ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ ΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣ Β.ΣΟΙΜΠΛΕ. Δίνουν τα κλειδιά του Επενδυτικού Ταμείου στη KfW που θησαυρίζει απο τα μνημόνια

Κατά την επίσκεψη του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην Αθήνα αναμένεται να ανακοινωθεί η συμμετοχή της γερμανικής κρατικής επενδυτικής τράπεζας Kreditanstalt fuer Wiederraufbau (KfW) στο Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο ή Αναπτυξιακής Τράπεζας που στόχο έχει την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Μπορεί αυτό να φαντάζει ως ένα καλό σχέδιο, αλλά πρόκειται για μεγάλη απάτη. Οι Γερμανοί βάζουν ένα ποσό της τάξεως των 100 εκατ. ευρώ, από αυτά που έβγαλαν πολλαπλάσια από τα μνημόνια στα οποία ανάγκασαν την Ελλάδα να υπογράψει και θέλουν να ελέγξουν το όλο εγχείρημα στο οποίο έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να συνδράμουν με κεφάλαια, πέραν των κρατών και ιδιώτες.

Ιδού πώς ξετυλίγεται το κουβάρι της γερμανικής κυριαρχίας στα δημοσιονομικά της Ελλάδας, που βέβαια εξυπηρετεί και η επίσκεψη του κ. Σόιμπλε. Ο Γερμανός υπουργός δεν ήρθε στην Ελλάδα γιατί ξαφνικά αγάπησε τους Έλληνες. Έρχεται για μπίζνες με μόνο ωφελημένο το Βερολίνο.
Η επενδυτική τράπεζα KfW είναι αυτή που ενεργεί για την Γερμανία σε όλες τις δανειακές συμβάσεις με την Ελλάδα και υπογράφει τα μνημόνια εξόντωσης του ελληνικού λαού. Έχει βγάλει δηλαδή απίστευτα χρήματα από τα ελληνικά ομόλογα και τους τόκους των δανείων και θα βγάλει πολύ περισσότερα στο μέλλον, αφού η χώρα μας έχει «αλυσοδεθεί» για δεκαετίες με συμβάσεις που ενέχουν εμπράγματες εγγυήσεις.
  
Οι Γερμανοί μας πετούν ένα ξεροκόμματο από τα δις ευρώ που έχουν βγάλει στην πλάτη μας. Και το σημαντικότερο, αποκτούν τον πλήρη έλεγχο του Επενδυτικού Ταμείου διαχειριζόμενοι κονδύλια ύψους περίπου 500 εκατομμυρίων ευρώ και αποδίδοντας τα σε διαπλεκόμενους και σε «ημέτερους». Στους δικούς τους ανθρώπους στην Ελλάδα.   

Η kreditanstalt fuer Wiederraufbau είναι η τράπεζα η οποία ιδρύθηκε το 1948, ως μέρος του σχεδίου Μάρσαλ, αναπτύχθηκε και σήμερα παίζει σημαντικό ρόλο τόσο στην Γερμανία, όσο στην πολιτική επιρροή που το Βερολίνο ασκεί εκτός των συνόρων, καθώς δανειοδοτεί όλες σχεδόν τις χώρες και, κυρίως, τις υπανάπτυκτες (όπως το Κογκό και την Τανζανία). Μετά την πτώση του υπαρκτού σοσιαλισμού, η τράπεζα χρηματοδότησε την Ανατολική Γερμανία – με χρήματα της Ευρώπης.

Ο ρόλος της είναι ύποπτος και γίνεται ακόμη περισσότερο όταν η κυβέρνηση δεν έχει ξεκαθαρίσει τι ακριβώς θα κάνει η αναπτυξιακή τράπεζα στην Ελλάδα πέραν των αοριστιών περι χρηματοδότησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τις οποίες έχει ανάγκη η ελληνική οικονομία για να σηκωθεί ξανά.

Όσοι λοιπόν νομίζουν πώς ο κ. Σόιμπλε έρχεται να δώσει στην Ελλάδα πλανώνται πλάνην οικτράν. Ήρθε για να πάρει από την Ελλάδα ότι απέμεινε, να μας χτυπήσει στην πλάτη για να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις που οι Γερμανοί έχουν επιβάλει και να φύγει εκμεταλλευόμενος στην επίσκεψη του στην Αθήνα για προεκλογικούς λόγους.
Έχει διαμηνύσει πώς για τις γερμανικές αποζημιώσεις δεν θέλει να ακούσει κουβέντα, ενώ έχει ξεκαθαρίσει «ξεχάστε νέο κούρεμα του χρέους». Έ, σε κανένα «κούρεμα» των καταθέσεων ή στους μισθούς και στις συντάξεις είναι πάντα θετικός…
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!