ΝΕΕΣ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ. Έρογλου: ''Οι ελληνοκύπριοι μας καταπιέζουν''



Ο τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου επανέλαβε ότι οι συνομιλίες που αναμένεται να αρχίσουν το φθινόπωρο είναι η τελευταία ευκαιρία για την επίτευξη λύσης στο Κυπριακό.
 
Σε διάγγελμά του με αφορμή τους εορτασμούς για την επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, ο Ντερβίς Έρογλου είπε ότι αναμένει τη συνέχιση των συνομιλιών με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, τον Οκτώβριο και ευχήθηκε «η ελληνοκυπριακή πλευρά να είναι αποφασισμένη για λύση και να κατανοεί ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά είναι έτοιμη για συμφωνία στη βάση των πραγματικοτήτων που υπάρχουν στο νησί, χωρίς να χρησιμοποιεί τακτικές για να καθυστερήσει τη διαδικασία».
 
«Οι τουρκοκύπριοι κάνουν υπομονή σχεδόν 40 χρόνια» είπε, κάνοντας λόγο για «υποσχέσεις που δεν τηρήθηκαν» και για «καταπίεση» των τουρκοκυπρίων από τους ελληνοκύπριους.
 
Πρόσθεσε ότι η υπομονή των τουρκοκυπριων εξαντλείται και πως «η πεποίθηση τους ότι θα υπάρξει συμφωνία για λύση αποδυναμώνεται λόγω της λανθασμένης στάσης της ΕΕ και των ΗΕ».
 
Στο διάγγελμά του, ο Ντερβίς Έρογλου είπε ότι πριν από 39 χρόνια η Τουρκία «χρησιμοποίησε τα δικαιώματά της ως εγγυήτρια δύναμη και προχώρησε σε στρατιωτική επέμβαση λόγω του πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 1974, που έθεσε την Κύπρο υπό ελληνική κυριαρχία».
 
Υποστήριξε ότι η Τουρκία πραγματοποίησε την «ειρηνευτική επιχείρηση» - όπως αποκάλεσε την τουρκική εισβολή- επειδή το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ΗΠΑ «δεν επέδειξαν την αναγκαία ευαισθησία».
 
Ο Ντερβίς Έρογλου έκανε λόγο για «μια από τις πιο έντιμες και σημαντικές αποφάσεις στην ιστορία της Τουρκίας».
 
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!