Αυτός είναι ο γερουσιαστής που έκλεισε το πολυπόθητο ραντεβού του Σαμαρά με τον Ομπάμα

 Αυτός είναι ο γερουσιαστής που έκλεισε το πολυπόθητο ραντεβού του Σαμαρά με τον Ομπάμα


Mε ρίζες στην Κούβα, εκλεγμένος στο Νιου Τζέρσεϊ, 59 ετών, επικεφαλής της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων και ορκισμένος φίλος της Ελλάδας είναι ο Ρόμπερτ Μενέντεζ, ο γερουσιαστής που έπαιξε καθοριστικό ρόλο για να γίνει επιτέλους δεκτός ο Αντώνης Σαμαράς από τον Μπάρακ Ομπάμα.
Γεννήθηκε την 1 Ιανουαρίου του 1954 στη Νέα Υόρκη από Κουβανούς γονείς που είχαν φτάσει στις ΗΠΑ μόλις λίγους μήνες πριν.
Εξαιρετικός στις σχολικές επιδόσεις, πρόεδρος των φοιτητών του πανεπιστημίου, σπούδασε πολιτικές επιστήμες, και γρήγορα κατέβηκε και επισήμως στο πεδίο της πολιτικής κατορθώνοντας να εκλεγεί δήμαρχος στο Union City. Τον περασμένο Φεβρουάριο, δημοσιεύματα τον ενέπλεξαν στην υπόθεση του οφθαλμιάτρου από την Φλόριντα Σάλομον Μέλγκεν.

Ο γερουσιαστής κατηγορήθηκε ότι είχε συναντήσεις με πόρνες σε διαμέρισμα που διαθέτει ο πάμπλουτος οφθαλμίατρος στη Δομινικανή Δημοκρατία. Οι υπερασπιστές του έκαναν λόγω για προσπάθεια σπίλωσης του γερουσιαστή από την κυβέρνηση της Κούβας, εξαιτίας της αυστηρής στάσης που έχει κρατήσει ο Μενέντεζ.
Οπως κι αν είναι, αποδεικνύεται ότι ο Μενέντεζ είναι ένθερμος φίλος της Ελλάδας και ήταν αυτός που φαίνεται να ξεκλείδωσε το ραντεβού του πλανητάρχη με τον Ελληνα πρωθυπουργό που ήταν στον πάγο για ένα χρόνο. Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε προσωπική επικοινωνία με το πρόεδρο Ομπάμα για να τον πείσει. Οπως κι αν είναι, ο γερουσιαστής είναι τελικά ο άνθρωπος κλειδί πίσω από την επίσκεψη Ομπάμα-Σαμαρά.
Σε εκτενές του ρεπορτάζ στο Εθνος ο Μιχάλης Ιγνατίου αναφέρει ότι ο Μενέντεζ έχει στενές σχέσεις με τον Τάσο Ζαμπά, ανώτατο στέλεχος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αμερικής. Εχει επισκεφθεί μάλιστα το σπίτι του Ζαμπά στα κατεχόμενα στην Κύπρο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!