοι, οι δυνάμεις, και οι σταθερές του σύμπαντος φαίνεται να τελειοποιούν τη ζωή.

Economist: Κέρβερος η τρόικα που κρατάει τις χώρες στον Άδη

Εικόνα
«Στην ελληνική μυθολογία ο Κέρβερος ήταν ένας σκύλος με τρία κεφάλια που φύλαγε τις πύλες του Aδη. Στη σύγχρονη πολιτική η τρόικα είναι το τέρας με τα τρία κεφάλια που παγιδεύει... τη χώρα σε έναν οικονομικό κάτω κόσμο. Στο υπουργείο Οικονομικών, ακόμη και οι καθαρίστριες φωνάζουν "δολοφόνοι" όταν οι επικεφαλής της τρόικας επισκέπτονται την Αθήνα. Στη Λισαβόνα αντιστοίχως πανό διαδηλωτών αναφέρουν υβριστικά συνθήματα. Υπάρχει τώρα ένας πορτογαλικός νεολογισμός, "entroikado" που σημαίνει κάποιος που έχει υποστεί οικονομικό σοδομισμό».

Δρ Ιάσων Δραγάσης Παλαιολόγος. Ένας ιδεολόγος αλτρουϊστής

Εικόνα
Ο Δραγάσης ανατάσσει εξάρθρωση του ώμου Σέρβου στρατιώτη γράφει η εκπαιδευτικός κα  Βέρα Παπαδάκη (το άρθρο αναδημοσιεύεται χάρις την ευγενική άδεια της συγγραφέως την οποία ευχαριστούμε και για την γενικότερη θετική της αντιμετώπιση. Πρώτη Δημοσίευση: Περιοδικό "συλλογές", έτος 31ο, τεύχος 341, Δεκέμβριος 2013, σελ. 1411-1416 ) Ο Ιάσων Δραγάσης Παλαιολόγος, άγνωστος στην εποχή μας, ήταν ένας ιδεολόγος ανθρωπιστής, που θυσίασε την τεράστια περιουσία του για την Ελλάδα. Φλογερός πατριώτης, ζυμωμένος και θρεμμένος με τους πόθους και τα όνειρα των Ελλήνων για ελευθερία, έδωσε την παρουσία του στους Βαλκανικούς πολέμους και στην Μικρασιατική εκστρατεία και όχι μόνο.

Νέο μυστήριο εύρημα από το Curiosity [Βίντεο]

Εικόνα
Mε την ροή των φωτογραφιών από το Curiosity που περιφέρεται στον Άρη, όλο και κάτι βλέπουμε από εκεί. Προφανώς είναι δύσκολο να πούμε τι ακριβώς είναι αυτά τα αντικείμενα. Μόνο βράχια ή ενδείξεις αρχαίων πολιτισμών στον Άρη...

NSA: Το 2014 θα γίνουν πολιτικές και εθνοτικές διαιρέσεις στα Βαλκάνια

Εικόνα
«Οι Αμερικανοί βλέπουν  εθνικές αναταράξεις στα Σκόπια» Ιανουάριος 30, 2014. Ο   James Clapper , διευθυντής της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας των ΗΠΑ- NSA ,  δήλωσε ότι παρά τις θετικές εξελίξεις κατά το 2013, στα Δυτικά Βαλκάνια, φέτος η περιοχή θα συνεχίσει να χαρακτηρίζεται από βαθιές πολιτικές και εθνοτικές διαιρέσεις.

Σκόπια: Το VMRO-DPMNE επανεμφάνισε τον Ήλιο της Βεργίνας

Εικόνα
«Φωτό από το σημερινό δημοσίευμα της σλαβικής εφημερίδας των Σκοπίων, Dnevnik » Ιανουάριος 30, 2014. Στην εκδήλωση μνήμης, στο νεκροταφείο του Μοναστηριού- Μπίτολα, για τον Πάβλε Σάτεφ, «τον γίγαντα πατριώτη, τον επαναστάτη, το δημοσιογράφο,

Jennifer Lopez - Live It Up ft. Pitbull

Θα μας σταματάνε τα αυτοκίνητα εξ'αποστάσεως!

Εικόνα
Η παραβίαση της ιδιωτικής ζωής με πρόσχημα την ασφάλεια συνεχίζεται.Σε λίγο θα μας βάλουν κάμερες στο σπίτι μας και στην κρεβατοκάμαρά μας και θα υπάρχουν ....μπαμπουίνοι που θα λένε ότι γίνεται για το καλό μας. Η Ευρωπαϊκή Ένωση αναπτύσσει κρυφά μια συσκευή, τον «εξ αποστάσεως διακοπή,» που θα τοποθετηθεί σε όλα τα αυτοκίνητα και θα επιτρέψει στην αστυνομία να απενεργοποιεί τα οχήματα με το πάτημα ενός διακόπτη από ένα δωμάτιο ελέγχου.

Οι Νεάντερταλ μας χάρισαν τον... εθισμό στο κάπνισμα

Εικόνα
Γονίδια που προκαλούν νόσους στον σύγχρονο άνθρωπο αποτελούν «κληρονομιά» της διασταύρωσής του με τους Νεάντερταλ, σύμφωνα με μεγάλες γονιδιακές μελέτες που δημοσιεύονται στις επιθεωρήσεις «Nature» και «Science». Τα… καπνιστικά γονίδια των Νεάντερταλ Οι Νεάντερταλ μας… χάρισαν γονίδια που εμπλέκονται στον διαβήτη τύπου 2, στη νόσο του Crohn και – κατά περίεργο τρόπο – στον εθισμό στο κάπνισμα. Σύμφωνα με τις νέες μελέτες, ο Homo sapiens διασταυρώθηκε με τους Νεάντερταλ λίγο μετά την έξοδό του από την Αφρική. Παρότι και άλλες προηγούμενες μελέτες έχουν υποστηρίξει το ίδιο, μέχρι σήμερα παρέμενε ασαφές αν το γενετικό υλικό των Νεάντερταλ είχε κάποια επίδραση στην υγεία του σύγχρονου ανθρώπου.

Σε ποια χώρα της Ευρώπης ο κατώτατος μισθός είναι 369 και σε ποια 1.874 ευρώ

Εικόνα
Καταστάσεις οι οποίες δεν έχουν καμμία σχέση με όλα όσα ζούμε στην Ελλάδα βιώνουν οι εργαζόμενοι σε Βέλγιο, Λουξεμβούργο και Ολλανδία, καθώς εμφανίζονται ικανοποιημένο, σε ορισμένες περιπτώσεις έως και... ευτυχισμένοι, ακόμα και όταν αμείβονται με τον κατώτατο μισθό!

Έξοδος στις αγορές μέχρι 3 δισ. ευρώ και τέλος στην έκδοση εντόκων

Εικόνα
Νέα σενάρια για την έξοδο της χώρας στις αγορές με έκπληξη ακόμη και πριν από τις ευρωεκλογές. Αν και το τελευταίο έχει μηδαμινές πιθανότητες να συμβεί, λόγω της καθυστέρησης που παίζει η τρόικα ως προς... την αξιολόγηση των οικονομικών επιδόσεων της χώρας μας τον ερχόμενο Απρίλιο, η κυβέρνηση καλείται να αντιμετωπίσει το θέμα της παύσης των εκδόσεων εντόκων γραμματίων του Δημοσίου, προκειμένου να σταματήσει η αιμορραγία ρευστότητας από τις τράπεζες.

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΣΟΥΗΔΙΑΣ

Εικόνα
Πρόκειται για ένα από τα πιο σπάνια και εντυπωσιακά συνάμα βιβλία που φυλάσσεται στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Σουηδίας και αποτελεί το δίχως άλλο ένα λογοτεχνικό όσο και βιβλιοδετικό διαμάντι!

Γιατί μία ώρα έχει 60 λεπτά και μία ημέρα 24 ώρες; Μια ιστορία που μάλλον δεν ξέρετε..

Εικόνα
Χάρη σε αρχαίους πολιτισμούς αντιλαμβανόμαστε σήμερα το χρόνο Το πιο ευρέως χρησιμοποιούμενο σύστημα αρίθμησης στον κόσμο σήμερα είναι το δεκαδικό (με βάση το 10). Το σύστημα αυτό κατά πάσα πιθανότητα προήλθε από το γεγονός ότι ήταν πιο εύκολο στους ανθρώπους να μετράνε μέχρι το δέκα, χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά τους. Οι πρώτοι πολιτισμοί που «χώρισαν» την ημέρα σε μικρότερα κομμάτια, ωστόσο, χρησιμοποιούσαν διαφορετικά αριθμητικά συστήματα, είτε με βάση το 12 είτε με τη βάση το 60.

«Μίλησαν» οι έρευνες για πετρέλαιο: Στα χέρια της κυβέρνησης τα στοιχεία

Εικόνα
Στα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης βρίσκονται πλέον τα στοιχεία από τις σεισμικές έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στον θαλάσσιο χώρο της Δυτικής Ελλάδας και της Νότιας Κρήτης. Οι έρευνες της νορβηγικής εταιρείας PGS ολοκληρώθηκαν εντός χρονοδιαγραμμάτων και τα αποτελέσματα έχουν περάσει πλέον στη βάση δεδομένων του ΥΠΕΚΑ, ενώ από τον Φεβρουάριο θα μπορούν να τα προμηθεύονται οι ενδιαφερόμενες πετρελαϊκές εταιρείες.

Αυτό θα πει τέχνη! Δείτε τι κάνει αυτός ο άντρας στην παραλία χρησιμοποιώντας μια τσουγκράνα! [photos]

Εικόνα
Αν ο άνθρωπος είναι ταλαντούχος μπορεί να κάνει τέχνη από το τίποτα. Αυτές είναι οι δημιουργίες του Andres Amador, σε μια από τις παραλίες του San Fransisco στην... Καλιφόρνια. Χρησιμοποιώντας μόνο μια τσουγκράνα, μπορεί να φτιάξει τα πιο πολύπλοκα και πανέμορφα σχέδια απάνω στην άμμο.   Andre Amador He knows that it will all be temporary. Andre Amador While making his beach mural explorations, he uses a rope as a guide so that he can make the geometric patterns.

"Κράξιμο" για τις (πλαστικές) καρέκλες!...

Εικόνα
Δείγμα απρονοησίας, προχειρότητας ή τσαπατσουλιάς. Όπως κι αν έχει η χθεσινή εικόνα του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν να κάθονται σε… πλαστικές καρέκλες προκάλεσε ποικίλα σχόλια.

ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ ΜΕ ΠΕΛΑΤΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΔΑΝΕΙΟ(ΑΝΕΚΔΟΤΟ)

Εικόνα
- Πρέπει να μας δώσετε τις δόσεις που μας χρωστάτε! - Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος! - Θα έρθουμε να σου πάρουμε το σπίτι!

ΚΑΣ: Σε επισκέψιμο χώρο οι αρχαιότητες του σταθμού Βενιζέλου στη ΘΕΣ/ΝΙΚΗ

Εικόνα
Τμήμα της «Μέσης οδού» στο «σταθμό Βενιζέλου» του Μετρό Θεσσαλονίκης Μετά από μαραθώνια συνεδρίαση, που διήρκεσε περισσότερο από 10 ώρες και η οποία συνοδεύτηκε από στιγμές έντονης αντιπαράθεσης, αλλά και από πολλές ανταλλαγές απόψεων, το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) τάχθηκε υπέρ της απόσπασης και της επανατοποθέτησης των αρχαιοτήτων του σταθμού Βενιζέλου ως συνόλου στο ίδιο μέρος, που θα διαμορφωθεί σε επισκέψιμο χώρο. 

Αλβανικό δημοσίευμα: «Μακεδονικό έθνος δεν υπήρχε πριν από 70 χρόνια»

Εικόνα
«ΗΠΑ: μακεδονικό έθνος δεν υπήρχε πριν από 70 χρόνια», γράφει το αλβανικό δημοσίευμα Ιανουάριος 29, 2014. «Μακεδονικό έθνος», «μακεδονική πατρίδα», «αυτόνομη Μακεδονία», «μακεδονική εθνική συνείδηση»...

"Οι στρατιωτικοί να καταθέσουν αγωγές κατά του Δημοσίου" λέει καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου

Εικόνα
Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις περικοπές των στρατιωτικών είναι μόνο η αρχή. Ο Κώστας Χ. Χρυσόγονος Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Νομική Σχολή Α.Π.Θ εξέφρασε δημόσια την άποψή του για όσα διέρρευσαν και εξηγεί γιατί οι στρατιωτικοί πρέπει να είναι έτοιμοι για περαιτέρω δικαστικό αγώνα με αγωγές κατά του Δημοσίου. Η άποψη Χρυσόγονου όπως μας την έστειλαν αξιωματικοί που την εντόπισαν στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Ακτοφυλακής: Η υπουργική απόφαση (του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Χ. Σταϊκούρα) που ακυρώνεται με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία διέρρευσε στον τύπο και τα ΜΜΕ και πρόκειται να δημοσιευθεί στο επόμενο δίμηνο-τρίμηνο, αφορά μόνο την αναδρομική παρακράτηση ποσοστού των αποδοχών των ένστολων του β΄ εξαμήνου 2012. 
Συνεπώς, μετά την έκδοση της απόφασης του ΣτΕ το Δημόσιο θα υποχρεωθεί να επιστρέψει μόνο τα παρακρατηθέντα με βάση την υπουργική απόφαση ποσά.

ΕΝΑΣ ΑΙΩΝΑΣ ΦΡΙΚΗΣ--- Πειράματα σε ανθρώπους - Η σκοτεινή πλευρά της επιστήμης

Εικόνα
Είναι φοβερό πως έχουν χρησιμοποιηθεί χιλιάδες άνθρωποι σαν πειραματόζωα από άλλους ανθρώπους ελαφρά τη καρδία.Καό όλα αυτά έγιναν για καλό "σκοπό". 1914 -1915 Με αντάλλαγμα την ελευθερία Θορυβημένος από τους περίπου 3.000 θανάτους από πελάγρα που καταγράφηκαν στην πολιτεία του Μισισιπή τη διετία αυτή, ο κυβερνήτης Earl Brewer έδωσε το πράσινο φως για τη διεξαγωγή πειραμάτων στις αγροτικές φυλακές Ράνκιν, με επικεφαλής τον δρα Joseph Goldberger. Στους κρατουμένους που επέζησαν της νόσου δόθηκε χάρη, αν και όλοι δήλωσαν ότι εξαπατήθηκαν από τον Goldberger και ότι θα προτιμούσαν να είχαν εκτίσει ισόβια ποινή στα κάτεργα παρά να υποστούν αυτό το μαρτύριο.

Η Washington Post παραληρεί για τη Μάνη: Θυμίζει το κυρτό δάχτυλο μιας μάγισσας...

Εικόνα
  Ένα βιωματικό αφιέρωμα στην περιοχή της Μάνης δημοσίευσε στην ιστοσελίδα της η κορυφαία αμερικάνικη εφημερίδα, Washington Post, στο οποίο ο Roberto Loiederman αναφέρει την προσωπική του εμπειρία, αναδεικνύοντας τις ομορφιές της χώρας μας, αλλά και τα μαθήματα ζωής που πήρε. Ολόκληρο το άρθρο του συντάκτη: «Αυτό, που πραγματικά επιθυμούσαμε όλοι, ήταν ένα ευχάριστο μέρος για μια οικογενειακή, 10ήμερη απόδραση. Η γυναίκα μου κι εγώ, ο αδερφός της και η σύζυγος του και η 93 ετών πεθερά μου, δηλαδή μια παρέα πέντε ατόμων, που συνδέονται με δεσμούς αίματος, γάμου και κοινής ιστορίας.

Ναζιστικές πρακτικές από τις γερμανικές αρχές: Υποβάλλουν Αφρικανούς σε κρανιακές μετρήσεις για να εντοπίσουν Νιγηριανούς προς απέλαση [βίντεο]

Εικόνα
  Καλώς ήλθατε στη νεοναζιστική Γερμανία του 2014, όπου τα κρανία άρχισαν να μετρώνται και πάλι εβδομήντα και κάτι χρόνια μετά την εδραίωση της εν λόγω πρακτικής από τους ναζιστές του Τρίτου Ράιχ. Συγκεκριμένα, προκειμένου να εντοπίσουν τους Νιγηριανούς ανάμεσα στους Αφρικανούς μετανάστες-πρόσφυγες στην Γερμανία, οι εκεί αρμόδιες αρχές τους υποβάλλουν σε κρανιακές μετρήσεις και άλλες ανθρωπομετρικές πρακτικές με σκοπό τον εντοπισμό και την απέλασή τους. Επιπλέον, η επιτυχής αναγνώριση και απέλαση Νιγηριανών μεταναστών και προσφύγων επιβραβεύεται με 300 ευρώ ανά κεφαλή.

Τα γνωρίζατε; 13 ιστορικά στοιχεία που θα σας εκπλήξουν!

Εικόνα
    Δείτε 13 ιστορικά στοιχεία που ενδεχομένως δεν γνωρίζατε και θα σας εκπλήξουν - Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν, ένας από τους μεγαλύτερους φυσικούς του 20ου αιώνα, ήταν ένας αθεράπευτος... εραστής! Μετά το διαζύγιο από την πρώτη του γυναίκα, παντρεύτηκε την ξαδέρφη του Elsa. Κατά τη διάρκεια του δεύτερου γάμου του, σύναψε δεσμό με τη γραμματέα του και έξι ακόμη γυναίκες.

Ο πρώτος γαλανομάτης στην Ευρώπη ξαφνιάζει τους επιστήμονες

Εικόνα
Το μπλε χρώμα των ματιών έρχεται σε αντίθεση με το μελαμψό του δέρμα Το κλειδί στη γενετική εξέλιξη του ανθρώπου κρατά ένας κυνηγός-συλλέκτης που έζησε πριν από 7.000 χρόνια σε σπήλαιο της Ισπανίας και φέρει μοναδικά χαρακτηριστικά. Όπως αποκάλυψε μια νέα διεθνής γενετική έρευνα, ο συγκεκριμένος άνθρωπος είναι ο αρχαιότερος γνωστός γαλανομάτης στην Ευρώπη. Ωστόσο, το μπλε χρώμα των ματιών του έρχεται σε έντονη αντίθεση με το μελαμψό του δέρμα και τα μαύρα μαλλιά του.

Οι 10 νόμοι της ζωής

Εικόνα
σωστός ο νομοθέτη Ο Νόμος στο κρεβάτι Κοιμάται πρώτος αυτός που ροχαλίζει… Ο Νόμος του Τσέιτ Αν βοηθήσεις ένα φίλο που βρίσκεται σε ανάγκη, είναι σίγουρο ότι θα σε θυμηθεί την επόμενη φορά που θα βρεθεί σε ανάγκη.

Οι Γερμανοί ζητούν «κούρεμα» των προσωπικών περιουσιών και καταθέσεων!

Εικόνα
Πολλές αντιδράσεις έχει ξεσηκώσει η πρόταση-σοκ της γερμανικής τράπεζας Bundesbank, η οποία αναφέρεται στη «συνεισφορά» των πολιτών για τη διάσωση μιας εθνικής οικονομίας. Οι Γερμανοί ούτε λίγο ούτε πολύ ζητούν από τους ευρωπαίους πολίτες νέες αιματηρές θυσίες. Ή πιο απλά θέλουν να επιβάλλουν στις χώρες του Νότου εξοντωτικά μέτρα λιτότητας που δεν οδηγούν πουθενά, παρά μόνο στην φτώχεια την ανεργία και την ανέχεια.

Φυτό που μαθαίνει και θυμάται!

Εικόνα
Είναι δυνατόν ένα φυτό να μαθαίνει και να θυμάται αφού δεν διαθέτει εγκέφαλο; Και όμως είναι, όπως υποστηρίζουν ερευνητές του Πανεπιστημίου της Δυτικής Αυστραλίας και του Πανεπιστημίου της Φλωρεντίας στην Ιταλία. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι ένα φυτό που ανήκει στην οικογένεια των μπιζελιών και αποκρίνεται στο άγγιγμα έχει μάθει ότι οι σταγόνες του νερού δεν είναι επιβλαβείς για την επιβίωσή του και μάλιστα διατηρεί αυτή τη γνώση επί εβδομάδες.

Το βιβλίο που δεν έχει καταφέρει ποτέ κανείς να διαβάσει και να αποκρυπτογραφήσει

Εικόνα
Αποτελείται από 360 σελίδες και βασίζεται σε ένα φανταστικό κόσμο με άκρως σουρεαλιστικές και αφηρημένες εικονογραφήσεις. Για παράδειγμα από ένα αγαπημένο ζευγάρι προκύπτει ένας αλιγάτορας ενώ σε μια άλλη σελίδα τα ώριμα φρούτα στάζουν αίμα. Το μυθιστόρημα ονομάζεται Codex Seraphinianus, και πρόκειται για μια εικονογραφημένη εγκυκλοπαίδεια ενός μυστικού και ακόμη ανεξερεύνητου κόσμου.

Οι δορυφόροι «βλέπουν» αρχαίο έργο με πλοίο και... θαλάσσιο τέρας

Εικόνα
Αναπαράσταση τμήματος της προϊστορικής ακρόπολης της Ιθάκης, κάτω από την επιφάνεια της οποίας οι δορυφόροι εντόπισαν τη λίθινη ανάγλυφη παράσταση Νέα στοιχεία ισχυρίζεται ότι βρέθηκαν στην ανασκαφή που διεξήγε μέχρι τα τελευταία χρόνια στην Ιθάκη η Λίτσα Κοντορλή-Παπαδοπούλου, αναπληρώτρια καθηγήτρια Προϊστορικής Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Ξαναζωντάνεψε η Βυζαντινή Μαρία

Εικόνα
Μετά την «αναβίωση» της μικρής Μύρτιδας, που πέθανε την κλασική εποχή από το λοιμό των Αθηνών, το πρόσωπο της οποίας ανακατασκεύασαν Έλληνες επιστήμονες, έρχονται τώρα και Τούρκοι ειδικοί να ξαναζωντανέψουν μια Βυζαντινή αρχόντισσα. 

Η 29Η ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ! Θρασύτατη ανακοίνωση μειονοτικού κόμματος

Εικόνα
Ξεφεύγουν για άλλη μια φορά οι μουσουλμάνοι της Θράκης μέσω του «κόμματος» «Ειρήνης, Ισότητας και Φιλίας» (DEB) το οποίο αποφάσισε να «γιορτάσει» την 29 η Ιανουαρίου ως την ημέρα «της εθνικής αντίστασης των Τούρκων της Δυτικής Θράκης κατά της ελληνικής καταπίεσης».

Γερουσιαστής Τζον Μακέιν: Ακατανόητη η ελληνική θέση για το όνομα των Σκοπίων

Εικόνα
Ιανουάριος 28, 2014. Ο γερουσιαστής της Αριζόνα, Τζον Μακέιν, πιστεύει ότι η ελληνική θέση για το όνομα των Σκοπίων είναι ακατανόητη. Κατά την ομιλία του,  χθες,  στο Διατλαντικό Φόρουμ του Κέντρου Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών στην Ουάσιγκτον, ρωτήθηκε για το ρόλο που θα μπορούσε να έχει το Κογκρέσο των ΗΠΑ στη διμερή ελληνο-σκοπιανή διαφορά.

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ ΓΙΑ ΑΝΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΜΑΓΝΗΤΙΚΩΝ ΠΟΛΩΝ--- Κίνδυνος κατάρρευσης του μαγνητικού πεδίου της Γης;

Εικόνα
Εάν η αγωνία σας ήταν για την υπερθέρμανση του πλανήτη καλύτερα να την ξεχάσετε καθώς άλλο είναι το σημαντικότερο πρόβλημα που αναμένεται να αντιμετωπίσει ο πλανήτης μας: Αυτό της αλλαγής των μαγνητικών πόλων. Όπως είναι γνωστό ο πυρήνας της Γης είναι υπεύθυνος για την δημιουργία του μαγνητικού πεδίου το οποίο είναι ουσιαστικά μια ασπίδα κατά της ηλιακού ανέμου των φορτισμένων δηλαδή σωματιδίων, που προκαλείται και από τις ηλιακές εκρήξεις.

ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΜΕΣΑΙΩΝΑ Τι είναι το μυστικό βιβλίο Codex Gigas;

Εικόνα
Τι είναι το Codex Gigas που κάποιοι έχουν αποκαλέσει ως τη «βίβλο του διαβόλου; Πρόκειται για ένα τεράστιο βιβλίο το οποίο για την κατασκευή του έχει χρησιμοποιηθεί δέρμα από 160 τουλάχιστον ζώα, ενώ για να μεταφερθεί χρειάζεται τουλάχιστον 2 άτομα, ενώ το μήκος του ανέρχεται στο 1 μέτρο.

ΟΝΕΙΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ--- Πανηγυρίζουν οι Σκοπιανοί για το "Μακεδονία" στη Βουλή παρουσία Τραγάκη-Βενιζέλου

Εικόνα
Πανηγυρίζουν οι Σκοπιανοί μετά την απίστευτη και πρωτοφανή δήλωση βουλευτή τους στο Ελληνικό Κοινοβούλιο περί «Δημοκρατίας της Μακεδονίας», ενώπιον μάλιστα του αντιπροέδρου της Βουλής Ι. Τραγάκη και του υπουργού Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλου. Η απάθεια τους σε μία τόσο σοβαρή πρόκληση δημιούργησε προσδοκίες στους Σκοπιανούς, τις οποίες καλλιεργούν σήμερα στον Τύπο τους.

Το μυστήριο της λίμνης της Βουλιαγμένης

Εικόνα
  Η Λίμνη της Βουλιαγμένης είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά φυσικά αξιοθέατα της Αθήνας. Πρόκειται για μια αλμυρή λίμνη της οποίας το βάθος ή η σύνδεση με την θάλασσα δεν έχουν ανακαλυφθεί ποτέ. Παγκόσμιο μνημείο της φύσης Μετά τη Σύμβαση για τη διατήρηση της παγκόσμιας βιοποικιλότητας του Ρίο, που υπογράφηκε από τουλάχιστον 150 κράτη-μέλη του ΟΗΕ, η ελληνική πολιτεία ανέλαβε τεράστιες ευθύνες για τη διατήρηση του φυσικού της περιβάλλοντος. Μια από τις ευθύνες της είναι και η περίπτωση της Λίμνης της Βουλιαγμένης, ένα κόσμημα των τεχνασμάτων της φύσης.

Ανακηρύχθηκε η αυτονομία και του δεύτερου κουρδικού καντονιού στη Συρία.

Εικόνα
  Πυρετός  ... στην Άγκυρα!!! Σχετικό άρθρο: To πρώτο καντόνι του Δυτικού Κουρδιστάν είναι γεγονός - Θα διοικείται από 22μελές υπουργικό συμβούλιο Μετά την ανακήρυξη της δημοκρατικής αυτονομίας του πρώτου κουρδικού καντονιού (Cizîre Kantonu), στο Δυτικό Κουρδιστάν - Ροζάβα, σήμερα ανακηρύχθηκε και η αυτονομία του δεύτερου καντονιού, αυτού της Κομπάνι (Kobani Kantonu), το οποίο επίσης θα διοικείται από Πρόεδρο, δυο Αντιπροέδρους και ένα 22μελές υπουργικό συμβούλιο.

Οδηγίες για το ταξίδι στον Άδη – Ορφικά

Εικόνα
Μέχρι και σήμερα πολλά είναι τα χρυσά Ορφικά ελάσατα [πινακίδες] που έχουν βρεθεί τόσο στον Ελλαδικό χώρο όσο και στις αρχαίες αποικίες των αρχαίων Ελλήνων, όπως στην Ν. Ιταλία και στον Εύξεινο Πόντο. Αυτές οι χρυσές πινακίδες εγχάρακτα περιέχουν κείμενα – οδηγίες για τους νεκρούς και το ταξίδι τους στον Άδη. Ο Πλάτων στο 10ο βιβλίο της “Πολιτείας” μας λέει:

Αίγυπτος: Ανακαλύφθηκε γιγάντια σαρκοφάγος ενός άγνωστου Φαραώ

Εικόνα
Ο σκελετός του  άγνωστου Φαραώ  ‘Βεσερίμπρε Σενεμπκάι’ .   (Εικόνα από το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια, Φωτογραφία: Jennifer Wegner, Penn Museum) Ιανουάριος 26, 2014. Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τον τάφο ενός άγνωστου Φαραώ που φέρει την ονομασία ‘Βεσερίμπρε Σενεμπκάι’. Η ανακάλυψη που έγινε στην αρχαιολογική περιοχή της Αβύδου, παρέχει απτή απόδειξη μιας λησμονημένης δυναστείας  στην Άβυδο της περιόδου 1650-1600 π.Χ.