Νέα κοιτάσματα τρισ. κυβικά πόδια αερίου βρήκαν στο Ισραήλ


Τουλάχιστον ένα τρισεκατομμύριο κυβικά πόδια φυσικού αερίου περιέχει το νέο κοίτασμα που ανακάλυψαν η Delek Group Ltd. Και η εταιρία εταίρος της στις έρευνες, η Avner Oil Exploration, στην περιοχή «Καρίς», ένα κοίτασμα που ισοδυναμεί περίπου με το 10% της περιεκτικότητας του κύριου κοιτάσματος «Ταμάρ».
Υπενθυμίζεται, ότι η αρχική εκτίμηση της αμερικανικής Noble Energy που έχει το γενικό πρόσταγμα στην περιοχή και έχει συνεταιριστεί με τις Delek και Avner, είναι ότι το κοίτασμα περιέχει 1,6 έως 2 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια φυσικού αερίου.

Προφανώς, τα νέα αυτά είναι θετικά για την Κύπρο τα κοιτάσματα της οποία βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή, ενώ έχει «δέσει» τα συμφέροντά της στον εν λόγω τομέα με τους Ισραηλινούς και η αξιοποίηση θα προχωρήσει εκ του παραλλήλου…
Το κοίτασμα «Καρίς» όμως περιέχει και «συμπυκνωμένο» (condensate) αργό πετρέλαιο αξίας 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων που χρησιμοποιείται για την παραγωγή για την παραγωγή καυσίμων. Οι εκτιμήσεις εκτιμούν ότι περιέχονται 12,7 εκατομμύρια αυτού του είδους πετρελαίου, ενώ το ενδιαφέρον ότι είναι ακριβώς η ίδια περιεκτικότητα με το κοίτασμα του «Ταμάρ», παρότι αυτό είναι πολύ μεγαλύτερο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!