Παραλήρημα μουσουλμάνου στην Ρόδο: ‘‘Είμαστε τούρκοι και καταπιεζόμαστε’’


Το πλήρες ξεχαρβάλωμα του ελλαδικού κράτους δίνει το πάτημα σε διάφορους τύπους να αποθρασύνονται και να ζητούν τα αδιανόητα.
Η παντελής αδιαφορία γύρω από τα εθνικά θέματα οπλίζει τους ύποπτους σκοπούς διαφόρων προσώπων και φορέων. Έτσι, μέσα στη γενική αναμπουμπούλα, εμφανίστηκε κάποιος Μουσταφά Σιγεχί, πρόεδρος κάποιου αυτοαποκαλούμενου Συλλόγου Πολιτισμού και Αδερφοσύνης Μουσουλμάνων Ρόδου, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη σε τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων, όπου με θράσος ζήτησε να εφαρμοστούν «στους Τούρκους της Ρόδου τα δικαιώματα που διασφαλίζονται για τις μειονότητες στην Τουρκία».

Πιο συγκεκριμένα, ο Μουσταφά Σιγεχί ισχυρίστηκε ότι «στη Ρόδο ζούνε 3.500 Τούρκοι» ζητώντας μάλιστα από τον πρόεδρο της Τουρκικής δημοκρατίας Αμπντουλάχ Γκιούλ και τον πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν να πιέσουν την Ελληνική Κυβέρνηση. Ζήτησε την επαναλειτουργία ενός παλιού τοπικού τζαμιού, ενώ συνεχίζοντας το ανθελληνικό και ανιστόρητο παραλήρημά του ισχυρίστηκε ότι οι μουσουλμάνοι της Ρόδου (τους οποίους επέμενε να αποκαλεί ‘‘τούρκους’’) δεν μπορούν να εργαστούν σε δημόσιους φορείς και υπηρεσίες.
Απαντώντας στον ανεκδιήγητο αυτόν τύπο έχουμε να του πούμε, καταρχάς, ότι στην Ελλάδα υπάρχει θρησκευτική μειονότητα (μουσουλμάνοι) και όχι εθνική, σύμφωνα με την συνθήκη της Λωζάνης. Θα πρέπει να διακατέχεται από πολύ θράσος και παντελή έλλειψη ιστορικών γνώσεων όταν μιλά για διασφαλισμένα δικαιώματα των μειονοτήτων στην Τουρκία. Γνωρίζουμε πολύ καλά τι είδους δικαιώματα έχουν οι εναπομείναντες Έλληνες της Κωνσταντινούπολης, όπως επίσης γνωρίζουμε ότι στην ίδια τραγική μοίρα βρίσκονται οι ελάχιστοι Αρμένιοι της Τουρκίας, των οποίων την γενοκτονία το τουρκικό κράτος δεν την έχει αναγνωρίσει. Για να μη μιλήσουμε για τα περισσότερα από είκοσι εκατομμύρια Κούρδους, τους οποίους καταπιέζει η Τουρκία και όχι απλώς δεν τους παραχωρεί κρατική υπόσταση, αλλά τους αρνείται και ως εθνικότητα, ορίζοντάς τους ως «ορεσίβιους Τούρκους».
Όσο για τα περί εργασίας σε δημόσιους φορείς και υπηρεσίες, προφανώς ο θλιβερός αυτός τύπος ζηλεύει τα προνόμια των μουσουλμάνων της Δυτικής Θράκης, οι οποίοι με ποσόστωση έχουν εξασφαλισμένη είσοδο στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Το θράσος και η αναίδεια, όμως του προκλητικού αυτού κυρίου, έρχεται σε πλήρη εναρμονία με την γενική διάλυση του μεταπολιτευτικού και μνημονιακού κράτους, το οποίο είναι ανίκανο να προασπίσει τα εθνικά μας συμφέροντα και να δώσει την δέουσα απάντηση στους χειραγωγούμενους από το εξωτερικό (και ιδίως από την Άγκυρα) εγχώριους αποσταθεροποιητικούς κύκλους.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ
http://sklantzithres.blogspot.gr/2013/07/blog-post_1.html

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!