Ποιοι θα ελέγχουν το ελληνικό πετρέλαιο;



Οι καιροί είναι ύποπτοι και η δυσπιστία των πολιτών τεράστια. Το γιατί όλοι το ξέρουμε. Όπως ξέρουμε ότι ξένα συμφέροντα επιβουλεύονται τις πλουτοπαραγωγικές πηγές και δομές της χώρας.

Για παράδειγμα, χθες ανακοινώθηκε ότι η νορβηγική εταιρεία PGS παρέδωσε στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας το πόρισμα των ερευνών σε Ιόνιο και Κρήτη, από το οποίο προκύπτει ότι σε τέσσερις περιοχές παρουσιάζονται «μεγάλες δυνατότητες και σημαντική δυναμική» σε κοιτάσματα υδρογονανθράκων (φυσικού αερίου και πετρελαίου). Η PGS, που συνέλεξε στοιχεία μήκους 12.500 χλμ., θα διαθέτει προς πώληση τα δεδομένα σε πετρελαϊκές εταιρείες. Σημειώνουμε ότι η επεξεργασία των δεδομένων θα ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο του 2013. Οι κρίσιμες περιοχές είναι η βόρεια περιοχή 10×10 χιλιόμετρα γραμμών στο Ιόνιο Πέλαγος, πάνω στην Πριαπούλια Ζώνη (Pre-Apulian zone), και νότια γύρω από το κοίτασμα του Κατακόλου, καθώς επίσης, και νότια της Κρήτης.

Επίσης πριν από δύο μήνες κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο συνέντευξη-σοκ (;) του γνωστού Γερμανού χρηματιστή Ντιρκ Μιούλερ, γνωστότερου ως «Mr. Dax» που ουσιαστικά λέει ότι το ΔΝΤ καταστρέφει σκόπιμα την Ελλάδα για να ξεπουληθούν τα κοιτάσματά της φθηνά σε πολυεθνικές! Στο βιβλίο του «Showdown», υποστηρίζει ότι οι ΗΠΑ προκάλεσαν την κρίση στην Ευρώπη, προκειμένου να ανακόψουν την αύξηση της επιρροής του ευρώ έναντι του δολαρίου. Ο Μιούλερ θεωρεί ότι η Ελλάδα θα ήταν καλύτερα αν είχε το δικό της νόμισμα ή αν αξιοποιούσε τα κοιτάσματα φυσικού αερίου της, καθώς, όπως λέει, «στο ελληνικό υπεδάφος βρίσκονται τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη».

Επειδή λοιπόν αυτά είναι παιγνίδια για μεγάλα παιδιά και επειδή ο νέος υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννης Μανιάτης είναι σοβαρός άνθρωπος και εισηγητής της μεθόδου για την εξεύρεση των ενεργειακών πόρων της χώρας, καλό είναι –μόλις πέσει το μαύρο της ΕΡΤ- να κάνει μια εκτενή παρουσίαση της πολιτικής που εφαρμόζει η Πολιτεία και να καταδείξει πώς θα διασφαλιστούν τα «κυριαρχικά» δικαιώματα επί των πηγών και ποια θα είναι τα ποσοστά που θα κρατά τα ελληνικό κράτος και φυσικά, το κόστος των ερευνών, της εξόρυξης-άντλησης και ότι άλλο θα κάνει διαφανή για τους πολλούς την όλη διαδικασία.                                                              http://kostasxan.blogspot.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!