Reuters: Η Ελλάδα «γλύτωσε» προς το παρόν- Αλλά για πόσο;


 Reuters: Η Ελλάδα «γλύτωσε» προς το παρόν- Αλλά για πόσο;

Για το «ναι» των δανειστών για την καταβολή της επόμενης δόσης στην Ελλάδα αναφέρεται το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, το οποίο υποστηρίζει πως μπορεί η χώρα μας μπορεί να «γλύτωσε» από την πολιτική και οικονομική κρίση αυτή τη χρονιά, επισημαίνεται όμως ότι αυτή η «ευφορία» μπορεί να είναι προσωρινή.

Σε άρθρο του Reuters, αναφέρεται πως ακόμη και εάν η Ελλάδα περάσει με «ασφάλεια» από την επίσκεψη της Τρόικα τον Σεπτέμβριο θα χρειαστεί περαιτέρω ελάφρυνση από το χρέος. Η Τροίκα, θα συζητήσει για τον τρόπο με τον οποίο η Ελλάδα θα αποφύγει το χρηματοδοτικό κενό για το 2015 και το 2016.
«Η κατάσταση θα γίνει σίγουρα σκληρότερη και οικονομικά και πολιτικά», υποστηρίζει Φρέντρικ Ερικσον, διευθυντής του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την Διεθνή Πολιτική Οικονομία στις Βρυξέλλες, ο οποίος χαρακτηρίζει «ουτοπικό» το ενδεχόμενο η Ελλάδα να «σταθεί» στις απαιτήσεις που τις ζητούνται, «τόσο μακροπρόθεσμα όσο και βραχυπρόθεσμα», σημειώνει ο Ερικσον.
Κλείνοντας, το Reuters αναφέρεται στις δηλώσεις της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ- ΝΔ πως δεν θα δεχθούν νέα μέτρα λιτότητας και στην αναγκαιότητα της περαιτέρω ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!