Η δοκιμή της πρώτης ατομικής βόμβας (16 Ιουλίου 1945)


Στης 16 Ιουλίου του 1945 σ' ένα ερημικό οροπέδιο του Νέου Μεξικού, οι Αμερικανοί δοκιμάζουν με επιτυχία την πρώτη στον κόσμο ατομική βόμβα, με το κωδικό όνομα «αντί-Αγία Τριάδα».
Τα πρώτα χτυπήματα με πυρηνικά όπλα, έγιναν ως γνωστόν στην Ιαπωνία.
Οι βόμβες υποβλήθηκαν σε δοκιμή στις 16 Ιουλίου του 1945 με όνομα του test= Trinity (-αντί- Αγία Τριάδα!), και ρίχτηκαν στην Ιαπωνία, η μία στις 6 Αυγούστου του 1945 (γιορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος) επάνω στην Hiroshima (με κωδική ονομασία Little Boy, δηλ. Μικρό Αγόρι), και η άλλη στις 9 Αυγούστου του 1945 πάνω στο Nagasaki (κωδ.= Fat Man, δηλ. παχύς άνθρωπος).
Και οι δύο βόμβες ήταν καθαρά βόμβες διασπάσεως. Έπεσαν από αεροσκάφη Β-29, και μάλιστα το αεροπλάνο της α΄ βόμβας (Little Boy), ονομαζόταν Enola Gay (Το κακό ήρθε από κάποιο "καθ' όλα ευτυχή" ίσως και ομοφυλόφιλο (=gay) καθ' ολοκληρίαν, διότι «enola» = εν όλα -στα ελληνικά-).
Δημιουργήθηκαν από το «Manhattan Project», το οποίο ξεκίνησε μετά από ένα γράμμα του Albert Einstein στις 2 Αυγούστου 1939 προς τον Αμερικανό πρόεδρο Franklin D. Roosevelt με το οποίο τον συμβούλευε να χρηματοδοτήσει την έρευνα για την πιθανότητα να χρησιμοποιηθεί η διάσπαση του ατόμου σαν όπλο, αν η Ναζιστική Γερμανία είχε και αυτή ξεκινήσει ανάλογες έρευνες.

http://diadoseto.blogspot.gr/2013/07/16-1945.html

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!