Νεκρός ο Αλβανός ΚΟΛΑ σε μάχη με τα ΕΚΑΜ!! Kυνηγάει τον Κούπα η αστυνομία


  Νεκρός ο Κόλα, κυνηγούν τον Κούπα - Μάχη της αστυνομίας με τους δραπέτες των Τρικάλων

Νεκρός έπεσε ένας από τους Αλβανούς δραπέτες των Τρικάλων σε συμπλοκή με αστυνομικούς στη Φροσύνη Θεσπρωτίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τον Μαριάν Κόλα, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται το ανθρωποκυνηγητό για τον δεύτερο δραπέτη, Ιλίρ Κούπα.

Μπλόκα σε Θεσπρωτία-Ιωάννινα

Μπλόκα και περίπολοι της αστυνομίας έχουν αναπτυχθεί στους νομούς Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας για τον εντοπισμό του δραπέτη Ιλίρ Κούπα.

Η αστυνομία έχει διακόψει την κυκλοφορία στη παλιά εθνική οδό Ιωαννίνων- Ηγουμενίτσας και δεν επιτρέπουν σε κανένα όχημα να κινηθεί στον δρόμο.

Από την πλευρά της Θεσπρωτίας, το τελευταίο μπλόκο των αστυνομικών έχει στηθεί στην περιοχή της Μενίνας ενώ έχει κλείσει ο δρόμος από την Πλακωτή προς τη Βροσίνα.
Νεκρός ο Κόλα, κυνηγούν τον Κούπα - Μάχη της αστυνομίας με τους δραπέτες των Τρικάλων  Το χρονικό

Οι άνδρες της αστυνομίας εντόπισαν τους δραπέτες στη γέφυρα Βροσίνας και ακολούθησε καταδίωξη. Αστυνομικοί και κακοποιοί συνεπλάκησαν, ενώ από την ανταλλαγή των πυρών έπεσε νεκρός ένας από τους Αλβανούς δραπέτες. Ο δεύτερος κατάφερε να διαφύγει, ωστόσο είναι θέμα χρόνου να συλληφθεί, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών.

Ο Μαριάν Κόλα

Κατά τη διάρκεια της μάχης τραυματίστηκε και ένας άνδρας των ΕΚΑΜ στο πόδι και διακομίστηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο Χατζηκώστα των Ιωαννίνων. Ο αστυνομικός βρίσκεται εκτός κινδύνου.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από δύο εβδομάδες οι δύο Αλβανοί δραπέτες των φυλακών είχαν φθάσει μέχρι την περιοχή του Σουλίου, αφού προηγουμένως είχαν κλέψει τρία αυτοκίνητα. Όμως, δεν κατόρθωσαν να περάσουν στην Αλβανία, καθώς είχε στενέψει γύρω τους ο αστυνομικός κλοιός.

Πώς έφτασε η αστυνομία στους κακοποιούς

Εδώ και δύο εβδομάδες οι επικίνδυνοι δραπέτες των φυλάκων Τρικάλων, που ευθύνονται για το θάνατο της 25χρονης Κατερίνας στα Ίσθμια Κορινθίας και του αστυνομικού στο Δίστομο, κρύβονταν στα βουνά του Σουλίου. Μάλιστα οι αστυνομικοί που συμμετέχουν στην έρευνα αναφέρουν ότι πιθανόν είχαν βρει κατάλυμα σε κάποιο ακατοίκητο σπίτι της περιοχής.

Ωστόσο σήμερα, γύρω στις τρεις τα ξημερώματα, αποφάσισαν να συνεχίσουν την πορεία τους προς την Αλβανία περνώντας μέσα από τον ποταμό του Καλαμά. Όμως η κίνησή τους εντοπίστηκε από αστυνομικό που αμέσως ενημέρωσε την ΕΚΑΜ που είχε στήσει ενέδρα στη γέφυρα της Βροσίνας στο νομό Ιωαννίνων. Δεν έχει γίνει γνωστό εάν εντοπίστηκαν από τις θερμικές κάμερες που χειρίζονται οι ιχνηλάτες του στρατού ή εάν ο κοριός της ΕΥΠ «εντόπισε» κάποια συνομιλία από τα κινητά τηλέφωνα των δραπετών δίνοντας το στίγμα τους.



O Iλίρ Κούπα που καταζητείται

Όταν οι δύο κακοποιοί πλησίαζαν στο σημείο, αντιλήφθηκαν την παρουσία των αστυνομικών και αποφάσισαν να γυρίσουν προς τα πίσω. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, οι δραπέτες πυροβόλησαν στα «τυφλά». Οι άνδρες της ΕΚΑΜ, όμως, τους είχαν στο στόχαστρο και από την αιματηρή συμπλοκή έπεσε νεκρός ο Μαριάν Κόλα, ενώ τραυματίστηκε και ένας αστυνομικός.

Ο Ιλίρ Κούπα όμως κατάφερε να ξεφύγει και αναζητείται αυτή την ώρα από τους αστυνομικούς. Το μόνο σίγουρο όπως λένε υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, είναι ότι δεν έχει πάει μακριά και αργά ή γρήγορα θα εντοπιστεί.

Χειρουργείται ο άνδρας της ΕΚΑΜ

Στο Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων «Γ. Χατζηκώστα» έχει διακομισθεί ο τραυματισμένος άνδρας της ΕΚΑΜ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αστυνομικός έχει δεχθεί σφαίρα από τα όπλα των επικίνδυνων δραπετών στο μηρό και όχι στο γόνατο όπως είχε αναφερθεί αρχικά.

Ο άνδρας της ΕΚΑΜ έχει υποστεί υπερκονδύλιο κάταγμα στον δεξί μηρό και πριν από λίγα λεπτά εισήχθη στο χειρουργείο. Η ζωή του αστυνομικού δεν διατρέχει κίνδυνο, ωστόσο κάθε χειρουργική επέμβαση έχει την επικινδυνότητά της.
enikos

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!