Τούρκος ΥΠΕΞ στη συνάντηση με Βενιζέλο: Η Τουρκία θα αντιδράσει σε (κουρδική) απειλή από τη Συρία



Ιούλιος 19, 2013.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε ότι «το μέλλον της Συρίας και το είδος της πολιτικής δομής, θα πρέπει να αποφασισθεί από το Κοινοβούλιο που εκλέγεται από το λαό της Συρίας. Μέχρι το σχηματισμό εκείνης της δομής, ο καθένας θα πρέπει να κρατά αποστάσεις από de facto καταστάσεις και τετελεσμένα. Γιατί, έτσι, θα δημιουργηθεί μεγαλύτερος κίνδυνος».

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ εννοούσε σαφώς



 για την  υπόσταση των Κούρδων της Συρίας που αποφάσισαν να ζητήσουν πολιτική αυτονομία.

Στην ομιλία του στη κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Έλληνα ομόλογό του, Ευάγγελο Βενιζέλο στην Άγκυρα την Παρασκευή, ο Νταβούτογλου ανέφερε ότι «η Τουρκία θα συνεχίσει να λαμβάνει κάθε δυνατό μέτρο για την ασφάλεια των συνόρων και των πολιτών της»,  πρόσθεσε ακόμη ότι «η Τουρκία θα συνεχίσει να ανταποκρίνεται άμεσα σε κάθε είδους απειλή που στρέφεται κατά της ασφάλειας των συνόρων της».

Σε ερώτηση σχετικά με τις αξιώσεις για αναγνώριση από τον πρόεδρο της Συρίας της κατοχής της πόλης Ras al Ayn, στα σύνορα με την Τουρκία, από μέλη μιας τρομοκρατικής οργάνωσης ( υπονοεί τους Κούρδους του συριακού PYD),  για τη δημιουργία μια αυτόνομης περιοχής, ο Νταβούτογλου είπε  ότι ορισμένοι κύκλοι προσπαθούν να καταχραστούν την κατάσταση της Συρίας, εξαιτίας των συγκρούσεων στη πόλη Χομς.

Ο Νταβούτογλου είπε ότι το συριακό καθεστώς θα μπορούσε να λάβει μέτρα για παίξει με τους Κούρδους, τους Άραβες και τους Τουρκομάνους, σπρώχνοντας τον έναν εναντίον του άλλου και πρόσθεσε ότι κανείς δεν πρέπει να θεωρεί ως τετελεσμένα γεγονότα  πριν την τελική έκβαση των συγκρούσεων, αναφέρει το τούρκικο δημοσίευμα.
--

http://www.echedoros-a.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!