Εκβιασμός Ερντογάν: Για να ανοίξει η Χάλκη, ανοίξτε τζαμί στην Αθήνα και αφήστε μας να εκλέγουμε τον Μουφτή στη Θράκη

                                                     Όπως υποστήριξε ο Τούρκος πρόεδρος, από τα κατεχόμενα τόσο ο Κώστας Καραμανλής, όσο και η Ντόρα Μπακογιάννη αθέτησαν το λόγο του για τη λειτουργία τζαμιού στην Αττική 
Τις πρώτες δηλώσεις του ως νέος πρόεδρος της Τουρκίας για τους Ρωμιούς της Πόλης και το μέλλον της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης έκανε σήμερα από το κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου ο Ταγίπ Ερντογάν.

Ο κ. Ερντογάν κάλεσε τους Ρωμιούς να επιστρέψουν στην πατρίδα τους , δηλώνοντας: «Η πόρτα μας είναι ανοικτή στους παλιούς Ρωμιούς πολίτες μας και στα παιδιά τους ». «Είμαστε», πρόσθεσε, «άνετοι σε αυτό».
Ο Τούρκος πρόεδρος μίλησε για τα θέματα αυτά , απαντώντας στην ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ , ποιό μήνυμα στέλνει ως νέος πρόεδρος της Τουρκίας στην ρωμαίικη κοινότητα της Πόλης και κατά πόσον θα λειτουργήσει σύντομα η Θεολογική Σχολή της Χάλκης.
Αναφορικά με το μέλλον της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης ο κ. Ερντογάν δήλωσε ότι «το να ανοίξουμε τη Θεολογική Σχολή για μας δεν είναι πρόβλημα». Ωστόσο, διατύπωσε και πάλι τους γνωστούς όρους της Άγκυρας:
-«Πρώτον, στην Αθήνα έχουμε δύο δικά μας τεμένη γκρεμισμένα, να δοθεί άδεια επισκευής τους». Υποστήριξε ότι ο Κώστας Καραμανλής ως πρωθυπουργός και η Ντόρα Μπακογιάννη, ως υπουργός Εξωτερικών, «έδωσαν το λόγο τους, όμως μέχρι σήμερα δεν πραγματοποιήθηκε ούτε ένα βήμα».
-«Δεύτερον, σύμφωνα με τη Λοζάνη», είπε ο Τούρκος πρόεδρος, «τα μέλη της Ιεράς Συνόδου πρέπει να είναι Τούρκοι πολίτες». «Σήμερα όμως», ισχυρίστηκε, «δεν έχει μείνει κανείς, εκτός από τον Βαρθολομαίο» και πρόσθεσε: «Του είπα, φέρτε κληρικούς από το εξωτερικό να τους κάνουμε Τούρκους πολίτες, έτσι τουλάχιστον να πράξουμε αυτό, που προβλέπει η Συνθήκη της Λοζάνης. Μέχρι στιγμής νομίζω ότι δώσαμε την τουρκική υπηκοότητα σε περίπου 20 άτομα». «Τώρα», είπε ο Ταγίπ Ερντογάν «ζητώ κι εγώ κάτι από εσάς» και αναφέρθηκε στο θέμα του αρχιμουφτή στην Δυτική Θράκη. «Εσείς ακόμη επιμένετε να τον διορίζετε. Κι εκείνον θα πρέπει να τον εκλέγουν οι εκεί Τούρκοι και οι μουφτήδες. Η διεθνής κοινότητα, ο χριστιανικός κόσμος, δεν μπορεί να δώσει απάντηση σ' αυτά τα ερωτήματά μου», είπε ο κ. Ερντογάν.
Στην απάντησή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε και τα εξής: «Τώρα εσείς ακόμη με ρωτάτε για την Θεολογική Σχολή. Το να ανοίξουμε την Θεολογική Σχολή δεν είναι τίποτε το δύσκολο, την ανοίγουμε. Όμως, κρατήστε κι εσείς το λόγο σας. Εσείς δεν τον κρατάτε». Ο κ. Ερντογάν κατέληξε με μία τουρκική έκφραση: «Γεννηθήκατε κάτω "από το δένδρο του πάρε" κι εκεί μεγαλώσατε, τελικά απαντήστε».http://news247.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!