Μέθοδοι της ναζιστικής Γερμανίας στις φυλακές της Καλιφόρνιας

США Америка ГР флаг Калифорния

Στις φυλακές της Καλιφόρνιας μέχρι πολύ πρόσφατα, στείρωναν τις φυλακισμένες γυναίκες. Στοιχεία σχετικά με αυτό, παρέθεσε στην τελευταία του έκθεση το υψηλού κύρους αμερικανικό Κέντρο ερευνητικής δημοσιογραφίας. Η υποχρεωτική στείρωση των γυναικών σταμάτησε μόλις το 2010, όταν αγωνιστές υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατέθεσαν έγκληση στο Κογκρέσο των ΗΠΑ.

Την περίοδο από το 2006 έως το 2010 μόνο σε δύο φυλακές της Καλιφόρνιας στέρησαν τη δυνατότητα να αποκτήσουν παιδιά σε περίπου 150 Αμερικανίδες. Και αυτό ανεξάρτητα από το γεγονός ότι η στείρωση των φυλακισμένων και των ψυχικά ασθενών απαγορεύτηκε με νόμο της πολιτείας από το 1979. Η διεύθυνση των σωφρονιστικών ιδρυμάτων ισχυρίζεται πως όλες οι εγχειρήσεις έγιναν εθελοντικά. Αν όμως πιστέψουμε την έρευνα του Κέντρου, βασικά στείρωναν γυναίκες, οι οποίες κατά τη γνώμη της διεύθυνσης των φυλακών, μπορούσαν να υποτροπιάσουν ως εγκληματίες. Και μάλιστα μεταξύ των φυλακισμένων που υπέστησαν στείρωση δεν υπήρξε σχεδόν καμία λευκού χρώματος. Οι μέθοδοι εργασίες των γιατρών των φυλακών στην Καλιφόρνια θυμίζουν την ναζιστική ευγονική, σημείωσε σε συνέντευξη του παραχώρησε στ «Φωνή της Ρωσίας», ο ειδικός σε ζητήματα ηθικής της ιατρικής από το πανεπιστήμιο ΜακΝίς, δόκτωρ Μάθιου Μπούτκους:
Αν θυμηθούμε τους γιατρούς, οι οποίοι στη ναζιστική Γερμανία πραγματοποίησαν κολοσσιαίο κακό, τότε θα δούμε ότι πολύ σπάνια συνειδητοποιούσαν τι κάνουν. Νομίζω πως και στην Καλιφόρνια θεωρούσαν ότι πράττουν για το καλό της κοινωνίας.
Στην Καλιφόρνια, γράφουν οι συγγραφείς της έρευνας, από το 1906 έως το 1979 στειρώθηκαν κατ’ ελάχιστον 20 χιλιάδες ψυχικά ασθενείς, φτωχοί, εγκληματίες, άνθρωποι με εκ γενετής ανωμαλίες. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης του αμερικανικού κέντρου, στη δεκαετία του ’30 είχαν έρθει από τη Γερμανία στην Καλιφόρνια ναζιστές γιατροί για να ειδικευτούν. Αυτοί ήταν που επεξεργάστηκαν «μέχρι τελειότητας» της μεθόδους, που είχαν εφαρμόσει οι καλιφορνέζοι συνάδελφοί τους.
Η βίαιη όμως στείρωση και η «υγιεινή της ράτσας» εφαρμόζονταν όχι μόνο στην Καλιφόρνια, αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα, λέει ο Αμερικανός συγγραφέας Άλεν Χορνμπλούμ:
Τον εικοστό αιώνα στειρώθηκαν από 60 έως 80 χιλιάδες Αμερικανοί. Χιλιάδες άλλοι χρησιμοποιήθηκαν σε ιατρικά πειράματα. Δεν τους θεωρούσαν ανθρώπους και τους εκλάμβαναν αποκλειστικά ως «υλικό για πειράματα».
Ο Άλεν Χορνμπλούμ φέτος τον Ιούνιο δημοσίευσε το βιβλίο «Κατά της θέλησής τους: η μυστική ιστορία των ιατρικών πειραμάτων σε παιδιά στην Αμερική, την εποχή του Ψυχρού πολέμου». Στο βιβλίο αυτό υπάρχουν χιλιάδες αποδείξεις για τη χρησιμοποίηση παιδιών σε ιατρικά πειράματα. Στους μικρούς Αμερικανούς, ορφανά ή άρρωστα παιδιά, δοκίμαζαν φάρμακα, τις επιπτώσεις της ραδιενέργειας και χημικών δηλητηρίων. Το χειρότερο όμως είναι ότι στις φυλακές των ΗΠΑ, μέχρι σήμερα γίνονται πειράματα πάνω σε ανθρώπους.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!