15.000 ευρώ μηνιάτικο (!) δίνει στους «δικούς» του ο Γ. Στουρνάρας


Την ώρα που η κυβέρνηση συμπιέζει μέσω της συνεχιζόμενης εφαρμογής των «μνημονιακών» νόμων τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα στα 586 ευρώ το μήνα, μικτά, για τους άνω των 25 ετών εργαζομένους και στα 511 ευρώ το μήνα, μικτά, για τους νεότερους, στα δικά της «παιδιά» δίνει μηνιάτικα της τάξης των 15.000 ευρώ!

Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από το περιεχόμενο της πρόσφατης ερώτησης την οποία έκανε προς τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήλων Ραχήλ Μακρή. Η κυρία Μακρή έβαλε στο «στόχαστρο» έναν εκ των αρεστών του κ. Στουρνάρα, το νέο πρόεδρο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) Χρήστο Σκλαβούνη εκθέτοντας τον υπουργό Οικονομικών ο οποίος αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα για την κοινωνία από τη μια, και για τους «δικούς» του από την άλλη πλευρά, με δύο μέτρα και δύο σταθμά.
stourn-e1367247962700
Ο κ. Στουρνάρας, σύμφωνα με τη βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ., έδωσε αύξηση 75.000 ευρώ (!) το χρόνο στον κ. Χ. Σκλαβούνη ο οποίος πρόσφατα τοποθετήθηκε στη θέση που άφησε κενή ο κ. Πολ Κόστερ (πρώην επικεφαλής του ΤΧΣ). Πολύ απλά, από 100.000 ευρώ το χρόνο που έπαιρνε ο κ. Κόστερ, ο αρεστός του υπ. Οικονομικών θα λαμβάνει 175.000 ευρώ το χρόνο, δηλαδή περίπου 14.583 ευρώ το μήνα! Μάλιστα, ο κ. Στουρνάρας, επιβεβαιώνοντας με την απάντηση του προς τη βουλευτή τις σχετικές καταγγελίες, δικαιολόγησε την απόφαση του αναφέροντας ότι «γνώμονας της τροποίησης του ύψους των αποδοχών αποτέλεσε η ανάγκη για προσέλκυση και διατήρηση, στη θέση του προέδρου, προσωπικότητας με χαρακτηριστικά εξειδίκευσης, εμπειρίας και προσανατολισμού».
«Ιστορίες για αγρίους», για μια ακόμη φορά, θα έλεγε και ο πλέον καλοπροαίρετος από τον κ. Στουρνάρα ο οποίος θεωρεί ότι με μισθούς κάτω του ορίου της φτώχειας μπορούν να ζουν οι Ελληνες πολίτες. Όχι, όμως, και οι δικοί του που, όπως και ο ίδιος, έχουν μάθει να κάνουν μόνο τη διαδρομή προς το Πολιτεία Τένις κλαμπ.
Πηγή: nez.gr,http://on-news.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!