Δεν βλέπουν λύση στο Κυπριακό οι Γερμανοί

Του Νίκου Στέλγια Απαισιόδοξία για το μέλλον του Κυπριακού
Στα πλαίσια του δημοσιεύματος ειδική αναφορά πραγματοποιείται και στις τοποθετήσεις του δημοσιογράφου της «Κ» Μιχάλη Περσιάνη
Η τουρκική υπηρεσία της «Φωνής της Γερμανίας» δημοσιεύει ένα σημαντικό άρθρο, το οποίο αναφέρεται στο μέλλον του Κυπριακού Προβλήματος.
Στα πλαίσια του συγκεκριμένου άρθρου, η γερμανική κρατική ραδιοτηλεόραση τοποθετείται με απαισιόδοξο τόνο για το μέλλον του Κυπριακού.

Στο γερμανικό δημοσίευμα εκτεταμένη αναφορά πραγματοποιείται στις επισημάνσεις του Γερμανού καθηγητή, Heinz Jürgen Axt, ο οποίος ειδικεύεται στα ευρωπαϊκά θέματα.
«Πιστεύω ότι θα προκύψουν νέα προβλήματα», τονίζει ο Γερμανός καθηγητής και προσθέτει:
«Οι Ελληνοκύπριοι γνωρίζουν ότι η επανένωση του νησιού θα έχει ένα οικονομικό αντίτιμο, το οποίο θα κληθούν να πληρώσουν οι ίδιοι.
Η συγκεκριμένη πραγματικότητα λαμβάνει νέες διαστάσεις υπό το πρίσμα της οικονομικής κρίσης».

Η τουρκική υπηρεσία της «Φωνής της Γερμανίας» υπογραμμίζει την εξής επισήμανση του Γερμανού καθηγητή: «Τα έσοδα από την ΑΟΖ θα καλύψουν τα δάνεια της Κύπρου.
Τα συγκεκριμένα έσοδα δεν πρόκειται να δημιουργήσουν νέες πηγές για την οικονομική πτυχή της επανένωσης».

Σε ότι αφορά τις εξελίξεις στην ΑΟΖ, ο Γερμανός καθηγητής προβλέπει ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά θα επιμένει στην πάγια στρατηγική της, γεγονός που δυσαρεστεί την τουρκική πλευρά.

Στα πλαίσια του σημαντικού δημοσιεύματος της «Φωνής της Γερμανίας» ειδική αναφορά πραγματοποιείται και στις τοποθετήσεις του δημοσιογράφου της «Κ» Μιχάλη Περσιάνη.

Η γερμανική κρατική ραδιοτηλεόραση επισημάνει ότι ο κ. Περσιάνης είναι αισιόδοξος για το μέλλον του Κυπριακού και ότι πιστεύει ότι η κυπριακή οικονομική κρίση ενδέχεται να δημιουργήσει νέες ευκαιρίες για την επίλυση του προβλήματος.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ,http://infognomonpolitics.blogspot.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!