Μυστηριώδες πακέτο ανοίχτηκε στη Νορβηγία μετά από 100 χρόνια!


Μια νορβηγική κωμόπολη η Sel, περίμενε υπομονετικά 100 χρόνια για να μάθει τι περιέχει το δέμα που άφησε ο πρώτος δήμαρχός της, Johan Nygaard, τον Αύγουστο του 1912 για να ανοιχτεί μετά από 100 χρόνια. Οι επόμενοι δήμαρχοι σεβάστηκαν την επιθυμία του και το δέμα βάρους τριών περίπου κιλών παραδόθηκε από χέρι σε χέρι στη διάρκεια του αιώνα γλιτώνοντας από δύο Παγκόσμιους Πολέμους, επανειλημμένες εκκαθαρίσεις του δημαρχείου αλλά και την περιέργεια των προσωρινών κατόχων του, καταλήγοντας σε ένα τοπικό μουσείο.

Στις 7 το βράδυ (τοπική ώρα) της Παρασκευής στα πλαίσια του εορτασμού των 400 χρόνων από την ιστορική για τους Νορβηγούς μάχη του Κρίνγκεν, υπό τους ήχους παραδοσιακής μουσικής από τη μπάντα του δήμου και με την παρουσία πλήθους δημοτών και της πριγκίπισσας Άστριντ, η αγωνία των οποίων ήταν φανερή, το δέμα ανοίχτηκε από τον σημερινό δήμαρχο και τη διευθύντρια του μουσείου που το φιλοξενούσε.

Το μυστηριώδες πακέτο - χρονοκάψουλα - περιείχε πλήθος εγγράφων της εποχής, αποκόμματα από εφημερίδες, γράμματα από μια οικογένεια μεταναστών στις ΗΠΑ, ένα κομμάτι ύφασμα με τα εθνικά χρώματα της Νοβηγίας και διάφορα άλλα χαρτιά.

Οι κάτοικοι της πόλης που είχαν επιδοθεί σε πλειοδοσία υποθέσεων για το περιεχόμενο του δέματος, που ποίκιλαν από πετρελαικές μετοχές έως το μυθικό διαμάντι Blue Star που χάθηκε μαζί με τον Τιτανικό, θα πρέπει τώρα να συμβιβαστούν με τα ιστορικά ντοκουμέντα και να περιμένουν ακόμα λίγο για να εκτιμηθούν από τους ειδικούς.
«Το πακέτο δεν έλυσε τα οικονομικά προβλήματα της πόλης μας», είπε ο δήμαρχος, «αλλά η ιστορία μας έγινε κατά τι πλουσιότερη»...
Στο video που ακολουθεί το άνοιγμα του πακέτου:

Read more: http://hellaspress-angel.blogspot.com/2014/08/100.html#ixzz399J0393X

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!