Guardian: Στην Ελλάδα μισούν τον Σόιμπλε - Θα έκανε υπερήφανο τον Μπίσμαρκ

Σε νέο δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα Guardian αναφέρεται στην επίσκεψη του Γερμανού υπουργού οικονομικών με τίτλο «Ελλάδα: Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε η μισητή...
φιγούρα, τα καταφέρνει με μια απίθανη επίθεση γοητείας».

Η σύνταξη αναφέρει ότι «στην Αθήνα, σπρώχνοντας το αναπηρικό του καροτσάκι ανάμεσα στους σκοτεινούς διαδρόμους του Οργουελιανού τέρατος που είναι το υπουργείο οικονομικών, ο κ. Σόιμπλε θα είχε κάνει τον πρώτο καγκελάριο της Γερμανίας Οτο φον Μπίσμαρκ υπερήφανο».

Στην ουσία όμως η βρετανική εφημερίδα δεν αναφέρεται με ιδιαιτέρως εγκωμιαστικά σχόλια για τον κ. Σόιμπλε.

Αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «ο Σόιμπλε στην Ελλάδα είναι ένας μισητός άνδρας, ο οποίος λοιδορείται για την λιτότητα την οποία ο ίδιος προσωπικά έχει προκρίνει ως λύση».

Ο κ. Σόιμπλε αναφέρει η σύνταξη της εφημερίδας, επιδόθηκε σε μια «επίθεση γοητείας» για να αποδείξει ότι είναι χαρούμενος που βρέθηκε στην χώρα μας, ενώ παράλληλα υποδέχεται με μεγάλη ικανοποίηση την πρόοδο που έχει επιδείξει η χτυπημένη από την κρίση οικονομία μας.

«Την Πέμπτη ο κ.Σόιμπλε έδωσε μια εξαιρετική παράσταση στην πρώτη του επίσκεψη στην Ελλάδα από την έκρηξη της κρίσης χρέους της Ευρώπης το 2009.

Η αντιπολίτευση τον ανακήρυξε 'persona non grata' και η αστυνομία έκανε την πόλη 'φρούριο' κλείνοντας τους δρόμους».

Ακόμα και στους Γερμανούς δημοσιογράφους, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, έκανε εντύπωση το γεγονός ότι ο κ. Σόιμπλε «χαμογελά στην πραγματικότητα» την ώρα που μιλούσε με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Ο κ. Σόιμπλε ήρθε προετοιμασμένος να «μαλακώσει την εικόνα του».

Ήρθε στην Ελλάδα ανακοινώνοντας την παροχή δανείου ύψους 100 εκατ. ευρώ που σκοπό θα έχει να ελαφρύνει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Ωστόσο, η εφημερίδα αναφέρει ότι «ελάχιστοι στους δρόμους της πρωτεύουσας- φάντασμα τον πίστεψαν» ενώ γίνεται και αναφορά σε δηλώσεις αξιωματούχων της ελληνικής κυβέρνησης που κατά καιρούς τον έχουν αποκαλέσει «αγενή και επιθετικό» ενώ σημειώνεται ότι είναι επιφυλακτικοί απέναντί του.

«Αντίθετα παραδέχονται πως η Ελλάδα βρίσκεται 'κλειδωμένη' σε ένα σπιράλ θανάτου εξαιτίας του φαρμάκου- τιμωρία που χορηγεί το Βερολίνο».

Η βρετανική εφημερίδα, χαρακτηρίζει εκστρατεία δημοσίων σχέσεων και εντυπωσιασμού, την προσπάθεια του γερμανού πολιτικού να παρουσιάσει την Ελλάδα ως «success story» και πως τελειώνει η κρίση της ευρωζώνης.

Το δημοσίευμα κλείνει, λέγοντας πως ο Γερμανός υπουργός «μπορεί να έκανε το ακατόρθωτο, αλλά το έκανε σε μια χώρα η οποία είναι ένα 'ναρκοπέδιο' στην Ευρωζώνη».

vivanews.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!