Συνταξιούχοι παίρνουν εως και 10 συντάξεις το μήνα

SINTAXI.jpg

Συνταξιούχοι παίρνουν εως και 10 συντάξεις το μήνα
Την ώρα που 529.706 συνταξιούχοι λαμβάνουν συντάξεις κάτω των 500 ευρώ, κάποια άλλα «γατάκια» παίρνουν μέχρι και 10 συντάξεις το μήνα!!!!  Πιο συγκεκριμένα, δύο  Έλληνες λαμβάνουν 10 συντάξεις το μήνα,  2 Έλληνες παίρνουν 9 συντάξεις το μήνα, 21 Έλληνες παίρνουν 8 συντάξεις το μήνα και 199 Έλληνες με 7 συντάξεις το μήνα  !!!! Στο σύνολο των 2.714.191 συνταξιούχων, η πλειοψηφία παίρνει μία μόνο σύνταξη η οποία δεν ξεπερνά τα 500 ευρώ το μήνα (μεικτά), δύο συντάξεις (κύρια + επικουρική, κατά κανόνα) εισπράττουν 2.352.675 συνταξιούχοι (το 86,68%), 3 συντάξεις 297.936, ενώ από 4 συντάξεις και πάνω λαμβάνουν, ως διπλό ή τριπλό συνταξιούχοι συνολικά 63.617. Τα στοιχεία αυτά προέκυψαν μετά από διασταύρωση στο σύστημα πληρωμών της ΗΔΙΚΑ και  στο σύστημα «Ήλιος» και δείχνουν μεταξύ άλλων ότι μέσα σε 30 ημέρες (μεταξύ του Ιουνίου και του Ιουλίου) υπήρξε αύξηση της δαπάνης για τις συντάξεις κατά 22 εκατομμύρια ευρώ (στα 2,303 δισ. ευρώ έναντι 2,281 δισ. ευρώ)!!!!




Εν τω μεταξύ, όπως αναφέραμε και χτες στο star.gr, η μέση μηνιαία κύρια σύνταξη  παραμένει στα 918,49 ευρώ (μεικτά) και ακόμη χαμηλότερα, στα 762,24 ευρώ για τις γυναίκες που συνήθως συνταξιοδοτούνται πρόωρα και με χαμηλότερες συντάξιμες αποδοχές, στα 679,94 ευρώ λόγω χηρείας και στα 608,5 ευρώ λόγω αναπηρίας, ενώ επικουρική σύνταξη έως 500 ευρώ λαμβάνει το 99,39% των συνταξιούχων!!!!

Περισσότερες γυναίκες συνταξιούχοι

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ΗΔΙΚΑ, τον Ιούλιο καταβλήθηκαν συνολικά 4.445.973 συντάξεις (2.896.942 κύριες και 1.543.511 επικουρικές) σε 2.714.191 συνταξιούχους από τους οποίους 1.424.716 είναι γυναίκες με χαμηλότερες συντάξεις στη συντριπτική πλειοψηφία σε σύγκριση με τους άνδρες!

Φεύγουμε από το χάος και πάμε στην τάξη

«Φύγαμε από το θολό τοπίο και πήγαμε στη διαφάνεια. Εντοπίζουμε τα προβλήματα και φεύγουμε από το χάος και πάμε στην οργάνωση, από την αταξία πάμε στην τάξη!» σχολίασε ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων Π.Κοκκόρης στην πρωινή εκπομπή του Γ.Παπαδάκη, δίνοντας συγχαρητήρια στον υπουργό και την Ηλεκτρονική διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης, ξεκαθαρίζοντας πάντως  πως αυτό δεν ήταν μνημονιακή υποχρέωση!

«Πρόκειται για ένα μνημονιακό εργαλείο αποτελεσματικής και ορθολογικής διαχείρισης. Με αυτό το πρόγραμμα  δίνεται η δυνατότητα εντοπισμού αδικημάτων και  λαθών» πρόσθεσε ο κ.Κοκκόρης , ο οποίος απέφυγε πάντως  να απαντήσει στο εάν μέσα σε αυτούς που λαμβάνουν πολλές συντάξεις είναι και πολιτικά πρόσωπα.

Λίγο πριν συναντήσει την τρόικα,  ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων Π.Κοκκόρης  επανέλαβε αυτό που διαμηνύει ο πρωθυπουργός Α.Σαμαράς και ο υπουργός Εργασίας Γ.Βρούτσης πως «δεν θα μειωθούν μισθοί και συντάξεις… » αν και όπως τόνισε «ο αγώνας είναι σκληρός. Σε μια διαπραγμάτευση ο καθένας μπορεί να ζητάει ότι θέλει αλλά και ο πρωθυπουργός υπάρχουν σημεία τα οποία πιέζει»

Σχολιάζοντας τα θλιβερά νέα στοιχεία της Eurostat για την ανεργία στη χώρα μας, ο κ.Κοκκόρης εξήρε τη στάση του πρωθυπουργού απέναντι στο φαινόμενο. «Πρέπει όλοι να κατανοήσουν πως αυτή η πρωτοφανής ύφεση είναι αποτέλεσμα λάθων συνταγών όλα τα προηγούμενα χρόνια» τόνισε ο κ.Κοκκόρης.http://www.madata.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!