Οργιο σπατάλης στη Βουλή των Εφήβων -Προς κατάργηση ο θεσμός, θεωρείται ξεπερασμένος

 Οργιο σπατάλης στη Βουλή των Εφήβων -Προς κατάργηση ο θεσμός, θεωρείται ξεπερασμένος

Σε μια εποχή σκληρής λιτότητας για όλους, η Βουλή εξακολουθεί να συντηρεί ένα ξεφτισμένο και απαξιωμένο θεσμό όπως είναι η Βουλή των εφήβων, που έχει χάσει τη ζωντάνια και την αίγλη των πρώτων χρόνων. Και όχι απλά τον συντηρεί αλλά και πληρώνει δεκάδες χιλιάδες ευρώ για ξενοδοχεία, εισιτήρια, δώρα και δεξιώσεις.
Το φετινό κόστος αν και μειωμένο σε σχέση με πέρυσι ξεπέρασε τις 150.000 ευρώ για 3 μόλις ημέρες, ενώ φέτος ήταν η πιο απαξιωμένη και η πιο σύντομη διαδικασία για την οποία δεν υπήρξε ούτε ένα μονόστηλο στις εφημερίδες.

Πάντως οι σπατάλες τα προηγούμενα χρόνια είχαν ξεφύγει από κάθε όριο. Το 2008 επι προεδρίας Δημήτρη Σιούφα η Βουλή ξόδεψε πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ για να δεξιωθεί ο τότε πρόεδρος εφήβους βουλευτές και τους γονείς τους απ´ όλη την Αττική.
Ολα αυτά προκαλούν προβληματισμό στον πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη και τους συνεργάτες του, ενώ πολλές φορές έχει πέσει στο τραπέζι η πρόταση να καταργηθεί η Βουλή των εφήβων. Φέτος μάλιστα λόγω του ανύπαρκτου σχεδόν ενδιαφέροντος για τις τριήμερες διαδικασίες η σκέψη για κατάργηση επανήλθε.
Ωστόσο μέχρι στιγμής η πρόταση αυτή δεν έχει ακόμα διατυπωθεί δημοσίως από τον φόβο των αντιδράσεων του πρώην προέδρου της Βουλής Απόστολου Κακλαμάνη, ο οποίος είναι αυτός που δημιούργησε τον θεσμό.
Μάλιστα όπως έλεγαν χαρακτηριστικά συνεργάτες του κ. Μεϊμαράκη, «εάν ο Κακλαμάνης δεν ήταν βουλευτής θα την είχαμε καταργήσει ήδη και θα είχαμε γλιτώσει δεκάδες χιλιάδες ευρώ, αλλά πια πρέπει να δούμε σοβαρά τι θα κάνουμε».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!