Με μήνυμα στήριξης από το Βερολίνο έρχεται στην Αθήνα ο Westerwelle

Στην Αθήνα θα βρεθεί την Τετάρτη ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Guido Westerwelle, προκειμένου να... έχει συνάντηση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, όπως ανακοινώθηκε από το Βερολίνο.

Στόχος της επίσκεψης Westerwelle είναι να δώσει τη στήριξή του στην ελληνική κυβέρνηση, στη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων, είπε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Πάντως, το ταξίδι του Γερμανού ΥΠΕΞ έρχεται την ώρα που η Angela Merkel αποκλείει μια νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, λέγοντας ότι αυτό είναι βιώσιμο.

Χθες, σε συνέντευξή στο στη γερμανική εφημερίδα Die Welt, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης εξέφρασε την αισιοδοξία ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι θα δείξουν περισσότερη αλληλεγγύη στην Ελλάδα. “Εάν είμαστε αξιόπιστοι και εκπλήξουμε θετικά, είμαι σίγουρος ότι οι εταίροι μας θα δείξουν αλληλεγγύη προς την Ελλάδα”, είπε.

Η Merkel, με συνέντευξή της σε πέντε ευρωπαϊκές εφημερίδες είπε, το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο και αυτό θα συνεχίσει να είναι δεδομένο. Η Merkel, πάντως, επαίνεσε την κυβέρνηση Σαμαρά για την προσήλωσή της στις μεταρρυθμίσεις.
newmoney.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!