Οι τροικανοί τρελάθηκαν: Ζητούν περισσότερες απολύσεις και μικρότερους μισθούς


Σκληρό πρέσινγκ δέχεται η κυβέρνηση για μια σειρά από εργασιακά θέματα τα οποία, πάντως, φαίνεται να πηγαίνουν προς το παρόν για συζήτηση σε άλλη χρονική στιγμή. Η συνάντηση της τρόικας με τον Γιάννη Βρούτση δεν είχε… δράματα όπως στο παρελθόν και φαίνεται ότι δε θα υπάρξει πρόβλημα από το υπουργείο Εργασίας για την τελική συμφωνία. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μένει ανοικτό το ζήτημα της επιβολής έκτακτου φόρου στις επιχειρήσεις προκειμένου να καλυφθεί η τρύπα στον ΟΑΕΕ.

Η τρόικα, εκτός ελληνικής πραγματικότητας κι όχι μόνο, έθεσε θέμα νέας μείωσης του κατώτατου μισθού αλλά για το μέλλον. Ουσιαστικά ζητά να δημιουργηθούν και στην Ελλάδα οι λεγόμενες mini jobs με μισθούς 350 ευρώ και καμιά ασφάλιση. Στελέχη του υπουργείου Εργασίας έλεγαν ότι ο κατώτερος μισθός θα παραμείνει σταθερός έως το τέλος του 2016 και θα επανεξετασθεί με το νέο μηχανισμό από το 2017. Όμως, το ερώτημα είναι γιατί να εξεταστεί τότε αφού θεωρητικά δεν θα έχουμε μνημόνιο;
Όσον αφορά στο θέμα της θεσμοθέτησης του νέου μηχανισμού διαμόρφωσης του κατώτερου μισθού, ο Γιάννης Βρούτσης διαβεβαίωσε την τρόικα ότι έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία συλλογής υπογραφών υπουργών, ώστε να νομοθετηθεί άμεσα με πράξη του υπουργικού Συμβουλίου.
Κι ενώ η ανεργία στην Ελλάδα είναι κοντά στο 30% ενώ αυτή των νέων στο 60% οι τροικανοί ζήτησαν…. περισσότερες απολύσεις μέσω απελευθέρωσης των ομαδικών απολύσεων. Προφανώς πρόκειται για ένα αίτημα που επαναφέρουν οι τροικανοί οι οποίοι λειτουργούν ως… delivery boys επιχειρηματικών συμφερόντων εδώ στην Ελλάδα. Μεγάλες επιχειρήσεις δηλαδή θέλουν να κάνουν ομαδικές απολύσεις και ζητούν μέσω του Τόμσεν αύξηση του ορίου που υπάρχει σήμερα.
Σε ότι αφορά το αγκάθι του ΟΑΕΕ που έχει έλλειμμα 450 εκατ. αποφασίστηκε ότι θα επανεξεταστεί η επιβολή της ειδικής εισφοράς 2 επί της χιλίοις επί του τζίρου των επιχειρήσεων, υπέρ του Ταμείου των ελευθέρων επαγγελματιών που προβλέπονταν από το νόμο 3986, αλλά δεν έχει ακόμη εφαρμοστεί. Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν με κοινή απόφαση των υπουργείων.                                                                                                http://www.antinews.gr/2013/07/02/220701/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!