Οι Ρώσοι προσέλαβαν… τον Στρος-Καν


Financial symposium about Europe and China in Paris«Θαλπωρή» σε τράπεζα ρωσικών συμφερόντων βρήκε ο Ντομινίκ Στρος-Καν, δύο χρόνια μετά το σκάνδαλο με την καμαριέρα που του στοίχισε τη θέση του στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. 
Ο πρώην ισχυρός άνδρας του ΔΝΤ, διορίστηκε στο 11μελές Διοικητικό Συμβούλιο της Ρωσικής Περιφερειακής Τράπεζας Ανάπτυξης, που αποτελεί θυγατρική της μεγαλύτερης πετρελαϊκής εταιρείας της Ρωσίας, Rosneft.

Ο 64χρονος Γάλλος αναγκάστηκε σε παραίτηση από τη θέση του γενικού διευθυντή του ΔΝΤ το 2011, μετά το σάλο που ξέσπασε όταν μια καμαριέρα ενός ξενοδοχείου της Νέας Υόρκης είχε καταγγείλει ότι την βίασε. 
Ο ίδιος διέψευσε την κατηγορία, η οποία αργότερα τέθηκε στο αρχείο, ενώ επέλυσε με εξωδικαστικό συμβιβασμό την αγωγή που είχε καταθέσει η ενάγουσα καταβάλλοντας ένα ποσό το ύψος του οποίου δεν αποκαλύφθηκε.
Η υπόθεση όμως είχε εκμηδενίσει τις φιλοδοξίες του να διεκδικήσει το χρίσμα των Σοσιαλιστών ενόψει των προεδρικών εκλογών της περασμένης χρονιάς στη Γαλλία, που τελικά κέρδισε ο Φρανσουά Ολάντ.                                                                                                                               http://www.karfitsa.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!